Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 14 ianuarie 2011

Prietenul credibil al domnului Isarescu

Innecata in credibilitatea pe care i-au dat-o tarii noastre banii FMI, asta e daca il credem pe cuvant pe marele nostru "governator", Romania da sa renasca. Banii imprumutati, care n-au costat si nu costa "un leut", explicatia ne-a fost data de un profesor universitar nu gluma, nu au fost de fapt intrebuintati ci "depusi doar la BNR ca o centura de siguranta", pentru ca Romania va creste oricum in anul acesta ca un bebelus bine alaptat.

Doar asa de la sine dar mai ales din grija politicului. Imprumutul pe care domnul Ponta vroia sa-l ia de la chinezi ar fi intrat si el la BNR, asta in timp ce domnia sa, mana in mana cu Crinul, ar fi ridicat salriile si pensiile la nivele vechi, cu bani sapati din pamanturile fertile ale judetului Gorj.

Iata insa ca revista Capital vine si cu niste cifre in ceea ce priveste centurile de siguranta "gratuite" primite de la FMI de catre guvernul Boc.

Sunt niste nimicuri de miliarde pe an, niste maruntis, din care marea parte este numai dobanda, dar, la o tara de nivelul Romaniei ce sa mai conteze un asemenea bagatel.

Faptul ca statul s-a mai imprumutat si de pe piata interbancara autohtona, chiar la 20% dobanda, am informatia din surse foarte sigure, ne creste doar credibilitatea. Mai are cineva vreun dubui fata de cresterea economica care ne astepta in anii urmatori? Tinand cont si de faptul ca avem niste maistri imbatabili la fabricat bugete. Ce sa mai vorbim de masurile de austeritate la care sunt supuse tarile indatorate? Masuri care am vazut ca sunt superstimulatoare pentru economii, precum s-a dovedit in Grecia, Spania, Portigalia etc.

La toate acestea se mai adauga si situatia de absoluta nesiguranta in care se scalda tarile lumii: Balonul imobiliar din China, Australia, Canada. Datoriile imense ale Japoniei si o eventuala macelarire a yenului. Rahatul in care se scalda mai multe tari suverane europene, si nu in ultimul rand o serie de state din SUA.

Nu vi se pare ca mediul este tocmai perfect pentru o Romanie in flori? Daca mai vine si domnul Dan la putere elvetienii vor emigra toti in tara noastra. Pana atunci insa hai sa mai traim ca si pana acum: cu mireasma de miros a rahatului in nari.

5 comentarii:

mike spunea...

balon imobiliar in china da , dar in australia si canada sa fie aceeasi problema ? din cate stiu sunt tari cu resurse naturale puternice care pana acum au trecut criza cu brio

Free Drive Ro spunea...

ce legatura au resursele energetice cu balonul imobiliar?

Free Drive Ro spunea...

pardon, naturale

Horea spunea...

Mike baloanele imobiliare se nasc in orice tara, atunci cand preturile devin stelare raportate la venit. Preturi stelare s-au obtinut exclusiv cu ajotorul bancilor si a creditelor.

Numai ele au putut impinge preturile in cer, vezi si cazul Romaniei. Fara credite, pe care cei mai multi nu le pot plati, din cauza ca s-au intins mai mult decat le-a fost plapuma, preturile imobiliare ar fi stat pe pamant peste tot.

La o alta parte a comentariului tau a raspuns foarte bine Free Drive.

mike spunea...

legatura e ca atunci cand ai o moneda puternica iti permiti sa faci ce vrei , sa-ti acoperi pierderile exportand inflatie , exact cum fac americanii acum cu restul lumii ...