Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 18 ianuarie 2011

Falsificatorii de bani

Iata ca 2010 a trecut plin de evenimente, aparent fara nici un efect  insa asupra pietelor de capital. Ba mai mult, investitorii s-au inghesuit ca niciodata chiar la obligatiunile junk saltandu-le pretul din nou spre nivelele pe care le-au avut inainte de plonjonul bursier din 2007, adica pana in luna. 2011 va trebui sa fie de aceea in opinia mea un an diferit. Un an in care ceea ce s-a facut si ceea ce se face va trebui sa conteze.

Limitele au fost intinse la maximum si iata ca, intr-o asemenea atmosfera, pana si state numite civilizate incep sa recurga la ilegalitati. Un exemplu in acest sens este Irlanda. Unde guvernul Cowen, cu un sprijin de cca. 14% din partea populatiei, permite propriei banci centrale sa tipareasca euro. Culmea este ca BCE in frunte cu marele Trichet se fac ca ploua. Furtul si falsificarea de bani par sa fi fost legalizate.

A spokesman for the ECB said the Irish Central Bank is itself creating the money it is lending to banks, not borrowing cash from the ECB to fund the payments. The ECB spokesman said the Irish Central Bank can create its own funds if it deems it appropriate, as long as the ECB is notified.

Un putator de cuvant al BCE (banca centrala europeana) a spus ca banca centrala din Irlanda isi creaza prorii bani si ca manevra nu creaza nici o problema, atata timp cat BCE a fost instiintata.

Pai gata baieti si fete! Hai sa ne apucam de tiparit euro, fiecare pe unde apuca, din moment ce nu trebuie sa facem altceva decat sa anuntam BCE. Va amintiti probabil articole care explicau in mod corect problemele grecesti. Faptul ca elenii au renuntat la drahma ii impiedeca sa-si devalorizeze moneda si sa produca astfel o inflatie care sa-i scoata din rahat. Problemele Greciei si al celorlate tari indatorate par insa sa fi fost rezolvate peste noapte. Asta din moment ce falsificarea de bani a fost declarata ca fiind un fenomen legal de catre Trichet&Comp.

Vom vedea ce parere are piata, dar mai ales ce parere vor avea popoarele jefuite. Observa! Tiparirea banilor nu a fost facuta nici macar in schimbul unor obligatiuni, fara valoare desigur, dar obligatiuni. S-a trecut la tiparirea banilor direct din aer si in schimbul la nimic. Pentru salvarea unor banci se pare ca guvernele sunt in stare de orice, inclusiv frauda. Eu zic totusi ca democratia va invinge. Pana si Tunisia a explodat, Uniunea Eurozimbaviana fiind si ea doar la un pas. Dupa cate vezi expertii care au calculat cifre nu au tinut cont de sentimentul uman. Ei cred ca oamenii vor sta ca niste masini activate de butoane si vor privi pana la infinit jaful la care sunt supusi. Se vor insela amarnic chiar in acest an cred eu.

Am prezis miscari intense si ceea ce s-a vazut pana acum ar trebui sa fie doar inceputul. In lumea araba a explodat si Algeria, in timp ce Egiptul, o tara pe care o voi vizita din nou in decurs de zece zile, isi astepta randul cu rabdare. Jaful lumii s-a facut pe "nesimtite" decenii de-a randul. Acum a venit timpul ca cineva sa plateasca politele. Bancherii nu vor, guvernele nu pot, popoarele trebuie bagate in opinia acestora din urma in jug. In tarile democratice acest lucru nu se va face insa asa cum si-au inchipuit jefuitorii. Batalia dintre subjugati si subjugatori se va intetii asa cum am mai prezis acum cca. 2 ani.

Guvernele vor deveni tot mai putin tolerante si vor califica formele de protest, acceptate pana acum, ca fiind atentate impotriva securitatii statelor. Subjugatii vor raspunde vehement si vor invinge pana la urma dupa parerea mea. In Romania nu se va misca o frunza. Romanul va continua sa incerece sa-si rezolve problemele ca si pana acum prin smecherie si relatii. Cei ce n-au relatii sa plesneasca.

Chiar mort de foame si fara oxigen romanul va continua sa asculte ce spun analfabetii, pentru ca o majoritate a populatiei se afla din pacate la acel nivel. Multi vor mrerge si de mai multe ori la biserica rugandu-se unui Dumnezeu care va refuza sa-i auda. Intr-o societate segregata de un egoism fara margini, romanii nu vor gasi niciodata o cauza comuna pentru care ar merita sa se lupte. Il vor astepta ca si pana acum pe Isus sau de ce nu pe domnul Dan. Ultimul le-a promis deja in direct la telembizor ca-i va imbogatii pe toti cei care-l voteaza.

As dori sa inchei cu o intrebare pe care mi-a pus-o mosu: Ma baietye pa daca talibanyii aia galbui joponeji sha chinej sau cum dracu le-or mai zashie, o zas c-o salvat tata Europa, impreuna  BCG-eul cacare numa amu dje o luna le-o dat la Hirlandej aproape 100 dje miliardje, astyia dji shie mai trebe sa falsifishie 51 dje miliarde? Hirlanda asta undje o shi, in Oshianyia?

10 comentarii:

Informatii-economice spunea...

@Horea - notificarea respectiva s-ar putea sa reprezinte vreo facilitate de credit overnight cu posibilitatea prelungirii... Ar fi ciudat ca o banca comerciala sa poata crea bani dar o banca centrala nu...
Pe mine ma surprinde din ce in ce mai tare acest comportament "sedat" al romanilor... oare nu cumva s-a ajuns la un nivel in care o ducem ceva mai bine decat lasam sa se vada?... Cu 35-40% economie neagra, am putea spune ca o ducem de 2 ori mai bine decat lasa statisticile oficiale sa se vada... adica destul de bine!
Oare nu cumva oamenilor le e frica de faptul ca daca se ridica impotriva vreunei masuri, pana si bunastarea aceasta va disparea?

Vezi vreo alta explicatie?

maftei spunea...

deci mai sunt oameni care cred ca romanul o duce totusi bine
(adica daca nu ne rasculam inseamna ca o ducem destul de bine)...
eu cred ca desi o ducem prost si o mare parte din noi foarte prost (bineinteles depinde de referinta - te raportezi la africa - o ducem f bine ; te raportezi la UE - o ducem f prost),
suntem atat de atomizati si neputinciosi la nivel de societate incat nu putem sa facem nimic, cel putin pentru moment

Informatii-economice spunea...

@Maftei - ma uitam zilele trecute intr-un tur al mall-urilor ca preturile nu au scazut cum scad in alte tari in aceasta perioada dar la mai toate magazinele oamenii stateau sa se ia la bataie. Ma uit ca desi se taie salariile si se maresc taxele, cresc preturile cu 8% in medie!
Ma uit ca anul acesta cateva marci de masini de lux si-au batut pana si recordurile din 2008... si ma intreb cam cat de rau o ducem...

Nicu spunea...

@informatii-economice

suntem sedati datorita neputintei si descurajarii. Observ un lucru interesant in tara asta, si anume, asocierea deloc justa intre competenta, capacitate, munca [toate trei la un loc] si postul [jobul].

De aici apare un lucru interesant, frustrarea. Fiecare roman e frustrat, fiecare are povestea lui.

Cel incompetent se uita la cel dintr-o functie mai sus, fara respect si JUDECA. Crede ca nu trebuie scoala si alte chestii pentru treaba asta, doar SMECHERII. Una dintre smecherii e sa ai si o diploma, doua, la o facultate, nu conteaza care. ASTA E O ALTA MARE PROBLEMA, NU CONTEAZA CARE.

Okay, acum el ce sa gandeste, hai sa vad cum pot face sa ajung si eu asa. SI NU E SINGUR, SUNT MII SI ZECI DE MII sau SUTE DE MII CA EL.

Toti FRUSTRATI - cei care n-au ajuns unde au vrut, iar cei care au ajuns - toti INFUMURATI.

Si pana la urma reuseste, omul respectiv.

Acum dintr-o alta perspectiva. Cel care chiar stie ce face, plin de vointa, avand capacitate si competenta necesara, munceste fara sa zica nimic si ... la un moment dat vede ca este INLATURAT de altul mult mai prost.

De aici FRUSTRARE MAXIMA.

Toti participantii, si cei prosti si cei competenti devin frustrati si egoisti, fiecare incercand sa-si apare propriile interese.

In tot acest exemplu trebuie tinut cont ca tendinta este de crestere a numarului celor incompetenti, datorita mai multor cauze, principala fiind faptul ca e mult mai usor de-a merge "in jos decat in sus", si continuand.

O zi buna va doresc tuturor si faceti tot ce va sta in putiinta de-a deveni azi, mai competenti si mai buni decat ieri, si maine mai buni decat azi, atat in ceea ce facem cat si in sufletele noastre.

Free Drive Ro spunea...

@informatii-economice

noah, pai atunci e bine in Romania (daca preturile cresc si se vand bine masinile de lux, cei doi indicatori ai bunastarii economice :)) );

@Nicu

romani, nu mai fiti frustrati :)

THINKAGAIN spunea...

http://www.thinkagain.ro/?p=84
Romania este in colaps si nu o mai tine decat economia neagra pe linia de plutire!Va astept cu opinii si mai ales cu critici!

Horea spunea...

Razvan, daca ai fi neamt de exemplu si ti-ai vedea de treaba, muncind si economisind, cum ai reactiona in caz ca o inflatie euro, produsa de hotii care vor sa salveze banci insolvente ti-ar injumatatii valoarea banilor pe care i-ai pus la o parte? Nemaitinand cont de faptul ca tiparirea facuta de altcineva decat de BCE este ilegala conform tratatului unuional.

In ceea ce priveste bogatia si traiul romanilor nu ma pot exprima in lipsa cifrelor. Intrebarile pe care ti le pui privind acest subiect ar avea mult mai mult temei in cazul in care am stii exact ce se intampla. Pentru ca nustim speculam ca de obicei pentru ca alta cale nu este. Privind consumul obiectelor de lux lucrurile stau insa altfel.

Mafia, ce care reprezinta 10-20% din populatie, habar nu am exact cat, continua sa cheltuiasca. De ce? Pentru cu furtul pare sa continue si el nestingherit de criza. Se fura dupa cate vezi si ceea ce nu exista, imprumutul.

i-conomics spunea...

Horea:

Ai inteles gresit informatia, Banca Centrala Irlandeza nu tipareste nimica. Daca s-ar ajunge la asa ceva.. Germani si alticativa ar face spume la gura.
Asta nu insemna ca BCE ca si FED-ul nu produc maculatura electronica pe sest.....

Horea spunea...

i-conomics, am pus un link spre un articol care aspunea urmatoarele:

"The Irish Independent learnt last night that the Central Bank of Ireland is financing €51bn of an emergency loan programme by printing its own money."

Am intels din el ceea ce am scris in articol, un lucru care nu te impiedica pe tine sa intelegi altceva, ceea ce doresti tu de fapt sa intelegi.

Articolul continua:

"News that money is being created in Ireland will feed fears already voiced this week by ECB president Jean-Claude Trichet that inflation is a potential concern for the eurozone."

Deci inainte de nemti au fost deja multi care s-au gandit pe drept cuvant si justificat de data asta la inflatie.

"However, a source at the ECB said the European bank is comfortable that the amounts involved are small enough not to be systemically significant."

Ca de obicei totul a fost insa bagatelizat de catre BCE, dupa cate se vede in randurile de mai sus. Mirat nu raman de loc din moment ce si starea in care se afla tarile falimentare este la fel de bagatelizata de catre aceeiasi oameni.

In pofida celor scrise nu te sfii sa crezi ce vrei!

Flavian spunea...

cum ai reactiona in caz ca o inflatie euro, produsa de hotii care vor sa salveze banci insolvente ti-ar injumatatii valoarea banilor pe care i-ai pus la o parte?

As zice: sa fie sanatosi, am trecut de vreme buna pe bani de argint sau aur, ca aia nu-i poate imprima nimeni peste noapte... :)