Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 6 noiembrie 2010

Din nou Isarescu

L-am criticat pe guvernatorul BNR de multe ori pe acest blog. Iata insa o situatie ivita in care trebuie sa-i dau perfecta dreptate. Cei ce au avut dubii in privinta pozitiei mele echidistante, fata de orice, vor spune poate acum ca am devenit isarescian. Am devenit ceea ce am fost intotdeauna, un om care critica constructiv fapte si nu oameni in sine, asta pentru ca imi pasa de tara in care traiesc. Ca atare imi voi permite sa si fiu de acord cu exact aceeiasi oameni, de fiecare data cand vor spune sau vor face ceva benefic pentru patrie.

"Deci vreti sa traiti intr-o tara cu inflatie scazuta. Disciplinati-va va rog, selectati mai bine mesajele, daca vreti sa va spun mai clar, ca nu orice trancanitor din tara aceasta are dreptul sa se duca la televizor si sa-si promoveze interesul. Ca asta faceti."

Afirmatie absolut corecta a lui Isarescu! Va mai aduceti aminte cand televiziunile au depreciat leu la 7 pentru un euro? Va mai aduceti aminte de panica si cozile de la ghiseele valutare? Va mai aduceti aminte de articolul in care spuneam ca oamenii sunt speriati cu inflatia pentru ca sa-si umple pivnitele si WC-urile cu produse, asta pentru ca vanzatorii vad rezulatate in scadere si sunt constienti de faptul ca romanul nu cunoaste altceva decat preturi in crestre speriindu-se la nebunie doar de auzul cuvantului inflatie?

Trancanitori sunt destui in tara asta si iata ca la un popor needucat ei au o priza de minune. Acestia se gandesc doar la castigurile momentane ca de fapt marea majoritate a romanilor, uitand cu totul pana si de perspectiva medie de timp. Dupa ce romanul o sa-si umple pana si chilotii cu marfa de frica inflatiei oare despre ce o sa mai trancanesca acesti oameni?


,,Se duce producatorul de carne de pui si isi promoveaza interesul. Si doua zile, pentru ca merge foarte bine mesajul pe ideea ca se prabuseste tara, il tot repetati. (...)Aveti oameni care in mod zilnic ne vorbesc despre depreciere. Cautati-i la conturile in valuta si vedeti cata valuta au. Cam despre asta este vorba, nu despre altceva. (...)Voi credeti ca sunteti mimoza pudica si puteti spune ce vreti si nu o sa va zica nimeni nimic. Uite, va zic eu acum!".

Asta e presa si massmedia romaneasca in 90% din cazuri. Vantura stiri sau mai bine zis senzatii, de foarte multe ori fara nici un fundament. Aceste televiziuni si ziare care ar trebui sa fie educative vorbesc zilnic de democratia post revolutionara, complet inexistenta, tocmai din cauza lor si a politicului pe care il reprezinta. Romania este dupa cum am mai spus tara unui pumn de privilegiati care o mai si distrug. Cand il vad pe Voiculescu si de fapt pe toti ceilalti reprezentati de vaza a fostului regim dand lectii de democratie ma apuca nausea. Voi reveni cu un articol despre rolul distrugator pe care privilegiile le au asupra oricarei societati chiar maine. Pana atunci iata inca un adevar indiscutabil rostit de Isarescu, unul despre care am vorbit si eu de nenumarate ori:


"In tari cu presa profesionista, orice afirmatie scoasa pe gura de un jurnalist are in spate o documentare serioasa, daca nu chiar studii serioase de specialitate."

Da, dar in aceste tari toate sectoarele incearca macar sa tinda catre profesionalism. In Romania in schimb amatorismul si smecherismul sunt la moda avand toate doctorate si profesuri. Daca romanul si-ar putea exporta mentalitatea si felul de-a trai in Rai, intr-un an toti ingerii ar ramane fara pene, raiul ar deveni un desert, in timp ce Domnul ar cere probabil azil intr-o alta galaxie. Eu nu cred ca sunt multi care inteleg cu adevarat nocivitatea si mai ales efectul distrugator al gandirii pe care o practica. Isarescu exagereaza si el totusi pe alocuri, incercand sa dea impresia unei stari de fapte mai bune decat cea existenta pentru economie

In opinia mea domnia sa omite si alte lucruri foarte importante acum cand tot s-a apucat de criticat. Daca deschizi gura deschide-o de tot si spune "tutulor" lucrurilor pe nume. Cere numaidecat si abolirea furtului si a minciunii, prin introducerea unor legi drastice care sa si fie respectate de insasi cei care le reprezinta, judecatorii. Cere cu gura mare abolirea privilegiilor si pedepsirea celor care le cauta. Vei obtine rezultate numaidecat. Problema este ca batutul din gura este una faptele cu totul alta.

Din pacate natura omului are si ea o vina imensa, fapt pentru care eu nu prea vad posibilitatea unei societati absolut echitabile altundeva decat pe hartie si teoretic. Omul fuge spre excese, o ia in gura, se sperie, se tempereaza un timp, pentru ca sa revina mai apoi incet dar sigur repetand acelasi ciclu. Oare exista vreo teorie sau metoda care sa poata schimba firea umana? Scandinavii au reusit sa faca acest lucru macar partial.

2 comentarii:

Flavian spunea...

Pe mine nu m-a convins: De la o mimoză la alta

Guvernatorul BNR n-o să-mi răspundă niciodată, pentru că e greu să faci faţă situaţiei, aia reală, nu palavrelor din presă. Când vorbim serios se taie filmul.

Horea spunea...

Flavian, nu este vorba de convins pentru ca si pe mine ma conving doar faptele. Este pur si simplu vorba de spusele unui oficial, adevarate de data asta, care ar trebui luate in seama. Mai ales atunci cand acestea, ale oricui ar fi ele de fapt, sunt benefice pentru societate.

Sunt absolut convins ca nu vor fi a luate in seama sau aplicate de cineva, pentru ca in tara asta fiecare face cum il taie capul. Interesanta este totusi o regula nescrisa in Romania: Ideile bune mor, in orice domeniu, in timp ce imbecilitatile prind intotdeauna aripi.