Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 8 decembrie 2010

60 de minute de prostie umana 100%

Pentru cei dintre voi care ar mai avea inclinatia sa-l asculte sau sa se ia dupa spsusele d-lui Bernanke, iata link-ul catre un interviu facut in 60 minutes. Eu m-am decis sa pun pe site doar ceea ce am considerat important dar si hazliu, cateva citate pe care le gasesti pe pagina nr. 2 al interviului.

Pelley: Many people believe that could be highly inflationary. That it's a dangerous thing to try.

Bernanke: Well, this fear of inflation, I think is way overstated. We've looked at it very, very carefully. We've analyzed it every which way. One myth that's out there is that what we're doing is printing money. We're not printing money. The amount of currency in circulation is not changing. The money supply is not changing in any significant way. What we're doing is lowing interest rates by buying Treasury securities. And by lowering interest rates, we hope to stimulate the economy to grow faster. So, the trick is to find the appropriate moment when to begin to unwind this policy. And that's what we're gonna do. 

Ceea ce faci tu draga Ben este de fapt o inflare a creditelor facute din aer si, in acelasi timp, o recirculare a banilor existenti tangibili. Scoti cat poti din buzunarul contribuabilului punand tot atata si de fiecare data in buzunarul bancilor. Sunt de acord totusi cu "we hope to stimulate the economy to grow faster" speram sa putem stimula economia ca sa creasca mai repede, pentru ca in afara de sperante nu prea cred ca ai mai avea ceva in buzunar. "Pasarea malai viseaza" pare asadar a fi un proverb valabil si in SUA. Fanii acestui proverb nu au inteles insa un lucru foarte important. Omul nu este o masina de facut malai, chiar daca exista tari ,precum Romania, unde oamenii par a fi facuti chiar ei insisi din malai.

Pelley: Can you act quickly enough to prevent inflation from getting out of control?
Puteti actiona cu o rapiditate suficienta pentru a preveni inflatia?

Bernanke: We could raise interest rates in 15 minutes if we have to. So, there really is no problem with raising rates, tightening monetary policy, slowing the economy, reducing inflation, at the appropriate time. Now, that time is not now.

Am putea ridica dobanda in 15 minute daca am fi obligati, neavand astfel nicio problema cu politica monetara. Barbachi minte aici de ingheata apele si de parca ar fi si el gemen cu Boc si cu Franks. 1) Boss-ul FED isi doreste din toata inima inflatie, un lucru pe care nu a reusit sa-l obtina in pofida trilionelor de credite fabricate din aer. Domnia sa nu a inteles inca lehamitea oamenilor fata de ceea ce este abundent si peste masura. 2)In ceea ce priveste ridicarea dobanzilor, piata i-a luat-o inainte, vezi compotamentul dobanzilor la bondurile de 5, 10 si 30 de ani, asta dupa ce Barbulescu si-a anuntat intentia de-a cumpara obligatiuni de stat, tocmai pentru a tine dobanzile la nivele scazute.

Pelley: You have what degree of confidence in your ability to control this?

Bernanke: One hundred percent. 

Iata acum si momentul vesel al circului. Clovnul cu barba, cel care nu a vazut venirea depresiunii, precum nu a vazut nci baloanele in explozie fabricate de FED, cum ar fi de ex. topirea sectorului imobiliar etc. se declara acum 100% sigur ca va reusi sa controleze totul, adica piata pe care pana acum nu a reusit s-o controleze. Oricum in interviul de mai sus Bernanke a mai scapat un porumbel. Intrebat daca si-ar putea inchipui o marire a sumei de 600 miliarde, raspunsul sau a fost afirmativ: la nevoie da. Porumbelul lui Barbachi impreuna cu cel al presedintelui Obama, aceasta din urma a venit si el cu un program de reducere a taxelor in valoare de 900 de miliarde, s-au asezat pe umerii investitorilor. 

Acestia din urma au impins numaidecat bursa spre nivelul pe care eu l-am marcat cu sageata albastra in postarea precedenta. Economistii profesionisti si-au scos si ei calculatoarele la iveala, adaugand in stil boco-basescian cifre grasute la PIB-ul american. Fabricatorii de stiri au si explicat saltul bursier asa cum obisnuiesc s-o faca. Interviul lui Bernanky, masurile lui Obama, autoaparaea lui Placinta junior, un tanar ca toti tinerii, conform mamei Placinta etc. Eu cand am spus ca bursa are sanse mari sa ajunga la nivelul expus, nu stiam ce va spune Obama si Bernanky, neavand habar despre faptul ca fosta doamna ministru, Placinta, si-ar dori ca toti tinerii sa fie ca juniorul domniei sale, campion imbatabil de pisu pe crucile lui Cristos. 

Eu m-am luat pur si simplu dupa graficele care imi comunica psihologia umana, aflata in momentul de fata intr-o euforie a placintelor dambovitene. Oricum, azi avem o data de reactie pe care am specificat-o deja in postarea precedenta. Acum cand placintele sunt la moda nu este exclus sa ni se pregatesaca o placinta bursiera. Ce va face oare dolarul fata de leu? Va face ceea ce trebuie sa faca,  se va aprecia, pornind-o incet dar sigur spre cea de-a doua tinta pe care am expus-o  intr-o postare anterioara: 3,38-3,40. Cred ca ai observat faptul ca dolarul a fost respins exact de nivelele preconizate de mine.

PS. Un articol despre fibrilatiile atriale aici si unul despre infarctul societatii romanesti aici.
In ceea ce priveste articolele medicale puteti veni cu intrebari de oricare fel, despre orice boala, poate aveti cunostinte bolnave care ar avea nevoie de o alta opinie. Stiu ca ma joc cu focul pentru ca romanul vrea de obicei sa auda o suta de opinii, mai ales atunci and este vorba de sanatate, alegand pana la urma si foarte des varianta cea mai proasta din tot ceea ce i se prezinta. Oricum, ma expun acestui risc indemnandu-va sa puneti eventualele intrebari pe care le-ati avea pe RENNE.
 

8 comentarii:

maftei spunea...

si atunci, falimentul dolarului pe cand se amana?
si eventual, ca sa fie imaginea completa, falimentul euro, evolutia leului?

maftei spunea...

Crezi ca au dreptate chinezii - Li Daokui?:

"The U.S. dollar will be a safe investment for the next six to 12 months because global markets are focused on the euro zone's troubles but the U.S.'s fiscal health is worse than Europe's, an adviser to the Chinese central bank said on Wednesday.
Li Daokui, an academic member of the central bank's monetary policy committee, said that U.S. bond prices and the dollar would fall when the European economic situation stabilised"
sursa
http://www.reuters.com/article/idUSTOE6B706820101208

Horea spunea...

maftei,pozitia fata de dolar mi-am exprimat-o clar si de multe ori, ea parand sa fie identica cu cea a celui citat de tine. Exista totusi o diferenta: Eu nu prea vad o situatie stabilizata in Europa, fara niste falimente necesare.

maftei spunea...

acelasi chinez zice ca
" global commodities prices, including oil, would rise sharply next year"
aceeasi sursa
ce parere ai?

Horea spunea...

pai chinezul tau se cam contrazice, in cazul in care nu aspecificat pretul comoditatilor fata de ce? Fata de dolar, euro gaini?

In ceea ce priveste pretul petrolului China ar trebui sa-l puna pe Tariceanu premier pentru ca economnia sa nu mai iese din duduituri. Fara China, tara care se afla pe marginea prapastiei boomului imobiliar eu nu vad cine ar putea stimula consumul de petrol spre preturi de explozie.

In China supraincalzita si cu cifre scoase in opinia mea din maneca +5% crestere economica inseamna recesiune. Cine altul decat Tariceanu ar putea tine China in crestere continua de peste 10%. Poate Boc?

mike spunea...

toti se asteapta sa se reia cresterea economica si sa se uite de deficite , mai ales in europa , asa ca poate o sa scapam fara nici un faliment ...

Horea spunea...

mike,spune-i unui bolnav de cancer sa astepte si el, pentru ca toti asteapta sa se faca bine si poate va scapa cu viata.

mike spunea...

@horea ,atunci cand e doar un bolnav ai dreptate dar intr-o lume in care toti sunt bolnavi de cancer se schimba datele problemei si ca o minune ar putea toti sa fie sanatosi ( raportati la ceilalti )... problema e care moare mai repede , ca eventual sa se descopere cu ocazia asta si leacul ...