Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 5 februarie 2011

Social liberalismul se-curist romanesc

S-ar putea scrie oare un articol cu sens despre social liberalism? Fara a-l declara struto-camila, elefanto-gaina etc.

Sigur ca s-ar putea, pentru ca in opinia mea ar trebui sa fie chiar o noua tendinta in politica, una despre care am vorbit in articole scrise pe Renne, cu mult inainte de-a se fi nascut in Romania. Conceput corect ar putea da si  rezultate. Statul cu ale lui, piata cu ale ei si iata cum luminita de la capatul tunelului ar putea sa apara. Orice concept are insa fauritorii sai, oameni care vor vrea sa duca in cele din urma ideea la un bun sfarsit.

Fauritorii social liberalismuli se-curist din Roamnia sunt: Victor Ponta, un procuror care iese la protest atunci cand un hot din proriul partid este arestat, Crin Antonescu care promite salarii si pensii ca in Rai, precum si reangajarea bugetarilor taietori de frunza la caini si Dan Voiculescu un om a caror merite de turnator nu pot fi contestate de nimeni.

Daca te uiti dupa perdele ii vezi si pe suflatori: Adrian Nastase, tot mai opiniat si mai activ in ultimul timp si Ion Iliescu.

Hai sa mai punem o data intrebarea: S-ar putea scrie un articol cu sens despre social liberalismul se-curist romanesc? Radio Horevan raspunde: S-ar putea dar nu merita!

39 de comentarii:

Bobo spunea...

În România, mult timp de acum încolo, va învinge VOTUL NEGATIV.
Așa a picat PDSR, așa va pica și PDL...
„Nu-mi place PSD, dar PDL mi-a tăiat salariul / pensia bunicii / șamd”

PS Când îl auzi pe Boc vorbind împotriva alianței PNL-PSD, uitând că acum un an și ceva era primul ministru PDL-PSD, ÎȚI VINE SĂ VERȘI...

Horea spunea...

Bobo si mie imi vine sa vars cand il aud si il vad pe Boc. Dar, crezi cumva ca o sa versi mai putin cu astia expusi? Boc ti-a taiat salariile pentru ca a trebuit s-o faca si pentru ca a fost destul de fudul si prost, impreuna cu Basescu, ca sa se bata pentru putere in timp de criza.

Daca-i lasau pe astaialalti sa castige, PD-L ar fi avut azi cifrele lor in sondaje, putandu-se delecta in liniste de chinurile in care s-ar fi aflat adversarii. Pe deal in jos poti impinge chiar un tanc, mai greu e in sus, oricine ai fi.

Acelasi lucru pe care l-a facut Boc era obligat sa-l faca oricine care ar fi venit la putere, numai ca, de pe partea opusa a baricadei este mult mai usor de latrat.

Problema romanului este ca nu intelege nimic din ceea ce se intampla in jurul lui si pun pariu ca l-ar vota din nou pe Basescu si pe Boc daca ei le-ar mari salariile din nou.

Faptul ca ti s-a taiat salariul se datoreaza in primul rand crizei mondiale si in aldoilea rand politicilor duse de predecesori lui Boc.

Mincinos si fara caracter cum este, micutul nici nu ar fi visat sa se atinga de salarii sau slujbele bugetarilor daca mai avea ceva in visterie. Ca si ceilalti, pentru ca nici unul din ei n-a platit nimic din avutia lui ma-sa, tu si copii tai vor plati pentru toti banii imprumutati de catre stat, ar fi dat si Boc.

Nenorocul lui este ca sosit la un sac golit de altii in care s-au mai apucat dupa alegeri sa scormoneasca si pedelistii. Nu-ti fa iluzii vei trai la fel de "bine" pana in momentul in care o minune ii va indeparta pe toti banditii fostului regim de la putere. M-am referit desigur la regimul ceausist, radacina din care provin toti politicienii care conteaza astazi.

MadMax spunea...

Solutie PDL de castigat alegerile in 2012:
- dam toate salariile si sporurile inapoi
- dam toate pensiile la nivel maxim si inca 10% ajustare la inflatie
- demisia guvernului la o luna dupa asta, lasat uniunea stinga-dreapta la putere cu Ponta prim-copilot.
- stat si asteptat iarna 2012, trait din "osanza".
Circa 6 luni de pensii si salarii neplatite de catre comunisti i-ar aduce din nou la putere cu peste 50%.
"The problem with socialism is that eventually you run out of other people's money [to spend]." - Margaret Thatcher

Disclaimer: nu-s fan PDL sau Basescu, dar de rosii mi s-a acrit pe toata viata.

Horea spunea...

Mad Max, de-ar fi macar rosiii dar astia nu au culoare nici unul din ei.
Au insa miros cel al banului public, toti.

mike spunea...

varianta PSD+PNL+felix de guvernare ar fi fost cea inflationista , da salarii mari la prosti si baga inflatie la greu , isarescu n-ar mai fi avut ce face , oamenii ar fi fost oarecum multumiti ( in prostia lor ) si toate promisiunile s-ar fi indeplinit ...

AristotelCostel spunea...

@mike

... asa...asa... ham-ham portocaliu. :) Il si vad pe Geoana rastindu-se la FMI si impunand vointa poporului... dada... ham-ham...

Oricum scenariul expus de tine l-am auzit deja de la Udrea.

Bgm spunea...

din nou Horea a punctat perfect, banul public miliarele sunt in joc. astia rosii stiu f. bine cum a fost sa ai miliarde de euro pe mana si sa le faci praf. romanii au mintea scurta le place noroiul procesat de tv-uri si inca viaeaza ca va veni cineva din afara sa le dea bani gratis dar ei in tara neproducand mai nimic, eventual doar importand.

MadMax spunea...

@Costel - nu meriti numele de Aristotel, ala era om destept.
Din pacate stii sa citesti dar nu intelegi mai multa economie decit se preda la Antena 3.
Cum cei care nu invata nimic din istorie ajung sa o retraiasca, vei avea placerea sa retraiesti un nou regim croit dupa viziunea lui Iliescu, impreuna cu securitatea aciuita in PNL.

AristotelCostel spunea...

@madmax

Mi-e teama ca tu nu stii sa citesti.

AristotelCostel spunea...

1. mike consumă aceleasi perje băsiste pe unde are ocazia să se exprime.

2. Visul lui Băsescu, PDL-PSD, a funcţionat până la alegerile din 2009.

3. FMI ne-a pus centură când jigodiile astea deja împărţeau... turtele.

4. Varianta inflationista n-ar fi avut girul FMI, iar Geoana, din cate imi amintesc eu... de la antene, a fost contracantidatu' chelului chior. Eh... cât de inteligentă ar putea fi vreo primată să-şi imaghineze că Geoană n-ar fi stat mai şnur decât Băsescu în faţa FMI-ului şi a lui Isărescu?

... deci care ar fi fost varianta de guvernare? În ce film?

Pe de altă parte, Horea susţine "varianta de lucru" islandeză şi n-am vâzut să-i fi spus că nu pricepe... mai multă economie decât se predă la Antena 3.
No bine, cum e acum... îi ghini?

George spunea...

E mai bine decat daca aveai inflatie de 20% si salariile netaiate.
Pe langa astea mai aveai si acelasi aparat bugetar frecator de menta si cu salarii barosane, aveai aceeasi vamesi care "se descurcau si ei cum puteau" samd.
Eu prefer pe micul boc decat marea alianta de mafioti.

AristotelCostel spunea...

@george

... prostia e infinita.

N-a fost nevoie decat de... "mineriade", "iliescu", "sarea si posta" si "mogulii" pentru a opta pentru o singura gasca.

Nu era mai bine sa-l vezi pe chel frustrat ca n-are mai multe biletele de la Patriciu pentru Tariceanu, nu era bine nici cu serviciile MI la PSD pentru o concurenta acerba in... scurgeri... nu... acum e perfect... antenele manipuleaza in privat, iar TVR-urile... pe "banii mei". Dar cum nu se uita nici latraii portocalii la TVR... "antenele ie de vina".

Cu inflatia se rezolvau si pensiile si salariile bugetarilor... legal. Deficitul de cont curent putea deveni surplus, importurile se prabuseau... porneam exact de acolo unde am ajuns... in realitate pentru a reconstrui.

Acum peticim un cur plin de gauri, taierile prostanului Boc sunt ilegale, iar acei banii vor fi platiti mai tarziu. :)

Cum s-ar zice la antene... dupa Bocsescu... potopu'.

... da' daca tu preferi... si ai si drept de vot... pe care il si exerciti... gud lac!

George spunea...

Cu inflatia rezolvai problema ta, de salarii, daca esti bugetar pt. ca mie nu-mi convine sa platesc pe 2 cai statul incompetent, odata sa mi se ia impozite iar a doua oara sa platesc inflatia pt. ca unii ca tine si ca desteptii de pana acum au reglat economia in romania prin inflatie.
Nu ma intereseaza cat par are sau cat de frumos e cel care face reforma in tara asta, important este sa o faca cineva pe bune si sper ca gasca nou formata sa nu vina la putere decat atunci cand romania are capacitatea sa faca separatia puterilor in stat. In rest sa traim bine fara sa fim fecundati cum zice Horea.

AristotelCostel spunea...

... sa inteleg ca tu ai inteles ca Boc a rezolvat ceva.

BINE!

George spunea...

Chiar daca nu pare, a rezolvat macar o parte din problema cheltuielilor bugetare si incep sa se rezolve problemele de coruptie care treneaza in instanta de ani buni.
Nu il iubesc in mod deosebit dar in acest moment e singurul care a luat masuri total neplacute pt. trantorii si smecherii din romania.
Poate nu iti convine ca se misca ceva si cu guvernul asta dar asta e.

AristotelCostel spunea...

Nimeni nu poate explica ce rost au masurile de austeritate - taieri de salarii, recalcularea pensiilor - daca toate sunt contestate in instanta si risca, in felul acesta, sa arunce povara deficitului actual catre urmatorii ani si catre urmatoarele deficite bugetare.

Nimeni nu poate face publica valoarea exacta sumelor restante pe care le are bugetul de stat catre companiile din economia romaneasca.

Stim insa sigur ca, pe masura ce oficialii guvernului afirma ca arieratele scad, reprezentantii companiilor declara ca datoriile statului catre firme continua sa creasca.

Fondul Monetar International (FMI) tace sau, mai precis, a decis o amanare a reducerii arieratelor la nivelul zero, pana la sfarsitul anului.

Nimeni nu poate sa inteleaga de ce Jeffrey Franks, negociatorul sef al FMI in relatia cu Romania, a afirmat, recent, ca Fondul este dezamagit de faptul ca nu s-a reusit relansarea economiei.

Se astepta cineva ca economia romaneaca sa creasca, in conditiile unui program dur de austeritate si fara relansarea creditarii?

Ba, bine ca nu. Asadar, mirarea lui Franks este fie ipocrizie, fie cinism.

...

Nimeni nu poate spune cum de s-a gandit guvernul Boc sa impoziteze, prin impozitul minim, o companie care intr-un trimestru, din motive independente de vointa celor care o conduc, ci din ratiuni legate de criza, nu a incasat nici un leu.

Nimeni nu poate spune cum a reusit guvernul, anul trecut, sa emita doua acte normative, cu privire la impozitarea veniturilor obtinute din activitati independente, care se bat cap in cap.

Adica, un act normativ care prevedea ca impozitele trebuie retinute la sursa si un alt act care stipula ca sumele trebuie declarate si platite de catre persoana beneficiara a banilor. Nimeni nu poate explica motivul pentru care guvernul s-a gandit sa taie indemnizatiile asistentilor maternali.

Efectul a fost ca o parte dintre acestia au renuntat la copiii pe care ii ingrijeau, trimitandu-i in plasament, in centrele de stat. Nimeni nu poate spune, astazi, cum se poate face reducerea de personal bugetar de la 1.720.000 de salariati la 900.000 de angajati.

Deocamdata, ramane doar o tinta anuntata cu nonsalanta de presedintele Basescu.

Nimeni nu poate face un plan de masuri legislative ce ar trebui luate ca aproximativ un milion de oameni care lucreaza la negru in Romania, cifra anuntata de acelasi presedinte Basescu, sa intre intr-o zona de legalitate.

Nimeni nu poate spune in ce masura gesturile disperate de protest pe care le-au facut invatatoarea Cristina Anghel si angajatul TVR, Adrian Sobaru, au avut vreo reverberatie in randul cetatenilor simpli si in mintea guvernantilor.

Nimeni nu poate spune in ce masura noul program cu FMI, care prevede restructurarea companiilor de stat ce inregistreaza pierderi financiare, va duce la o noua dezindustrializare a Romaniei.

Nimeni nu poate spune care este motivul pentru care trei companii internationale au renuntat la proiectul de finantare a reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda si in ce fel acest proiect major pentru economia romaneasca va mai putea sa gaseasca fondurile necesare.

Nimeni nu poate spune in ce masura arestarile preventive, foarte utilizate in ultimii ani, sunt, intr-adevar, justificate de gravitatea dosarului aflat in lucru. Si daca nu cumva justitia, in aceste situatii, se compromite in loc sa arate ca este pe drumul cel bun....


sursa

... si hoti si prosti e chiar prea mult. Sa-ti mai gasesti si latrai chiar si printre tonetari e... odios... Cioubeinia.

P.S. George, n-ai avut noroc in veata. Unii are, tu n-au.

George spunea...

Stai linistit ca eu am avut si o sa am noroc. Am casa, masina, familie si toate astea fara credite. Te oftici?
Ce "scrii" tu pe aici, de fapt ai copiat de pe nu stiu ce site iar ce scrie acolo poate ca e adevarat dar crezi ca ma intereseaza? NU, pentru ca nu stiu care e realitatea si nu vreau sa-mi dau cu parerea despre ceeace nu cunosc spre deosebire de tine care isi da cu parerea despre multe si nu stiu la cate se pricepe de fapt.
Cea mai mare problema in romania in acest moment este de fapt ca justitia NU FUNCTIONEAZA. Daca tu imi dai un exemplu de discurs politic al USL prin care ei vor sa faca o justitie independenta, asta ca sa nu mai spun de exemple reale din mandatele lor, eu de maine ii votez ca sa nu te mai stiu pe tine frustrat, de faptul ca cheliosul este inca la cotroceni.

AristotelCostel spunea...

Pai, bun... dar eu nu vroiam decat sa arat ca esti oranjgutan.

George spunea...

Nu stiu car e mai urangutan.Eu unul nu cred in evolutie spre deosebire de tine care esti sigur de asta.
Si ca de obicei te oftici cand nu mai ai argumente.

Horea spunea...

Costel, oare vom ajunge vre-odata sa apreciem, in Romania, niste lucruri benefice? Cat de mici si cat de nenorocite, lucruri care trebuiau facute totusi de mult timp. Fara sa ne uitam la cel care le-a facut. Stii bine ca m-am declarat rosugutan si cu criza asta me-am dat seama de beneficiile pe care le-ar putea avea liberalo- rosgutanismul.

Oricum pasii timizi, pozitivi, facuti de acest guvern nenorocit, sub presiune stim cu totii, eu nu ii voi nega. Personal nu am cu cine vota.

Pentru mine toti politicienii romani care conteaza sunt o apa si un pamant. Daca ma intrebi as dori sa vad in Roamnia un social-liberalism real asa cum il concep eu si asa cum l-am expus pe site: Piata libera cu un stat care creaza legi echitabile, functionale si vegheaza la respectarea lor.

In functie de venituri si de prestatiile cetatenilor mi-as dori ca statul sa aiba si un rol social, nu pot sa ma debarasez de rosugutanul din mine.

Oricum, atunci cand cineva crapa o usa, chiar fortat de imprejurari, va trebui sa recunosc ca e crapata, chiar daca m-as fi bucurat mult mai mult in cazul in care ar fi fost larg deschisa de rosugutani. In opinia mea, Roamnia nu se afla inca in faza de ideologie politica. Ceea ce se face se face de obicei sub presiune, indiferent de cine ar fi la putere.

AristotelCostel spunea...

George are cu cine vota si e si mandru de asta.

Cand prostii te lasa fara cuvinte... nu se pot lipsi de replica... "nu mai ai argumente". :D

Sa apreciez ce? Dimineata am ametit gandindu-ma la posibilitatea ca Romania isi va umple... stive... toate puscariile cu vamesi, iar acum vad ca marele gherțoi PDL, smenar stradal... Pasat... a cam scapat.

Una e ce imi doresc cu adevarat si alta e solutia... de compromis pentru acest moment.

In niciun caz nu e normal ca o gasca de prostuti sa bifeze la repezeala niste "realizari" pe care le vom deconta in viitor inzecit.

Unde vorbesc eu de ideologii? O gasca de securisti isi salveaza pielea pe spatele tuturor, bagand la inaintare "reformarea statului" si "agenda FMI-ului".

Au ajuns tonetarii, carciumarii si dealerii de etnobotanice sa lupte impotriva... bugetarilor. Atat Basescu cat si Isarescu au mancat tone de căcat pe tema asta și au făcut o labă. Mă rog... două. S-au desfiintat posturile vacante, deci... au reformat Romania. Au platit pensiile militarilor conform recalcularilor... in ianuarie. Luna urmatoare vor plati si... diferenta. Iar iesim din criza. De fapt, am iesit... si am incheiat cu succes acordul cu FMI. Am semnat altul. :D

... georgica e impressed.

P.S. Nimic nu poate fi mai rau, dpdv politic, decat o gasca omogena care controleaza... tot.

Horea spunea...

Pai se pare ca Pasat a scapat si prin sprijinul gastii de banditi care se numeste opozitie, pentru ca hot la hot nu scoate ochii. Ca banda PD-lista a votat in favoarea lui se explica pe undeva cu: hotii di aceiasi gasca....., dar parca si Ritzi scapat tot asa cu ajutorul "opozitiei"

Vorbesti de compromis! Care este in opinia ta acest compromis? Sper ca nu te referi la cel condus de Voiculescu, pentru ca este ca si cum ai pudra un melanom malign.

AristotelCostel spunea...

... rotirea gastilor n-ar inlesni diagnosticarea corecta a situatiei din prezent?

Prin reinstaurarea chelului, toate mizeriile mandatelor lui Boc au si mai mult timp pentru a fi acoperite de... praf.

Suspendarea produsa acum ar duce la razbunare "la cald", schimbari de barci si nu in ultimul rand... "demonstrarea" abilitatilor de guvernare pe timp de criza... a intregului spectru. :)

La actualii hoti, romanii incep sa identifice... alternative... iar pesedistul de la teleorman vrea strategie pana in... 2020.

Spune-mi si mie... Voiculescu ii controleaza pe toti securistii? Dar Basescu?

Legat de Pasat, nu opozitia este de vina ca puterea lupta impotriva coruptiei... doar oral.

Horea spunea...

Costele aici va trebui sa luam o alta reclama: de tip BCR nu gandim la fel.
Eu unul nu m-as duce din razbunare la un la un sofer, ca sa ma opereze numai din cauza faptului ca un oier mi-a taiat podoaba, atunci cand eu l-am rugat sa mi-o lungeasca.

Eu cred totusi ca iti vei vedea mai mult ca probabil doleantele duse la bun sfarsit, tinand cont de situatia actuala si, mai ales de faptul ca, Voiculescu a venit si cu o luna precisa, martie, in ceea ce priveste suspendarea.

Ma mira totusi putin pozitia pe care ai privindu-l pe Pasat. Ce are opozitia cu prefectura? Vreau sa votez importiva unui hot ma duc si o fac, indiferent de rezultat. Demonstrez macar ca am avut buna intentie de-al scoate din circuit.

Oricum, m-as bucura sa reluam discutia dupa o eventuala reusita a asa numitei opozitii. Asta in cazul in care nu vei avea surpriza sa-i vezi pe romani votand cu Basescu din nou. Si, desigur si in cazul in care opozitia isi doreste cu adevarat o detronare a tiranului.

Eu unul daca as fi fost hulit cum sunt ei dadeam carma in mana celorlalti, indemnadu-i astfel la un gest de sinucidere, in opinia mea. In caz ca situatia din Romania se va schimba totusi in bine, eu o sa-mi scot palaria in fata noilor veniti, exclusiv UDMR. Si in fata lor dar si in fata gandirii pe care ai expus-o.

Pana atunci rabdare si sa traim jupuiti bine.

AristotelCostel spunea...

Nici eu "nu m-as"... si n-am spus ca e "razbunarea"... mea.

E plina Romania de ciobani... care sa decida destinele tarii. :D

Numeste-o ignoranta, dar votul meu nu poate concura voturile a milioane de ciobani ahtiati dupa faina si ulei sau a milioane de ciobani din strainatate ahtiati dupa "reforme"... tip Basescu. Nu poate concura nici masinile de furat alegeri... sau ambasada din Paris.

Accidental am auzit cativa cretinopati gen Ciuca sau Ponta vorbind despre scaderea TVA-ului, cresterea punctului de pensie si altele... asemenea. Sa fie asta un motiv pentru a-l sustine pe Boc?

Să fie soluţia de compromis menţinerea cercului închis Isărescu-FMI-Băsescu? Sau poate compromiterea tuturor politrucilor într-un interval de timp care să permită RAM-ului ciobanilor... să nu se şteargă?

Horea spunea...

In opinia mea nu exista solutie de compromis pentru a sustine pe nimeni.
Singura solutie plauzibila pentru tara si fara nici un compromis ar fi nemersul la vot.

Asta nu ma impiedica totusi sa apreciez orice lucru pozitiv, cat de mic, facut pentru tara, de oricine. Cand esti pe scufundate o scandura poate insemna ceva indiferent de unde ar veni, chiar daca ti-a fost aruncata din greseala.

Voiculescu vorbea chiar ieri de sacderea TVA si alte bunatati. Stii ce-i trist chiar foarte trist Costele? Ca dupa 20 de ani unul ca Voiculescu vine cu solutii. N-ai din ce alege! Cu o livitura de stat nici nu poate fi de fapt altfel.

Informatii-economice spunea...

Felicitari pentru post Horea...
Cred insa ca ai uitat o parte a plajei politica... sa zicem o combinatie intre rosu si galben...

E trist ca in tara asta nu am reusit sa identific nici macar un politician care sa nu caute doar banii publici! E si mai trist ca o doctrina economica sau politica pare o fita cand vorbim de Romania...

Horea spunea...

Razvan merci. Combinatie intre toti fiul lui mosu. N-am uitat, articolul a fost insa axat exclusiv pe noua coalitie.

In rest total de acord cu tine. Foarte trist ceea ce se intampla in aceasta tara.

Informatii-economice spunea...

BTW - mi-ai promis ca le propui cititorilor tai tema referitoare la consultarea pe achizitii publice.

Fie ca eu idei bune sau rele, cred ca e un moment bun ca cititorii sa-si dea seama ca au puterea sa influenteze ceea ce li se intampla daca reusesc sa iasa din starea vegetativa care ii caracterizeaza pe multi.

Iti mai dau o data linkul: http://ec.europa.eu/internal_market/consultations/2011/public_procurement_en.htm

George spunea...

Cu Costel nu-mi place sa ma mai contrez pt. ca l-am urmarit pe mai multe bloguri si limbajul lui mi se pare cam neadecvat pt. cineva care are pretentii ca ceilalti sa-l respecte pe cand el ataca pe toata lumea pe un ton flegmatic. Eu as vrea sa-l cunosc si in viata de zi cu zi pt. ca am impresia ca este foarte frustrat de viata pe care o are. Sper sa ma insel. In rest nu mai raspund la atacuri care nu au legatura cu subiectul.

AristotelCostel spunea...

@george

"Sper sa ma insel."

... sperantele tale s-au... implinit.

P.S. In viata de zi cu zi nu vorbesc cu tonetarii.

Horea spunea...

geoge, merci!

Eu as vrea sa va cunosc pe toti, frustrati, nefrustrati, asa cum sunteti.

Trebuie sa fi totusi de acord cu mine atunci cand spun: Costel m-a tratat intotdeauna cu respect asa cum l-am tratat de fapt si eu. Asta in pofida diferentelor de opinie pe care le-am avut uneori.

Sa fiu sincer sunt si eu frustrat de ceea ce vad si de ceea ce aud in tara asta, chiar de foarte multe ori.

Ieri de exemplu nu am putut adormi o bucata buna de vreme din cauza unor aberante medicale pe care le-am auzit la Gadea. Nimeni nu a reactionat.

Era vorba de hotul Niculescu, cu arterele coronare astupate 90% conform expertului profesor universitar doctor docent docent doctor de renume local, o astupare care pare sa se fi produs totusi exact atunci cand a fost arestat.

Cat timp a furat, arterele astupate nu par sa-i fi dat nici o problema. Tot expertul a axplicat ca a vazut la computer tomograf ceva ce nu poate vedea nimeni: un atac cerebral tranzitoriu.

Cu toate astea eu evit sa-mi descarc frustrarile pe altii, cred ca am reusit destul de bine pana acum. Am reusit chiar aici in Roamnia sa atrag respectul oamenilor, asta pentru ca am acordat respect chiar in momentele in care am avut divergente de opinii cu unul sau cu altul.

AristotelCostel spunea...

"nu meriti numele de Aristotel, ala era om destept."

"Eu prefer pe micul boc decat marea alianta de mafioti."

"spre deosebire de tine care isi da cu parerea despre multe si nu stiu la cate se pricepe de fapt."

"Eu unul nu cred in evolutie spre deosebire de tine care esti sigur de asta."

... sunt unii oameni care nu vor sa vorbesc cu tine.

George spunea...

Cu tine vorbeste cu respect pt. ca ai blogul asta si daca nu vorbeste adecvat ii stergi comentariul. Atitudinea lui este "da-i in toti ca pana la urma iti raspunde cineva cu acceasi moneda". Fiecare avem frustrarile noastre dar unii cred ca sunt frustrati doar de faptul ca unii au alte pareri, nu conteaza daca acestea sunt bune sau rele. Daca mai citesti ce scrie el pe aici sau pe alte bloguri ai sa vezi ca el ataca in general persoane nu idei. Se mai uita pe la irealitati si pe la antene dupa care trece pe bloguri si incepe sa-si imprastie ffrustrarile. Eu l-as chema in emisiunile respective sa-si dea cu parerea, ca este mai bun ca Gadea, Ciuvica si gastile de la ei. Asta e romanica noastra, suntem frustrati ca vecinu are "taraba" mai frumoasa ca a mea.

AristotelCostel spunea...

@george

Sa recunoastem ca ma iubesti de la... imobiliare, iar acel "te oftici" te-a atins direct in... investitii.

Sunt alergic la prosti si la prostie:

"Domenii de interes: Armată Biserică Politică Servicii Secrete Economie ...cam tot ce ţine de prostia umană."

Horea spunea...

Costele, vezi eu nu cred in prostia propriuzisa de care vorbea de fapt si Einstein.

Cred doar in ignoranta, pasivitate si naivitate. Cred de asemenea ca: creirul uman poate fi dezvoltat precum mushcii, prin antrenament.

Un om dezinformat, flamand, poate vedea lucrurile cu totul altfel decat sunt, din cauza ca si-ar dori o alta realitate decat cea care il inconjoara. Un asemenea om este de obicei foarte receptiv la minciuni si manipulari.

Vezi pe cei care se pregatesc sa voteze acum din nou PSD, doar din cauza ca au ramas fara bani si din cauza faptului ca PSD le promite ceva de care duc lipsa. Romanul mai este si patimas si iese foarte greu din ceea ce si-a pus in cap.

Iti dau un exemplu concret venit de la o pedagoaga de culoare venita in vizita in Norvegia din SUA. Aceasta din urma a luat 10 indivizi tot de culoare, la intamplare din ultimul getou, unul in care mizeria, hotia, criminalitatea erau pana la ochi.

S-a ocupat de ei, reusind pana la urma sa-i bage in cele mai renumite universitati pe care cei din urma au reusit sa le termine cu brio. In Norvegia pedagogul a spus intr-un interviu televizat: Cei ce nu au in sange abilitatea de-a educa si de a invata pe altii ar trebui sa se lase de meseria de dascal.

Nu putem fi cu totii buni la toate pentru ca nici nu trebuie sa fim. Intr-o societate functionala cu oameni profesionisti toti ar trebui sa-si faca meseria intr-un mod corespunzator, cea pe care au invatat-o desigur: mecanica auto, curatatorie, avocatura sau orice altceva.

Cand sti ca ai de-a face cu un profesionist vei avea incredere si in ceea ce spune, in domeniul sau desigur, asta netrebuind sa insemneze ca va fi un as si in politologie, sociologie sau alte domenii care nu-i privesc meseria.

Problema Romaniei in opinia mea, este ca e plina de titrati ignoranti si stiitori de toate pentru ca in aceasta tara conteaza doar aparentele. In cazul in care ai devenit profesionist in domeniul tau si in cazul in care traiesti intr-o tara normala, o tara in care nu esti zapacit de minciuni 25 de ore din 24, cred ca ai sansa sa-ti extinxi orizontul, vezi cazul soferului de taxi din Islanda.

Eu unul nu cred ca s-a nascut mai destept decat un sofer de taxi din Romania. Cred doar ca s-a nascut intr-o tara, spre norocul lui, care are un sistem propice pentru stimularea gandirii. In Romania sistemul actual inhiba gandirea.

In opinia mea cei care au reusit totusi sa depasesca ingradirile acestui sitemu pot face un sacrificiu: Sa-i informeze pe ceilalti fara a se inerva insa in cazul in care rezultatele nu sunt momentane. Mai mult decat atat: Sa nu crezi cumva ca un om declarat destept are intotdeauna adevarul absolut in buzunar.

Thomas Edisson a fost declarat magar de catre profesorii lui, a fost dat afara din scoala, ca sa studieze mai apoi acasa pe cont prorpriu cu mama lui, care si-a sacrificat timpul si energia pentru un copil in care credea. Restul este istorie.

Cuvantul prostie l-am folosit si eu in culmea frustrarii si l-au folosit si filozofii. Realitatea ne demonstreaza insa cu totul altceva: Un creier poate fi educat si antrenat intr-un domeniu sau altul, domenii despre care tu sau eu nu stim poate prea multe sau chiar nimic. Asta neinsemnad de indata ca am fi si prosti. Personal raman asadar convins de ceea ce am scris pe site "UN OM INTERESAT POATE INVATA ORICE!"

In ceea ce priveste politica lucrurile se complica pentru ca aici apare patima loialitatea defectuasa fata de asa numiti prieteni etc. De aici pornesc dupa parerea mea si atitudinile aparent prostesti.

Sunt convins de faptul ca exista multi care neaga realitatea doar ca sa nu se puna in curmezis cu prietenul. Altii o fac din interes si stii si tu ca astia din urma sunt destul de multi.

AristotelCostel spunea...

Am dat cateva exemple mai sus de motivatii pentru comentarii... reactive.

Crezi tu ca george nu era interesat de imobiliare cand imi spunea "houmles frustrat"... dupa ce-si cumparase in varf de bula? :D

De aici si pana la urna... pentru bOCsescu n-a fost decat un pas...

Negroteii au fost asistati pozitiv, Edisson avea ceva, ceva ce lui george ii lipseste, ce are el... ma deranjeaza pe mine. :D

Spun "asistati pozitiv" pentru ca si romanii au fost asistati in perioada 2004-2008... de capital, zf, pro TV, zilisteanu, ionut popescu, isarescu.
Imediat creierele astora s-au adaptat la noua realitate de au ajuns aproape toti niste... zombie.

Eh aici nu mai vorbim de pedagogie, atrofia cerebeloasa nu poate fi tratata decat prin... apucuntura. :D

George spunea...

Vezi Horea, este exact ce-ti spuneam, baiatul este fara argumente pt. ca nu stie daca am investit in imobiliare sau daca am taraba sau daca scoala mea nu e mai buna decat a lui dar el ataca, poate una din acuzatii se potriveste si pt. mine. Din pacate pt. el nu a nimerit-o cu nici una. Abia astept venirea USL pt. a avea o viata mai buna toti frustratii de masurile rele pe care le-a luat acest guvern. Cred ca o sa defilam sa multumim tov. Voiculesc&comp pt ca se gandeste la noi, poporul.

AristotelCostel spunea...

Eu prefer pe micul boc decat marea alianta de mafioti.

lucrez in retail

Am casa, masina, familie si toate astea fara credite. Te oftici?