Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 13 noiembrie 2010

La inceput de joc

Clovnii din G20 s-au adunat din nou ca sa nu fie rasfirati. A reiesit clar ca s-au adunat sa se inteleaga asupra faptului ca nu se inteleg.

Ar face mai bine sa stea acasa si sa nu mai cheltuiasaca banul public, putand sa-si tina oratoriile la fel de bine, fiecare in parte, in WC-ul din "casuta" in care traieste.

Ca de obicei au batut din gura si degeaba, incercand ca intotdeauna sa impresioneze piata  prin intermediul cuvintelor, pentru ca armele faptelor le-au epuizat de mult.


Trichet pare a fi ultimul mohican, singurul cumparator al bondurilor tarilor falimentare din Europa. Domnia sa a reusit insa sa ajunga pe curs de coliziune chiar cu ministrul de finante al Frantei, nemaivorbind de domnul Weber mai marele bancii centrale din Germania, Bundesbank.

Soaptele doamnei Merkel privind participarea pe care investitorii vor trebui sa o aiba la pierderi par sa fi fost auzite si sustinute acum si de doamna Legard, inducand astfel imediat durerile de stomac de care vorbeam in postarea precedenta baietilor cu bonduri. Irlanda este pe punct de explozie si ca atare jocul dominourilor in cadere ar putea sa inceapa in oricare moment. Se pare ca cineva a calcat din nou pe murdaria de sub pres fiind socat de scartaiutul intens produs de cantitatea imensa de gunoi. Suedia a simtit si ea socul acum cand banca centrala, Riksbanken, a decis sa faca exit si sa-i lase pe baietii afundati in carry trade fara lichiditati.

Observa rezultatele QE de care vorbeam. Bursele urca din cauza perceptiilor gresite pe care le are investitorul privind efectele masurii, economia bate insa in tot acest timp pasul pe loc. Se vede ca monetizarea suedeza a imbatat si ea investitorii dornici de castiguri rapide. Acum cand banca centrala a hotarat sa se retraga din piata aceasta incepe sa se darame incet dar sigur, exact asa cum va face de fapt si piata din SUA cu QE 2,3 si 7 cu tot.

Ceea ce le mai lipsea suedezilor era problema europeana, cea pe care par nordicii par s-o fi uitat asa cum a uitat-o de fapt toata lumea. Iata insa ca rahatul pute al dracului chiar ascuns sub pres. Evolutia pe care o va avea piata de capital in saptamanile care urmeaza va fi desigur foarte interesanta de urmarit. Ea ne va da in acelasi timp indicii mult mai clare privind directia burselor si al valutelor.

Vom vedea deasemenea daca Tom degetelu s-a pregatit de actiune sau daca deprecierile la care am asistat pana acum, cele asteptate si descrise de mine in ultima analiza a indicelui SP 500, vor fi doar o furtuna in olita de noapte. Sa nu uitam totusi! Povestea cu Nitu si lupu este la fel de valabila in toata lumea.

2 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Conspiracy Theory 101: One possible Scenario

The coming Crisis and how The Powers That Be intend to profit from it.

First the Crisis

This weekend I expect to see a lot of news coverage of “Will they Bail out Ireland”. I then expect Ireland to be sacrificed and either Default, or restructure its debt. This will cause a huge Debt Crisis in Europe, which will quickly spread to the US. Banks that own this Debt will effectively become insolvent and need to be taken over.

Then the Intrigue

Never waste a crisis, especially if you planned it. Utilizing the Currency and Soveriegn Debt meltdown, caused by my above premise, the IMF can now be used as the basis to form a new World Central Bank. Most of the insolvent banks will also be put under control of this new bank. A new world currency is created and the people who control this new entity will own the world. Coup-d’etat completed in the guise of Assistance.

How to profit from it

Move to cash now. When the new IMF World bank is announced then start buying precious metals. If you thought the Federal Reserve were effective at managing the US Dollar – imagine what can be done with a Global Dollar by similar incompetents.

Anonim spunea...

Cine ar trebuii sa conduca aceasta banca? Cei care sunt pe crestere vor pune botul la sustinerea leprelor?
Eu unul ma indoiesc ca Germany si nu mai va dori sa sustina creditacii si lenesii.