Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 20 ianuarie 2011

Incepe festivalul!

Iarna nu-i ca vara si ca atare: statele, orasele, adica locurile de bastina a multor oameni si al altor zburatoare, nu sunt banci. Ce nu-i banca in lumea de azi nu prea mai conteaza, evaluarea facuta oricarei forme de materie exclusiv bancare fiind si ea ca atare. Materia exbancara are asadar o valoare cam egala cu cea pe care o acorda politicianul roman poporului  sau, adica zero.

Ca o consecinta in cazul unei calamitati de orice natura, inclusiv a uneia economico-politice, romanul votac fuge imediat la biserica. Acolo se afunda in rugaciuni. Daca a furat isi cere iertare, pana a doua zi desigur, o zi in care va fura si va minti din nou. Daca n-a furat se roaga pentru ca Cristos sa fie facut presedinte. Iesit din biserica se simte usurat si cu bateriile incarcate pentru un nou talk-show televizat.

Unul in care i se explica: ca, tot ce misca in Romania inclusiv frunza si iarba au facut alianta impotriva lui Basescu. Basescu nu numai ca nu este Christos, un om pe care romanul l-ar dori azi presedinte. Pus desigur de Dumnezeu si nu votat de el, pentru ca atunci cand votezi trebuie sa te si gandesti putin si, afundat in ganduri ai putea vota din nou ceea ce nu doresti sa ai. Dar, presedintele nostru il mai reprezinta si pe necurat. Multi talk-showari afirma seara de seara si fara nici un dubiu ca ar fi chiar Satana in persoana. Impotriva unui astfel de inamic aliantele sunt ca atare. De centru-dreapta-stanga-sus-jos-cu inclinatiede 45% spre pamant-si 45% spre cer.

O asemenea alianta nu poate sa nu puna Romania pe picioare dupa ce necuratul va fi inlaturat. Romania pare a fi gasit asadar o rezolvare la criza pe care nu o are, una provocata doar de Scaraotchi. Dar, ce va face oare saraca America? Tara in care nu " sa ezista" opozitie ca a noastra, o tara in care in care multe orase si "mucipii" se apropie de faliment. Domnul Bernanke desi orasean convins este in primul rand bancher. Pun pariu ca nu va misca un deget atunci cand state si orase vor incepe sa se scufunde.

Un articol din "The Bond Buyer" incepe sa schiteze usor soarta celora care au investit in obligatiuni municipale, atribuindu-le acestora din urma si o mica pierdere, una evaluata la 80-95% din capitalul pus la bataie. Sa vedem ce pierderi li se vor atribui acelora care au investit in obligatiunile de stat, in cele ale tarilor falimentare desigur? Am spus ca 2011 va fi un an in care lucrurile vor trebui sa inceapa sa conteze. Semintele de buruiana semanate in majoritatea tarilor de pe glob vor scoate anul acesta planta la iveala. Buruienile nu sunt urzici dar genetica face pasi gigantici in zilele noastre. Ca o consecinta buruienile obtinute ar putea sa arda pana la urma mai al dracului decat urzicile.

4 comentarii:

MadMax spunea...

Horea, muncipili nu se apropie de faliment, ele sunt deja acolo:
http://www.zerohedge.com/article/harbinger-muni-bloodbath-valejo-offers-unsecured-creditors-5-20-cent-recovery

ThinkAgainRo spunea...

nu stiu ce sa cred:oare atat de prosti sa fie dupa "succesul" din 2009 si PSD si PNL sau sunt cu Basescu pe mina si s-au unit sa urce PDL la 45% iar?Daca aceasta alianta PSD PC PNL ,care functioneaza perfect in teritoriu din 2005 si rezultatele lor l-au facut pe Basescu invingator mereu nu pot trage decat o singura concluzie:PCR=PSD+PC+PNL+PDL SI VA DAINUI MEREU!
VA ASTEPT CU CONTRAARGUMENTATIE PE BLOGUL MEU:HTTP://WWW.THINKAGAIN.RO !

Horea spunea...

Think Again nu este vorba de prostie ci doar de mascopia si lupta dintre clanuri, care au de fapt acelasi tel, jefuirea tarii.

Mad Max m-am exprimat plastic. Am vorbit in repetate randuri de starea de faliment a tarilor europene precum si de starea de faliment al multor state din SUA. Ca sa nu mai vorbim de banci, falimentare si ele in mare parte.
Acum a sosit doar nota de plata pentru cei ce credeau ca exista excese gratuite.

Cornel spunea...

Horia, oala fierbe la foc mic si dupa parerea mea va da in clocot abia din toamna incolo. Dar ce zic eu clocot...e o oala sub presiune care va exploda si va face mare mizerie. Mai ceva decat mamaliga.
Dar pana la toamna va fi acelasi frecus de doi lei.

Vad corectie pe SP 500 in februarie si dupa aceea mergem aproape de nivelul lui 2007 dupa care "BUM". Ce zici de varianta asta?! Analizele tale "bat" atat de departe?!