Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 24 noiembrie 2010

"Prietenul" poporului "ridica" ratingul Romaniei

Domnul Khan ne iubeste. Acum o luna domnia sa vorbea chiar de crestere economica in Romania. Un om iubitor este insa de cele mai multe ori si darnic. Iata cum, printr-un simplu gest de iubire ratingul ne-a fost ridicat: din prapastie am fost pusi direct pe marginea ei (sursa cotidianul):

"Ceea ce este dramatic este că în state ca Grecia, Irlanda, Letonia, Ungaria, România, etc. situaţia trebuie redresată, pentru că nu mai putem continua aşa. Încetarea de plăţi este iminentă, prăpastia este chiar în faţă. Nu cred în faliment. Cred că solidaritatea europeană va duce la evitarea acestui lucru. Aceasta presupune însă politici dure, iar aceste ţări sunt în continuare cele mai vulnerabile, mai sărace, aflate în cel mai mare pericol. De aceea trebui adoptate programe care să protejeze cheltuielile sociale"

Concluzia: Asa nu se mai poate tovarasi! (ba se poate= nota sub semnatului) Sunteti in faliment si pusi in fata incetarii iminete a platilor, dar, eu nu cred in faliment. Este clar si faptul ca tari precum etc. sunt in situatie dramatica dar solidaritatea bancara, pardon europeana, aia care ii face pe toti sa-si vada de proriul inec va invinge. Ne vom scula cu totii, nemti si tot nemti si iara nemti care suntem, exceptie putand face doar bancile, tot nemtesti, alea bagate in cacat pana in gat, si ii vom ajuta pana la ultima suflare pe etc. Etc. este foarte saraci dar Boc i-a inbogatit prin a le mai lua cate o 100 de lei din ce nu aveau.

Priviti! Grecia a facut si ea progrese remarcabile in directie gresita, dar a reusit totusi cu multa sudoare sa-si mai mareasca deficitul bugetar de cand a fost "salvata". Pe Irbanclandezi i-am salvat chiar la inceputul acestei saptamani, agatand cate 31 494 de dolari datorie in gatul fiecarui nou nascut, dar, lupta va merge mai departe. Va merge pana in panzele albe si pana cand vor da toti faliment. Am spus faliment pentru ca eu nu cred in faliment, dar cred in masuri politice dure facute de catre guverne care se vor schimba asa cum isi schimba curvele chilotii si chilotii nu trebui subestimati tovarasi, pentru ca vanduti in cantitati mari ei pot produce plusvaloare. Aceasta plusvaloare se va adauga la PIB-ul tarilor etc. care in 2011 vor creste toate economic cu cate 2%.

As mai fi vrut sa-mi continui lectura dar m-a imboldit mosu, uitandu-se la mine cu ochii bulbucati.
Ma baietye am auzat chiar amu ni a la telembizor co evadat unu dje la casa dje nyebunyi! Oare n-o fi fost Gingis Khan asta al tau?

5 comentarii:

Flavian spunea...

Horea, cred ca filmul asta cred ca o sa-ti placa. Tipul e simpatic, il stiu de pe cand il luase la bani marunti pe van Rompuy... :)

Horea spunea...

Merci Flavian, mi-a placut foarte mult, pentru ca cineva indrazneste sa-si deschida gura si inca destul de dur.

Am aflat din film un lucru pe care nu-l stiam si anume ca irlandezilor le-a fost amanat votul pana dupa planul diabolic de "salvare". Mai exact stiam ca vor vota dupa dar nu stiam cauza, adica amanarea impusa de UE.

Ne scufundam mon cher pentru ca popoarele au fost prea absorbite de prorpia bunastare lasandu-i pe cei tari din punct de vedere financiar sa le fure democratia. Recomand acest filmulet tuturor vorbitorilor de limba engleza, pentru ca a fost facut in miezul murdariei. El devine astfel mult mai elocvent decat orice altceva.

Flavian spunea...

Dap. Stiu ca in discurs omul e cam nationalist si limbajul e usor exagerat. Am observat asta, dar apreciez faptul ca astfel de lucruri incep sa se auda in public, oficial, la nivel inalt.

Si mai am una tare azi. Stii articolul pe care l-am pus mai devreme: China vs US - faza a treia

Coincidenta pare incredibila, dar la cateva ore dupa ce publicasem articolul de mai sus, pe care il pregateam de cateva zile, a aparut stirea asta: Both Russia and China have decided to back out of US dollars as the basis for their international trade.

Horea spunea...

Flavian, opinia mea este ca pui accent prea mare pe stirea cu China si Rusia, asta daca ne gandim la soarta dolarului pe care o dezbati.

Faptul ca doua tari au convenit sa-si foloseasca propriile valute in comertul pe care il fac intre ele nu insemna nimic dupa parerea mea pentru dolar. Am vazut multe articole despre rolul dolarului ca valuta de rezerva total eronate conform opiniilor mele. Leul n-a fost nici valuta de WC pe vremea lui Tariceanu dar s-a tinut tare din cauza cererii. Unde se afla SUA raportata la Romania? Toate valutele sunt doar hartii si nu uita ca dolarul s-a depreciat tocmai in perioda in care China cumpara datoriile americanilor.

Pari sa ai convingerea ta despre acest subiect pentru ca citesti probabil multe articole care expun subiectul intr-un fel pe care tu il vezi paluzibil. Eu nu vreau si nici nu pot sa te conving. Parerea mea o stii, logica va invinge pana la urma si in aceasta chestiune. Va trebui sa asteptam si sa-i vedem rezultatele.

i-conomics spunea...

Horea si Fvavian,

Unuinea Europeana are multe defecte, dar continuii sa cred, ca uniti ne va fi mai bine de cat dezuniti... nu de alta dar cine poate face de unul singur chinei, americii, rusiei...?