Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 17 ianuarie 2011

Flexicuritatea romaneasca

Pentru ca ma straduiesc sa fiu un om modern si pentru ca incerc sa invat cat mai repede tot ceea ce se poate despre lucrurile noi si folositoare, m-am bucurat deosebit de mult atunci cand l-am auzit pe domnul Botis vorbind despre flexicuritate.

Termenul nu l-am mai auzit pana acum in limba romana, dar,  sa nu uitam totusi ca suntem in UE. O uniune cu granitele larg deschise, unde, barbati, copii, femei, mai ales cele cu sange in pasarica ca doamna Udrea, (asta conform unui primar PDL), informatii si definitii noi, pot zbura libere si nestingherite. 

Nu cauta cuvantul flexicuritate in dex pentru ca nu-l vei gasi. Termenul exista totusi in limba engleza, franceza si, pare sa tina exclusiv de piata muncii. Tradus ar insemna urmatoarele:

"Flexicuritatea a aparut ca un concept care sa impace pretentiile angajatorilor cu cele ale angajatilor,"

Ceea ce nu stiu inventatorii termenului, este ca modul sau de aplicare este de fapt made in Romania. Iata ca, pe langa curve, Nokia si Dacia, am mai gasit un brand tare pentru export. Aplicarea flexicuritatii s-a facut asadar pentru prima data in aceasta tara. Ca o consecinta, termenul descrie o stare de fapte, in care fiecare cur de om, analfabet si cat mai mojic posibil, poate ajunge in parlament ca sa faca si ca sa voteze legi. 

Flexicurismul, mi-am permis aici sa fiu flexibil si sa declin, il poti observa si in domeniul legislativ.

El se aplica de fiecare data, atunci cand o lege este facuta cu curul, adica, aproape intotdeauna in Romania.

De flexicuritate s-a folosit asadar si domnul Boc, cu tot guvernul pe care il conduce, atunci cand a pus pe masa legea primei case. Tot in numele flexicuritatii, valabilitatea masurii a fost prelungita si in 2010, cu toate ca ea s-a aratat a fi un esec. Din moment ce rezultatele obtinute au fost aproape egale cu zero, flexicuristii au decis sa actioneze ca de obicei, vrand sa tarasca masura si prin 2011. Romania nu are bani, fapt pentru care se imprumuta regulat de unde poate. Probabil, pentru a putea cumpara sangele de care are nevoie pasarica doamnei Udrea.

Cu "dansa", in forma maxima, doamna ministru construieste sali de sport in fiecare catun, asta pentru a-i putea  alimenta, de data asta cu bani, pe oamenii de afceri care fara ajutorul statului n-ar fi in stare sa gestioneze o buda publica. Domnul Boc, cu rama umflata de acelasi sange, face cam la fel. Prelungeste la infinit proiecte nefunctionale, vechi, doar pentru a mai da o gura de aer clientelei politice. In acelasi timp, domnia sa, impreuna cu guvernul pe care il conduce,  inventeaza si proiecte noi, la fel de nefunctionale ca si cele vechi,  pentru ca legile sfinte ale flexicuritatii sa fie respectate intocmai.  

Exemple de flexicuritate gasesti asadar pretutindeni in aceasta tara, mai ales la clanurile care s-au perindat la conducerea patriei. In limba populara, la asa numitele partide politice. Daca te uiti bine in jur si intelegi ceea ce se intampla, iti vei da seama ca Romania va ajunge in curand o tara exclusiv flexicurista. Sa nu te miri asadar de faptul ca suntem fecundati in fiecare zi. Oricum, in lume se mai intampla si minuni. Una dintre ele ar fi ca Romania sa scape de faliment.

Ps. Ti se pare cumva ca postarea contine multe vulgaritati? Poate! Ele nu sunt totusi altceva decat citate ale "intelectualilor" alesi de popor. In ceea ce priveste apelativul "cur de om" imi asum insa toata respunderea. In opinia mea el i se potriveste fiecarui individ care-si calca tara in picioare, doar din interese pur personale. 

2 comentarii:

mobutu spunea...

Satiră pură!
Excelent.

Anonim spunea...

Genial!