Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 20 decembrie 2010

Iarna incepe sa fie ca vara



I-ati auzit zilnic pe Gadea&comp incitand populatia cu slogane precum taieri, taieri, taieri? Iata ca, pana si in cea mai performanta economie a lumii, datoriile si excesele de cheltuieli neacoperite au dus cutitul la os. Iata efectul cancerului numit privilegiu, al lipsei de transparenta si al minciunilor perpetue, chiar si intr-o tara precum SUA. Care credeti ca va putea fi deznodamantul in cea mai corupta tara din Europa, Romania? Apropo video:eventualii necunoscatori ai limbii engleze vor avea desigur probleme cu intelegerea mesajului. Ii voi ajuta eu doar prin cateva fraze.

1) Cheful cel mare s-a terminat, pentru ca cei ce au chefuit au chletuit totul.

2) Cand bani nu mai sunt si fi sigur ca nu mai sunt, nu ai de unde plati proiectele de vis.

3) Cortina va cade pentru toti cei ce au chefuit, nu inaintea unor falimente suverane insa.

4) In Romania condusa de gasti, mancata de coruptie, minciuna si lipsa totala de profesionalism, palma va fi si ea ca atare.

Am vazut ieri un articol care ne scufunda in iadul istoriei, in cazul in care informatiile sunt adevarate. Eu unul nu vad de ce nu ar putea fi, tinand cont realitatile romanesti. Nu sunt istoric dar poate sunt cititori care se ocupa de subiect. Ati mai auzit vreodata, in timp de pace, intr-o uniune unde tarile au drepturi egale, ca cineva sa se gandesca sa trimita intr-o tara anume un ministru fara portofolui, din cauza faptului ca autohtohnii nu sunt in stare sa faca nimic, nici macar sa asimeleze fonduri alocate exclusiv acelei tari? Daca nu ati auzit, auziti acum!

Credeati cumva ca este vorba de Bangladesh sau Etiopia? Absolut gresit! Este vorba ca intotdeauna de Romania tara in care alfabetii au fost inlocuiti de analfabeti titrati cu mii de diplome.
Tara privilegiatilor in care in afara de mintit spagarit smecherit, nimeni nu mai face nimic altceva.

"UE vrea un ministru fara portofoliu, om de incredere in guvern, care sa supervizeze absorbtia fondurilor comunitare

O clasa politica conflictuala, incapabila si dezinteresata sa gestioneze proiecte pentru Romania, o administratie publica politizata si slab pregatita, lipsa de viziune si de strategie la nivel guvernamental - aceasta este perspectiva reala pe care functionarii Comisiei Europene o au vizavi de tara noastra, solutia propusa fiind dura: reorganizarea generala a administratiei si implicarea directa a CE in absorbtia fondurilor comunitare."(sursa Financiarul)

Oricum, comisia europeana poate sa trimita cati ministri ar vrea. Mentalitatea mucegaita se molipseste repede. Mai mult decat atat! Intr-o tara corupta, cu oameni care voteaza de fapt coruptia si accepta tacit existenta unui cancer al societatii numit privilegiu, nu se poate si nu se va putea construi niciodata nimic.

O tara corupta smechera si spagara va trebui sa se innece in cele din urma chiar din cauza lipsei de materie prima necesara coruptiei, banii.

4 comentarii:

MadMax spunea...

Mosule, daca facem o cerere (chiar si cu dop) nu putem sa obtinem un guvern intreg de la UE?
Te rugam, Mosule, fa-ne un cadou frumos de Craciun :)

Horea spunea...

Madmax, se vede ca esti roman si modest. Cere si tu de la mosu macar un popor. Vei vedea ca in doi ani vei trai in alta tara, nimeni nu va mai putea sa recunoasca Romania.

mobutu spunea...

Articolul este:
http://www.financiarul.com/articol_54609/un-document-intern-al-executivului-european-atesta-incapacitatea-puterii-de-a-administra-tara.html

i-conomics spunea...

MadMax,
Aquisez la propuerea ta!