Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 1 octombrie 2010

Tara din fundul prapastiei cu 3 guverne

Avem trei guverne, doua in umbra, unul in soare, ultimul mai si transpira serios din cauza caldurii, dar si din cauza pinguinilor tropicali. Unul din guvernele din umbra are si ministri, domnul Antonescu le-a publicat si numele, facandu-l pe domnul Tariceanu sa duduie de suparare. Celalat guvern este mai modest, are numai ministere si pe post de ministri deocamdata numai taxe. Taxele sunt de tip social democrat fiind progresive, seamanand de minune cu romanasul progresiv care are salariu de 600 de lei declarati, dar venit de milioane. Din cate se pare cele doua guverne vor intra in coalitie.

Vom avea asadar tot ce ne trebuie: ministere, ministri si taxe. Cei bogati, fara avere si fara bani, vor plati mai mult, cei saraci mai putin. Cantitatea de bani obtinuta astfel de catre stat va fi turnata in butoie marcate fiacare cu initialele PSD-PNL. Acestea vor fi varsate mai apoi in capetele bugetarilor reangajati si producatori de nimic. Reteta o consider geniala, venita parca din stiloul unui psihiatru profesionist si specialist in ale alcoolismului. "Sora! Mai da si tu un dram de tuica betinavului ala cazut in nas pe podea, pentru ca sa se dezmeticeasca si el si sa devina sobru.  Mai da un telefon si la FMI! Spune-le ca vrem acord cu ei dar nu imprumut, Boc a inundat deja tot BNR-ul cu tuica. La sfarsit spune-le raspicat ca vrem si o noua evaluare, profesionista cum numai FMI stie sa faca, a bolnavilor, mai ales a acelora care stau catarti pe lampa, ling plafonul si canta marseieza. Da, da, cei declarati sanatosi la evaluarea precedenta."

La un moment dat din prapastie se aude un strigat: BCREEEEEEE.... gandim la fel. Mosu tresare usor si spune zambind: Pai sigur ca ganyitz la fel taurinyele lu mosu. Voi la voi sha aia dje pe plafon amu tat la voi. Amu dje cacand iatz adus in starea asta o sa sa ganyeasca la voi tata viata. Pi la noi pi la Sighilighidoaia la asta i sa zashie ganyire in sincron.

3 comentarii:

kaboom spunea...

De fapt e trei in unu...ca si ciorapii aia vanduti prin gara....

gore spunea...

Bugetarii producatori de nimic??? Nu ma asteptam sa aud de la tine acest cliseu, mai ales ca si tu esti un bugetar. La un alt buget, dar tot bugetar esti. Extrapoland, se poate spune ca nici tu nu produci nimic.
Din cauza celor care gandesc asa, am ajuns unde suntem. De 20 de ani inavatmantul produce nulitati pe banda rulanta. Pentru ca nici un guvern nu a fost dispus sa plateasca profesori adevarati si atunci a luat fomisti de pe strada pe care i-a numit profesori si care au produs pe banda rulanta generatii de ratati, cu moralitate indoielnica si cu sistemul de valori bulversat.

Horea spunea...

gore, eu ma asteptam in schimb de la tine, exact la comentariul pe care il faci. Am fost intr-adevar bugetar in Suedia, atata timp cat am lucrat la stat si, da, nu pruduceam nimic. Munca pe care o fac eu este un serviciu.

Plusvaloarea in economie rezulta exclusiv din productie fie ea agricola sau industriala, punct.

Serviciile bugetare, ma refer aici la toate cele necesare si sanatoase, apar si se inbunatatesc ca o urmare a inbunatatirii rezultatelor economice, a cresterii plusvalorii venita din productiie si nu invers.

Incearca tu sa construiesti o tara formata numai din bugetari si vei vedea negresit unde ajungi. Faptul ca am fost sau ca as mai fi bugetar nu ma poate face orb. Si mai simplu! Incearca sa porenesti o linie de productie, de orice fel, doar cu birocrati si scrie-mi si mie vreo doua randuri despre rezultate.

Eu iti mai repet inca o data! Apar si voi apara principii in care cred, chiar si in cazul in care "palma" celor spuse ma loveste si pe mine.

Ca o consecinta, serviciile sunt si vor ramane exclusiv un rezultat al plusvalorii sau al unui imprumut. Rezultatul serviciilor create din imprumuturi il vezi si tu acum in fata ochilor, cu precadere in Romania.

Eu numesc aceste servicii exitente doar cu numele, inclusiv cel sanitar. Mai mult decat atat, ele mai sunt si impanzite de o birocratie, neintalnita nicaieri, care pana la urma nu face altceva decat sa le mai taie din performanta foarte slaba pe care o au deja.

Ai fi stat tu in Canada dar gandesti dupa parerea mea foarte romaneste. Nu as vrea sa ma intelegi gresit. Nu pretind ca ceea ce spun eu este gandirea pe care cineva trebuie neaparat sa si-o insuseasca. Constat zilnic faptul ca o gandire pe care eu o numesc titpic romanesca continua.

Ea a creat de fapt si tara in care traim in momentul de fata. Am fost si voi ramane totusi un adept al ideilor exprimate liber.

Plecand de la aceasta afirmatie nu pot sa nu respect ideile altora, chiar daca sunt diferite de ale mele. Eu mi-as dori sincer o alta Romanie, dar constat ca in momentul de fata apartin unei minoritati.

Rezultatul se vede. Prin mentalitatea pe care o are majoritatea, Romania este mentinuta in perimetrele actuale, perimetre care conform unei logici elementare trebuie sa placa macar celora care le-au creat.

Ca o consecinta noi ceilalti va mai trebui sa asteptam o leaca. Sa nu uitam ca perceptiile umane se pot schimba de la o clipa la alta.