Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 28 ianuarie 2011

QE

Iata rezultatele QE, adaugate la cele ale inundatiilor, obtinute in tarile de pe glob. Rascoalele si revolutiile de care vorbeam. Creditele facute din aer au ajuns in buzunarele vesnicilor speculatori care au saltat pretul asa numitor "comodities" in cer.

Pretul alimentelor a saltat si el ca atare, dand usturaturi zdravene de stomac celora din tarile arabe sarace. Egiptul este i haos, am renuntat la excursia pe care urma s-o fac chiar azi. Alte tari precum Yemenul urmeaza.

Poate iti mai aduci aminte cand iti spuneam ca voi scrie pana va fi voie. Iata ca prima tara care nu mai da voie internetului este Egiptul. Ingradiri vor mai veni si in alte tari, probabil nu ca in Egipt dar totusi. Guvernele stranse cu usa vor reactiona intr-un fel sau altul pretutindeni incercand sa limiteze informatiile. La randul lor, cei care vor vrea sa le mentina libere vor ripopsta si ei. Arcul a fost intins la maximum, iata acum consecintele. Japonia a fost si ea degradata de catre Standard&Poors avand datorii de 200% din PIB.

Nici o problema bursa se zbate in continuare cu nivelul de rezistenta expus de mine. Aurul a cazut conform asteptarilor, revenirea temporara de care am vorbit in film putand totusi sa ajunga doar pana 1356 si nu 1364 asa cum m-am asteptat. Oricum caderea metalului galben a continuat conform previziunilor. Euro lupta si el cu rezistenta expusa in acelasi film 1,3725. Conform marilor analisti lucrurile sunt insa in regula. Economiile isi revin si vor incepe sa duduie. In Romania, mai ales pentru cei ce au stiut si au putut sa se bage in fondul Proprietatea.

Eu am zis si mai repet. Un arc intins isi revine dur si brusc, putand sa-i scoata dintii din gura celuia care s-a jucat cu el. Nu stiu daca ai observat? In tabelul bolilor din Romania a mai aparut una noua nouta: boala de 29 de zile a zdupului ( in latina: Morbus Zdupus). Ea afecteaza acut pe fiecare hot care este tarat in instanta si arestat, intotdeauna doar  pentru 29 de zile, ca nu cumva bolnavul sa-si dea saracul duhul. 

8 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Daca spuneai din timp, il trimiteam pe optimistul vala daren fix in C... airo.

mike spunea...

se pare ca euro a luat-o ( in sfarsit ) la vale ...
ps: bine ca n-ai plecat in egipt , sau nu te-a prins revolutia pe acolo , doamne fereste , ca atunci ai fi vazut cat de dor ti-ar fi fost de boc/udrea and comp

gore spunea...

Oare cum puteai sa te bagi in Fondul Proprietatea? Din cate stiu, pana acum eu era un singur mod, sa primesti actiuni ca despagubire. Pentru ca nefiind listat la bursa, nu aveai cum sa cumperi legal actiuni. Si atunci cum a reusit nea Verestoy sa-si sporeasca averea cu 3,5 mil. euro?
Apropo de flexicurismul romanilor. Romanul e pragmatic si stie ca ce-i in mana nu-i minciuna. Exceptiile confirma regula. Nu se merita sa fii cinstit, harnic, curajos. E o vorba romaneasca "It doesn't pay off". Cu ce s-a ales cersetorul demn din Norvegia? Cu multumiri. Si a ramas tot pe strada. Cu ce se aleg profesorii care-si mananca nervii cu odraslele semianalfabete ale noilor imbogagtiti? Desigur, tot cu multumiri. Cu ce s-a ales studenta din Iasi care a sarit sa stinga incendiul din restaurantul altuia? As fi tentat sa spun din nou cu multumiri. Pacat ca nu a apucat sa le primeasca.

mike spunea...

@gore , ori nu te duce mintea ori ai luat-o razna ! pai ce vroiai sa faca cersetorul din norvegia ? sa-i fure sa-i rupa pe proprietari ? profesorii aceia de care vorbesti nici nu se uita la copilul tau daca parintele nu-i face cadouri inclusiv cash plus ca mediteaza in disperare asa ca nu le mai purta de grija , despre studenta ce sa-ti spun , cred ca a subevaluat riscul , ghinionul ei ... despre verestoy si nu numai ai dreptate , in rest sper ca revolta ta sa nu fie tot o reactie de frustrare , ca n-ai avut si tu ocazia sa te imbogatesti repede si prin nemunca , ca altii ....

cristian dogaru spunea...

slava Domnului, ca aveam emotii cu excursia ta din Egipt....da, lumea toata e pe culmile frustrarii, sper sa iasa totusi ceva bun de aici...cam prea mult s-a intains coarda miniunii, furtului, dezinformarii....poate avem vesti bune in curand si din irlanda...

Horea spunea...

gore, sunt de acord cu ceea ce spui in legatura fondul proprietatea. In rest fiecare drum incepe cu un pas chiar daca pasul aduce intr-un prim moment doar mutumiri, de acord cu mike aici.

Cristi, cred si eu ca si tine. Ceea ce se intampla este rezultatul anilor de exces. Observa cum perceptia si psihilogia umana influenteaza exclusiv mersul lucrurilor.

Ma intreb? Nu era situatia exact la fel acum cateva luni? Ba sigur ca era, perceptia oamenilor a fost diferita.

gore spunea...

Mike iti inteleg aversiunea fata de profesori. Din felul cum scrii se observa ca nu prea ai beneficiat de pe urma lor. Am dat exemplul asta pentru ca cunosc bine problemele din invatamant. Nu sunt profesor, dar am rude si prieteni in sistem. Si sunt in situatii tare delicate. Tu vezi profesorii din scolile de fite din Bucuresti si generalizezi la toata tara. Intr-adevar exista astfel de profesori, dar sunt putini, sub 5%. Si mai sunt o gramada de incompetenti, oameni luati de pe strada care-si spun profesori. Insa marea majoritate sunt profesori adevarati care incearca sa-si faca treaba cat mai bine, dar sunt zilnic umiliti de sistem si de elevi pentru un salar de 200 euro/luna.

ego spunea...

horea,

n-am cum sa nu rabufnesc (ba am cum dar nu vreau) cand vad cate ineptii scriu unii.

observa! "Pentru ca nefiind listat la bursa, nu aveai cum sa cumperi legal actiuni" scrie cu convingere de proletar nea' gore, fals!; mike il face ori prost ori nebun cand e vorba despre viata in general, in schimb ii da dreptate intr-o chestiune concreta.

...