Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 1 decembrie 2010

Cutit in inima UE

"Starting today, bondholders need not be concerned with who they lend money to, why, or what risks there are in doing so."
Incepand de azi proprietarii de bonduri nu mai trebuie sa fie ingrijorati in legatura cu debitorii si cu riscurile pe care le implica un imprumut. 

Prin fraza mincinoasa de mai sus domnul Trichet scoate din tatani usa cazinoului bancar invitandu-i astfel pe proprietarii de bonduri sa-si faca de cap fara nici un risc, ca mai apoi sa continue:

"Not only will this help ease turmoil in the markets, but bondholders can now think in terms of winning rather than the more mundane investing because the ECB and IMF will backstop all losses from trading bonds."

Aceasta masura nu va pune doar capat problemelor europene dar ii va face pe prorietarii de bonduri sa poata face investitii doar aducatoare de gastig, asta pentru ca BCE si FOAME-I vor compensa orice pierdere care ar putea sa para in urma afacerilor cu bonduri.

Intrebat despre perspectiva de timp in care afirmatiile de mai sus vor fi valabile domnul Trichet raspunde:

"I mean as long as it takes to make the ECB whole, forever if necessary. 

Pentru intotdeauna daca este nevoie

Ca banditul sa nu fie singur pentru ca hotii umbla de obicei in gasca domnul Noyer guvernator al bancii centrale din Franta spune:

"As far as I'm concerned, I exclude that there will be haircuts in the future."

In ceea ce ma priveste exclud posibilitatea de pierderi in viitor, domnul Noyer referindu-se tot la bonduri.

Personal am citit frazele de mai sus de cateva ori neputand intr-o prima faza sa-mi cred ochilor. M-am gandit imediat la baietii de la Goldman si al dl. Blenkfein. Situatia din Europa trebuie dupa parerea mea sa fie foarte serioasa, mult mai serioasa decat isi inchipuie unii. Nu pot sa concep altfel o situatie in care doi oficiali europeni ar putea iesi la rampa cu asemenea imbecilitati. Pana acum numai Boc al nostru era in stare sa imbunatateasca ravagiile unei inundatii printr-o alta inundatie, una de cuvinte. Iata insa ca boala romanesca se transforma in pandemie. Sunt pur si simplu socat, nu am cuvinte si de aceea nici nu pot comenta. Constat doar stupefiat ca doi oficiali europeni au incercat sa dea unda verde in public hazardului. Al aceluiasi hazard care a dus lumea in situatia in care se afla. Explicatii la aceste afirmatii ar putea fi numai doua: 1)Trichet si Noyer s-au nascut nebuni 2) Cei doi au inebunit de curand din cauza problemelor bancilor europene.

Uite ce au facut bondurile de 10 ani din Belgia, tara situata in inima Europei, dupa ce investitorii si-au dat seama ca Trichet si Noyer s-au urcat pe plafon.

 

15 comentarii:

Anonim spunea...

horea, poti sa pui te rog si link-ul catre articolul de unde ai preluat acele citate.

multumesc.

vala spunea...

o declaratie foarte normala...

e un fel de programul "primul bond !" foarte bine Trichet !

Horia
crezi in mod eronat ca orice crestere de dobanzi e de rau ... poate insemna de exemplu ca investitorii au ajuns la concluzia ca se pot cere randamente mai mari pentru ca tarile nu prea au de ales nu neaparat ca urmeaza faliment, si deci riscul e nu stiu cum, bla, bla, bla...

de exemplu sa presupunem cu un imens efort de imaginatie ca eu sunt bancher ... si am niste bani ieftini nu conteaza de unde; si am de ales intre a lua bonduri irlandeze sau norvegiene ... pai e clar ca iau irlandeze si fac ceva pe randamentele de nimic ale celor norvegiene ... si dupa ce mai cresc un pic randamentele o sa iau belgiene...get it ?

si, atentie, asta era inainte de programul "primul bond"

sa curga vinul!!! si sa ne bucuram de bula deficitelor publice pe care iata ca o traim live ...

cristian dogaru spunea...

traim vremuri interesante, vorba chinezilor....sunt absolut de acord cu tine Horia, e multa disperare sub plapuma celor doi....in fond, ce le ramane de facut? salvarea irlandei nu a ajutat prea mult, se vorbeste de italia, spania, portugalia, nu pot tipari cu lejeritate fara a face praf ideea banilor de hartie....cred ca vom avea un decembrie interesant, ce sa zic...

mike spunea...

dl horea , atata timp cat toata scaderea asta foarte brusca din ultima samptamana a euro a fost parte reala parte speculatii , tot asa si trichet and comp. pot sa sara la interval cu "vorbe" care nu neaparat sa fie urmate de fapte tocmai pentru a anula latura speculativa ( a scaderii bruste euro ) ... pana la urma ideea e ca nu te poti tine departe de joc , daca americanii au pornit distractia europa trebuie sa intre in joc dupa reguli asemanatoare ca altfel dispare ...

Horea spunea...

Anonim, citatul cu trichet nu l-am mai gasit dar o sa mai caut. Provine dintr-un interviu tradus dat revistei le Monde. Cel cu Noyer il gasesti aici:http://www.reuters.com/article/idUSTOE6AS00Y20101129

Vala, nu cred ca orice crestere de dobanda e de rau. Nici nu am vorbit de fapt de orice dobanda ci doar de cea din Belgia, deocamdata. Urmeaza Spania si Portugalia.

Cristi, inca nu! Pana astia inventeaza si intorc mortul pe toate partile vom continua sa avem aceeiasi bani.

Mike, am specificat in articol parerea mea. Am spus precum spui si tu ca nu cred o vorba din ceea ce spune Trichet si Noyer, numindu-le speach-ul o minciuna. Nu pentru ca nu-i cred destul de nebuni ci doar pentru simplu fapt ca vorbesc baliverne care nu se pot realiza. Piata va dicta Trichet si Noyer vor asculta.

Horea spunea...

Anonim, am gasit si citatul cu Trichet aici:

http://www.currentfinancenews.com/finance/world/much-maligned-bondholders-do-gods-work-ecb-creates-incentive-to-gamble/

Alibaba spunea...

Din aceeasi categorie:

http://www.riscograma.ro/3262/zona-euro-a-intrat-iar-in-picaj/

Seba spunea...

Mesaj pentru România

Hai sa dam mana cu mana!
1 decembrie, o singură inimă, căci toţi suntem 1.

Fie ca această zi să ne amintească de faptul că nu suntem separaţi unul de celălalt, că suntem unu cu acest pământ şi că inimile noatre bat în acelaşi timp.

Atâtea secole la rând acest popor şi-a acceptat cu resemnare soarta şi a continuat să aştepte la nesfârşit vremuri mai bune. Vestea “proastă” e că nu mai avem ce să aşteptăm pentru că schimbarea în bine porneşte de la fiecare român în parte.

Nu mai avem de ce să fugim în alte ţări, pentru că în realitate fugim de noi înşine şi de fricile noastre. E ca şi cum ai fugi de umbra ta.

A gândi, a spune sau a face aceleaşi lucruri în fiecare zi şi a aştepta să pice ceva din cer pentru o viaţă mai bună e o iluzie.

Imaginează-ţi această ţară ca un întreg, ca un singur corp, iar tu eşti o celulă. Dacă se adună foarte multe celule care nu mai respectă legile întregului, care se cred separate şi diferite de celelalte, atunci acestea devin canceroase şi încetul cu încetul vor distruge corpul. Astfel, pentru ca un întreg să funcţioneze bine depinde de fiecare celulă.

E timpul să facem ceva pentru această ţară prin noi înşine, să conştientizăm că suntem un întreg dintr-un alt întreg şi că toate acţiunile noastre generează efecte mai mult sau mai puţin dorite. Să nu mai aşteptăm efectele distructive ale acţiunilor noastre pentru a remedia, căci e mult prea greu să repari şi atât de uşor să previi.

Dacă eşti nemulţumit de atitudinea românilor din jurul tău, fii tu însuţi un model pentru ceilalţi şi cu cât se adună mai multe modele, cu atât cresc şansele de schimbare, pentru că a imita e cel mai uşor.

Fie ca imnul acestei ţări să devină Iubirea, deşi însuşi titlul imnului naţional te îndeamnă la trezire, căci somnul de moarte nu e altceva decât adâncirea într-o lume cenuşie, suferindă, fără viaţă şi fără speranţă.

Să renunţăm la feţele posomorâte şi la tot ce ne apasă, la tot ce ne separă, căci ne putem uni prin puterea gândului - emiţând gânduri bune pentru toţi românii şi putem schimba ţara prin puterea exemplului personal, fără să ne mai plângem şi fără să mai criticăm.

Iar dacă crezi că nu ai puterea să schimbi în bine această ţară, aminteşte-ţi că ai puterea să te schimbi pe tine însuţi!

În loc să mai privim în gol a resemnare, să ne folosim ochii pentru a vedea frumosul şi soluţiile din noi înşine.

În loc să mai plecăm capul de la suferinţă, să-l ridicăm spre cer căci de acolo vine binecuvântarea.

În loc să mai arătăm cu degetul, să ne folosim degetele pentru a le uni în semn de rugăciune.

În loc să ne mai încrucişăm braţele a nemulţumire, să le folosim pentru îmbrăţişare, pentru unire.

Aşadar, să ne unim cu gândul, cu inima şi cu fapta pentru o Românie mai bună, mai curată şi mai frumoasă!

A venit vremea să înţelegi că tu poţi schimba acestă ţară doar cu atitudinea ta. Fii tu însuţi schimbarea pe care vrei s-o vezi în această ţară!

AristotelCostel spunea...

@seba

oranjgutanii duc o politica retardata in privinta cresterii erectile a dragostei de neam si tara folosind aceleasi tehnici tampo-crestine.

Sa vad eu neamul ala de nesimtiti, hoti si betivi care se va schimba in ziua in care un cretinopat nealcoolic va accepta scuipatul in fata si mana hotului in buzunar.

Fara critica, prostii, hotii si lenesii imbuibati vor face exact ceea ce le place... mai mult.

Flavian spunea...

Exista oricand si varianta V chiar daca luna noiembrie a trecut... :)

Anonim spunea...

@AristotelCostel : nu toti oamenii care posteaza mesaje de bun simt sunt "oranjgutani", asa dupa cum nu toti cei care scriu pe cite-un blog cu teme economice au dreptate absouta. Hai sa nu (mai) fim "talibani", de o parte sau de cealalta a unei baricade ridicata chiar de raul din noi.

AristotelCostel spunea...

Nesimţirea-furtul-cre(ş)tinismul sunt strâns legate.

Mai sus era Ioan Oltean.
Gâfâind... veni de la 'erusalim cu lumină-n felinare, luptătorul aviara graipa... Flutur. Naţionalismul de TV şi "mândria de a fi furat bine" sunt diseminate de către oranjgutani.

Securiştii şantajaţi de la UNPR

Bunul simţ n-are nimic în comun cu prostia.

Mirela spunea...

Buna Horea

Ne prezinti pe blog-ul tau cateva pagini din cartea ta. Asa informativ.

Multumesc

Horea spunea...

Seba, merci pentru postare si pentru faptul ca incerci sa te angajezi. Eu cred totusi ca atitudinea de care vorbesti ar functiona la oameni care mai au un dram de bun simt, dar nicidecum nu la cei care ne conduc.

Au ajuns acolo unde sunt tocmai din cauza lipsei totale al bunului simt de care vorbeam si ca atare nici eu nu-i prea vad lasand hamurile din mana de buna voie.

Nu am fost si nu sunt un adept al violentei fiind in acelasi timp si un admirator al lui Gandhi. Sa nu uitam insa un lucru: desi Gandhi a avut de a face cu un imperiu, el nu a avut de a face cu lichele. In opinia mea lupta cu lichele este cea mai grea lupta pe care cineva o poate duce vreodata oriunde s-ar afla, asta neinsemnad ca lichelele nu pot fi invinse.

Costel, eu am devenit mult mai agresiv decat eram vreodata, asta de cand m-am intors in tara si, din cauza prostiei unora. Eu cred ca orice om posesor de argumente rationale devine iritat atunci cand cineva incearca sa-i demonstreze ca un porc este de fapt un cal.

Oricum fiecare problema trebuie sa aiba o solutie. As vrea de aceea sa aud opinia ta despre solutia care ar putea fi aplicata in aceasta tara. Fi sigur ca ea exista, chiar daca noi nu parem inca sa-i fi gasit radacinile.

Mirela. cartea mea este atat de concisa incat fiecare rand spune ceva important. A expune parti din ea pe net, ar insemna o oferta gratuita pentru cei care se pricep deja cat de cat la analiza tehnica. Si totusi, poti pune intrebari concrete in legatura cu ceea ce te-ar interesa pe tine, ai observat desigur ca ma chinui sa raspund la orice intrebare. In reclama pe care am avut-o si la care am renuntat acum au fost precizate foarte multe lucruri din continut. Daca nu ai vazut-o poti sa-ti trimit linkul.

Anonim spunea...

Horea, se va dovedi ca citatul tau e o gluma a unor ziaristi/blogeri; am cautat citatul pe net si, din modul cum sunt formulate "declaratiile", pare o parodie...