Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 19 ianuarie 2011

Dosomania se imprumuta din nou

Dosomania flexicurista, tara intoarsa pe dos de conducatori si poporul suveran se imprumuta din nou. De data asta creditorul este BM

Banii luati nu vor fi atinsi desigur ca de obicei ci doar depusi la la Banca Nationala, asta ca sa se poata juca cu ei in nisip viceguvernatorul PNL, pardon BNR, domnul Olteanu ( nota subsemnatului). 

Imprumuturile luate de la FMI, Banca Mondiala si UE ne cresc credibilitatea, conform spuselor domnului Isarescu, si, ca atare, este si normal pe undeva ca investitiile straine in Romania sa scada

Conform legilor flexicuritatii cu cat ai incredere mai mare intr-o tara cu atat investesti in ea mai putin. Aceasi lege enuntata mai spune: intr-o tara unde investitiile scad si somajul creste, preturile imobiliarelor trebuie sa creasca, ele fiind direct proportionale cu numarul de concedieri. 

Flexicuristi de renume, romanii, au inceput imediat sa treaca la treaba. Au ridicat ca atare pretul imobilelor pe care nu le-au putut vinde mai ieftin, cu 8%. Logica este si aici impecabila ca de obicei. Daca nu poti vinde ceva la un pret anume, ridica-l. Vei vedea imediat cum navalesc cumparatorii veniti direct de la moaste. Undeva de dupa colt va apare cu siguranta si domnul Olteanu, care, saturat de joaca cu banii in nisip va vrea sa dea cu ei in imobiliare. Bani par sa fie destui, daca se termina tiparim altii noi si ne imprumutam de peste tot. 

Fenomenul se numeste asa cum ai ghicit deja, probabil: flexicuritate diversificata. Acum cand am terminat acest articol incep sa ma minunez: De unde mi-a venit oare energia sa-l scriu? Ce rost mai are sa dezbati in aceasta tara ideile intoarse pe dos, din moment ce poporul, in majoritatea lui, iubeste cu ardoare statul in cap. Dupa un moment de cugetare mi-a venit si raspunsul: am devenit pur si simplu flexicurist.

Hai sa mai traim o leaca fecundati bine. Stand in cap orgasmele sunt mult mai performante.

6 comentarii:

mike spunea...

dincolo de ce se intampla la noi vedem ca si "in afara" lucrurile nu stau tocmai diferit , euro pe care toti analistii il dadeau in corzi la inceputul anului acum zburda spre culmi , la fel si cu zlotul polonez si culmea cu forintul asta ca sa nu mai spun de leu. Cine a intuit chestiile astea la inceputul anului si a mers contra curentului , cel putin pana acum a fost foarte inspirat !

dragon spunea...

@mike: nu ti-ai dat seama ca intotdeauna asculta-i pe analistii de la TV si fa invers cum zic ei?
@horea: pai trebuie banii ca sa mai "elibereze" BNR din RMO... ca sa duduie din nou creditarea...
Iar proprietarii de imobile iarasi au o logica de fier... ca-n RRomania (phun intended).

Horea spunea...

mike, hai sa continuam sa ne linistim cu ce fac altii. Uite ca baietelul meu se inneaca. Lasa-l dracului ca uite se inneaca si cel al vecinului.

In ceea ce priveste euro cum ai reactiona daca ti-as spune ca aprecierea s-a terminat, eu unul am prezis aceasta apreciere exact la nivelul de 1,2880. Ca sa-ti reinprospatez memoria citez din postarea "Salvatorii euro" data 11 ianuarie 2011.

"In alta ordine de idei, euro se apropie de un suport destul de important care ar putea sa-l salte pentru o perioada. Sa nu te miri asadar daca vei auzi de la expertii citati prin presa ca: laurii victoriei apartin Chinei, Japoniei, tendintei de ajutor si unitate, a luptei de clasa si a fratiei intre popoare, asta in timp ce Japonia ar putea beneficia intr-adevar de o slabire a yenului fata de euro, in cazul in care se va angaja in cumparari substantiale de bonduri europene."

Ai memoria scurta baiatul lu mosu dar se pare ca iti amintesti de minune ceea ce spun analistii. Daca vei continua sa te iei dupa ei vei fugii si tu la casa de schimb exact atunci cand nu trebuie.

cristian dogaru spunea...

salut Horia...ce zici de commodities? pare tras la indigo scenariul din 2008....cat mai tine bula?

Horea spunea...

Cristi, eu cred ca este pe sparte chiar in momentul in care scriu aceste randuri.

ThinkAgainRo spunea...

Singura sansa a Romaniei in fata saraciei este EDUCATIA!Va astept pe toti cu opinii dar mai ales cu critici pe www.thinkagain.ro!