Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 25 februarie 2011

Atunci cand intervievatii nu se numesc Bernanke

Perceptia despre starea economiei este mult mai moderata, vezi geaficul alaturat, care, din 2009 bate pasul cam pe loc. In mintea charmanulu-i FED el pare a fi totusi pe undeva printre printre ingerasi, acolo sus unde cineva si-a declarat iubirea pentru bancile inrudite cu divinitatea. In mintea lui Ben economia se reduce la speculatiile care au reusit sa impinga preturile obiectelor tranzactionate pe bursa in pod.

Cheltuieli au fost berechet adica tone de credite fabricate din nimic, care s-au aruncat tot pe nimic, dar ce mai conteaza, atata timp cat ele vor fi inregistrate si incluse in cifra PIB. Din Pib-ul lui Ben se vor hranii si somerii, am vazut chiar ieri o secventa la Oprah, care prezenta o femeie de 32 de ani, fosta angajata a armatei americane, care, innecata in datorii isi ducea traiul intr-o masina. Cei 700 de dolari pe luna care-i primea se duceau aproape integral pe plata creditelor. 

Femeia a izbucnit in lacrimi, asta dupa ce a servit armata in Irac si Afhanistan, gradul pe care l-a avut nu mi-l amintesc, dar n-a izbucnit in tipete precum fac parazitii din armata romana, care, in numar foarte mare, in afara faptului ca l-au lins pe cizmar in dos n-au nici o alta realizare. Acum li s-a redus pensia de 5 sau 10 000 de lei si iata ca au explodat.  Dar aici noi avem drepturi tovarasi, la tot ce e stramb, desigur, calcand in picioare restul precum face elefantul cu o furnica. Aici si hotii au drepturi, dreptul la furt stipulat prin lege, altfel n-ar scapa intotdeauna de inchisoare, numai anumiti hoti desigur. 

Alte drepturi precum cel la asistenta sanitara juridica etc. pot fi calcate si de tancuri, pentru ca cei cu drepturi multe tot nu se folosesc de ele niciodata . Dreptul la hotie e sfant si dobandit, pentru ca se fura din timpuri preistorice. Cum mama dracului sa indrazneasca cineva, in secolul 21, sa se atinga si sa schimbe un asemenea drept dobandidt acum un veac? Hotia si calcatul in picioare par sa fi devenit insa niste drepturi acceptate si pe plan international. Cineva, cateva milioane de oameni pe zi, mai nou, in tari diferite, aici jos pe pamant, par totusi sa se fi saturat. Eu nu pot face altceva decat sa le urez succes.

Ps. pentru cei care eventual nu inteleg engleza pe foarte scurt: sondaj cu dou intrebari despre mersul economiei. Raspuns: merge prost, marja de eroare de cca. 2%

2 comentarii:

George spunea...

Aici toti care freaca duda au drepturi, cei care muncesc, nu au dreptul decat de a cotiza pentru bunastarea celorlalti. Dupa cum vezi au ajuns o utopie toate sistemele sociale, in care majoritatea care nu munceste decide asupra minoritatii care munceste. Vorba lui Isarescu cei 5 milioane de pensionari+alte cateva sute de mii de asistati+alti frecatori de duda care nu mai sunt nici asistati nici cu un loc de munca, vor decide soarta celor ~3-4 milioane de cotizanti.

Horea spunea...

george, asa este din pacate. Sa speram totusi ca aceasta criza va da ocazia unor schimbari radicale. Fara munca si fara productie trebuie prin definitie sa ai un trai ca atare.