Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 22 decembrie 2010

Cu talpa pe obraz

Va vorbeam de importanta pe care o au in opinia mea trei insusiri umane: empatia, respectul si solidaritatea. Lipsa acestora duce, tot conform parerii mele, la descompunerea unei societati. 

Fiecare individ are desigur dreptul sa gandeasca independent si sa aiba o alta parere decat cea pe care am enuntat-o eu, dar, din pacate, realitatea il va ajunge negresit din urma pe fiecare om care a ales sa viseze cu ochii deschisi.

Romania se scufunda fara doar sau poate chiar sub ochii nostrii, gaura facuta in corabie de cei cu talpa pe obraz fiind pe zi ce trece tot mai mare. Din pacate, la lipsa insusirilor umane enuntate, se adauga in tara noastra una omniprezenta, tipica junglei in care traim, nesimtirea. O intalnesti pretutindeni si in fiecare clipa mai ales la "barosani."

Cu aceasta insusire pe buze si pe obraz, cei ce au scufundat corabia explica. Explica de fapt pentru ca au cui, unui popor total inconstient, zapacit si prostit pana la maximum. Un popor care mai adulmeca talk-showurile interminabile facute in fiecare zi chiar de distrugatori. Ca o consecinta am aflat chiar ieri de la nesimtiti ca suntem descriminati. Din moment ce UE nu vrea sa ne accepte in Shengen, doar din cauza faptului ca suntem corupti pana in maduva oaselor, nemaiavand nimic functional, justitia inclusa. 

Asa numita opozitie a sarit si ea ca de obicei, tot cu talpa pe obraz, aruncand toata vina in ograda marinarului. Asta de parca marinarul ar fi condus singur Romania dupa lovitura de stat. Oamenii cu talpa pe obraz continua asadar sa se scuipe unul pe altul asa cum fac de obicei nesimtitii, demonstrand inca o data ca definitiile corecte nu dau niciodata gres. Ei se bat chiar in timpul in care corabia se scufunda, pentru ca interesele prorii ii orbesc asa de mult incat nu-si mai dau seama ca se vor scufunda odata cu vasul. In timp ce apa navaleste pe punte si in camere nesimtitii incearca sa astupe gaura pe care au facut-o cu lut. Dupa imprumuturi care nu au costat un "leut", dobanda lor a dus doar la alte imprumuturi, au urmat centurile de siguranta. 

Toate aceste centuri au fost rupte de haite cat ai clipii. Acum cand centurile s-au terminat urmeaza imprumutul de siguranta, de inca 9 miliarde. Un scolit al unei banci explica ieri fara sa clipeasca ca iarna nu-i ca vara si ca acest imprumut este doar unul de forma, nefiind de fapt un imprumut real. El nici nu va fi folosit, exact asa cum n-au fost folosite nici "centurile"( nota subsemnatului). Stau si ma minunez cu gura cascata. Cum mama dracului am reusit atunci sa rupem asa de repede toate centurile in bucati? Tot scolitul, probabil la Stefan Gherghiu, ajuns mare director in capitalismul original, ne linistea si in privinta dobanzilor. Doar 0,3%. Omul a explicat si poporul a inteles. 

Platim asadar 0,3% dobanda pentru ceva de care "nu avem nevoie" si pentru ceva ce nu vom folosi, in opinia expertului, mai bine zis 27 de milioane de euro pe an. In cazul in care vom folosi totusi imprumutul si fi sigur ca vom face acest lucru tinand cont de bugetul facut cu curul de catre un guvern format din banditi, dobanzile vor fi cu totul altele. Nu m-ar mira ca ele sa fie in jur de 6% ca in cazul Irlandei. De ce ar arunca dl. Franks banii poporului american unor analfabeti pentru o dobanda mai mica? 

Eu unul nu-mi mai fac iluzii. Poporul calator se plange in fiecare colt de "vas" de ruperea acestuia si de faptul ca le intra apa in gura si in plamani. Grecii in schimb bat din gura mai putin si fac mai multe. Au intrat intrat in razboi direct cu propriile gunoaie, din motive mult mai minore comparate cu cele roamnesti si in pofida faptului ca poporul poarta si el o buna parte din vina esecurilor elene. Aici la noi nici o miscare, ca de obicei. Acest lucru nu demonstreaza altceva decat ceea ce am repetat eu de nenumarate ori pe acest blog. Politicul unei tari nu este altceva decat oglinda fidela a celora care ii voteaza.

Hai sa mai traim umuliti, mintiti si jupuiti bine!

11 comentarii:

Free Drive Ro spunea...

"De ce ar arunca dl. Franks banii poporului american..." - doar chestia asta suna aiurea in articol, "banii poporului american", Federal Reserve n-are nimic cu poporul american, e la fel de Federal ca Federal Express, adica privately owned...

Horea spunea...

Corect precum spui Fed e privat dar circula si banii poporului. Fiecare para pieduta de o banca va iesi pana la urma din buzunarul contribuabilului.

mike spunea...

suntem un popor de necivilizati si mai mult si fara cultura condus de niste indivizi obscuri ... cine sa iasa in strada ? capsunarii ori sunt plecati prin spania iar cand vin acasa se sparg in figuri prin malluri , pensionarii sunt ocupati sa vina de la 4 dimineata sa stea pe la cozi sa primeasca pomeni , iar bugetarii zic mersi ca le mai da si atata ca la cat muncesc ...

Horea spunea...

Mike. din pacate mai suntem si cel mai corupt popor din Europa ajungand in momentul de fata sa ne pese doar de noua insine. Individualismul si nepasarea se vor plati din pacate de catre toti. Chiar si de cei care au alte conceptii.

Anonim spunea...

mie asta cu sa demonstram ca grecii sa dam foc la magazine sa blocam toata tara ca sa ne dea mi se pare o tampenie. antevorbitorul mike e probabil un vuvuzel imberb. un omulet a facut o revolutie pasnica acum juma de secol si pe atunci regimurile chiar erau opresive nu se incurcau in subtilitati democratice.azi orice cretin cu gluga si masca pe fata lupta pentru "democratie"

Horea spunea...

Anonim, violenta este intr-adevar metoda disperatului. Disperat devi insa in general atunci cand esti calcat in picioare.

Daca tu crezi cumva ca securistii si nomenclaturistii lui Ceausescu, cu alte cuvinte conducatorii Romaniei de azi, pot fi comparati cu cei impotriva carora a luptat omuletul eu cred ca gresesti amarnic.

Omuletul a luptat cu oameni educati care au reactionat in cele din urma pozitiv la proteste pasnice organizate de acesta, pe romaneste l-au bagat in seama.

Omul needucat si mojic ajuns la putere reactioneaza din pacate numai atunci cand ii dai cu parul in cap. Nici atunci nu va reactiona din intelegere fata de doleantele pe care le ai sau din cauza faptului a bagat in seama problemele pe care le prezinti, asta pentru ca nu le intelege pur si simplu si nici nu-l intereseaza. Va reactiona doar din cauza durerii, eventual din cauza fricii.

Inca un lucru important atunci cand vine vorba de proteste pasnice. Ele pot fi facute doar de un grup omogen de oameni care au un ideal, inteleg ceea ce fac, au un crez, au o convingere si lupta pentru un ideal colectiv.

Noi romanii am devnit foarte capitalisti si prin asta si individualisti de neintrecut. Oricum, am dat exemplul grec nu pentru ca il admir ci pur si simplu doar pentru a ilustra faza in care poate fi bagat o societate macinata de inechiati minciuni si coruptie. Si, pentru a ilustra in acelasi timp lipsa totala de reactie a poporului din care ne tragem.

mike spunea...

la romani nu e vorba numai de conducatori , omul de rand , majoritatea , de oriunde l-ai lua e corupt si invatat sa se descurce bagandu-l pe altul in probleme dupa vorba romaneasca "sa moara si capra vecinului"... cu astia vreti sa facem revolutie in romania ? cu indivizi care in trafic de exemplu daca se supara se dau jos si te iau la bataie ? ... cred ca , in special datorita comunismului si nu numai , poporul roman a devenit deosebit de antisocial ... pe de alta parte , grecii cu revolta lor ameninta euro si bancile nemtesti si franceze care i-au imprumutat , noi , ce am ameninta cu adevarat important printr-o revolta ?

Horea spunea...

Mike ai pus punctul pe I. Cu oameni care iti dau in cap pentru ca ei nu ti-au acordat de fapt prioritate intr-un sens giratoriu e greu sa faci ceva.

Am vazut ieri un accident in oras la Tg- Mures cu doua masini ale caror fata, partea motorului, nu mai exista. Partea de care vorbesc fiind comprimata pana la parbriz. Una din ele a fost rasturnata total pe carosabil. Cu cat credeti ca a gonit vinovatul accidentului si de ce?

A trebuit sa goneasca cu peste 100, in oras, si asta pentru ca el se simte regele soselelor, un rege caruia nu i se poate intampla nimic crezandu-se posesorul a tot ceea ce misca. Cam asa se comporta si politicul Din pacate asemenea regi omoara pe altii care circula eventual reglementar.

Ce are accidentul cu prefectura? Are foarte multe pentru ca demonstreaza o nepasare, o lipsa de respect si o mentalitate feudala tipic romanesca.

Dorin spunea...

Eu nu as zice ca nu amenintam chiar pe nimeni printr-o eventuala revolta/default: bancile din cateva tari europene au expuneri importante aici (in special din Austria). Partea mai nasoala este ca si la noi ajung efectele din alte state, zona euro si nu numai este mai interconectata decat ar fi "sanatos".
Si peste ocean daca se va intampla ce spun din ce in ce mai multi oameni (gen Peter Schiff, Chris Martenson etc) efectele vor fi puternice si in Europa.

Flavian spunea...

Horea, de ce crezi ca indemnam unii lumea sa-si scoata banii de la banci ?

Calm si fara violenta... sa retraga suportul pe care se bazeaza si coruptia si manevrele politice si barbosii care se joaca la butoanele jumulirii... ;)

Ia uite cati s-au prins deja cum se rezolva problema... crash jpm buy silver... ;)

Cristi Sparlu spunea...

Domnule Horea,
Anul e pe sfarsite, de colindat nu va pot colinda traditional ci doar virtual prin
"http://www.efelicitari.org./data/media/559/craciun_fericit.swf"
Va urez un Craciun linistit, in familie alaturi de cei dragi. Nu va pot ura un an nou mai bun ci doar tarie si sanatate sa rezistam valurilor furtunilor ce va sa vina peste noi.
Multa sanatate si armonie si celorlati cititori ai dumneavoastra.
Cu respect,
Cristi Sparlu