Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 8 februarie 2011

Incepe sa rasara adevarul despre inflatia romaneasca

10 comentarii:

Anonim spunea...

despre argint si aur ce poti sa ne spui?multumesc!

George spunea...

Eu cred ca lichiditatile din piata despre care vorbeste Isarescu sunt de fapt lichiditati care se gasesc in banci pt. ca eu la nivelul final de consumator nu vad mai multi bani in buzunar. Pot sa-ti mai spun ca lucrez in retail si nici aici nu vad banii din piata. Vanzarea pe luna trecuta este cu ~ 20% sub vanzarea din luna trecuta a anului trecut asta insemnand ca nu exista bani la consumator ci dupa cum spuneam acestia nu pot fi decat in banci.
Buna replica pt. iconomics. Sunt multi care-si dau cu parerea dar nu au habar de capul lor.

AristotelCostel spunea...

@george

... tonetar? :D

George spunea...

Tovarase AC/DC nu sunt tonetar cum ti-ar placea tie sa crezi. Unde lucrez eu cifra de afaceri este de 6-10 mil EUR pe an si produsele pe care le vinde firma se adreseaza cam tuturor claselor sociale, deci stiu despre ce vorbesc pt ca eu analizez cifrele. Stiu si de ce cresc preturile si implicit inflatia daca vrei sa afli.

Horea spunea...

george, pai sigur ca in banci, care nici nu vor sa dea credite, dar nici nu gasesc musterii intr-o lume inundata de ele. Asta s-a intamplat si in SUA. Banii au fost de indata bagati la specula. Rezultatele le vedem.

Anonim, aurul si argintul ar trebui sa continue sa se deprecieze

Informatii-economice spunea...

Horea, stii bine ca important nu e sa nu gresesti ci mai degraba sa ai pe cine sa dai vina!

Analizand si eu ce a spus Isarescu ziceam: "Dobanzile la lei in sistemul bancar sunt FOARTE MICI... as spune eu chiar mai mici decat dobanda de politica monetara, lucru ce arata cat de mare e balta de bani... sau lacul... sau marea... hai cel mult oceanul!... poate poate porneste economia... dar TVA-ul e raspunzator de cresterea preturilor!"

E socant insa sa vezi ca oameni relativ culti in ce priveste problemele economice cred ce spune fiecare persoana interesata de cu totul altceva decat ce sunt ei interesati. Marketingul politic functioneaza mai bine decat as fi crezut vreodata!

Horea spunea...

Costel si george, vedeti unde poate duce doar o mica insulta? Ceva de tipul nu sti sa citesti,daca imi amintesc bine, inceputa de george daca nu ma insel? Iata de ce am incercat sa raspund cu respect pana si unor comentarii total deplasate si ignorante in opinia mea.

O remarca din care lipseste respectul fata de celalalt declanseaza de obicei o cavalcada. De ce? Ca sa vezi! Doar din cauza faptului ca doi oameni care au pareri diferite despre un lucru anume nu au stiut sa-si exprime parerile fara a-si intepe interlocutorul.

Va garantez! Puterea de penetrare a unei idei nu este stirbita cu nimic de faptul ca este prezentata cu finete. Nu uitati! Progresul la care pe urma participam cu totii, rezulta de obicei din divergenta de idei.

Horea spunea...

Razvan, m-ai zapacit. Sa fiu sincer nu am inteles in unele parti exact ce vrei sa spui. O sa ma anunti sper, daca vei considera raspunsul meu incomplet.

TVA corect a contribuit la ridicare preturilor si nu la inflatie conform definitiei acesteia.

La o masa monetara constata unele preturi cresc altele trebuie sa sacada depinzand de cerere. Daca ai 100 de lei nu poti cheltui doua, doar in cazul in care iti maresti lichiditatea la 200. Cel ce nu vinde poate reduce pretul in pofida unui TVA mai mare, vezi reducerile cu pana la 70%.

Dobanzile nu sunt chiar mici, la o luna am primit ultima data 7,8%, acum scad reflectand probabil marimea baltii de care vorbesti.

Sunt absolut de acord ca sunt multi care bat din gura cu buna stiinta, asta pentru ca stiu bine cat de independent stie sa ganseasca romanul.

AristotelCostel spunea...

@horea

Confunzi. Madmax m-a jignit free :D dupa care a abandonat, iar george a preluat steguletu' lu' Boc.

Oricum, asa cum am banuit prin "tonetari, carciumari si dealeri de etnobotanice"... george a confirmat.

Horea spunea...

Costel! Tu sti sigur mai bine unde si prin cine a inceput disputa asta neplacuta. In opinia mea ar trebui si tu dar si ceilalti sa-i puneti acum un capat.

Va irosti din pacate energia pe lucruri destructive care nu vor da pana la urma nici un rezultat. Intr-o tara in care foarte multi oameni au devenit deja campioni in jigniri.

Pentru mine nu conteaza ce steag aveti in mana, conteaza doar ca sunteti indivizi care pot da mult mai mult decat ceea ce a reiesit din dialogurile de care vorbesc.