Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 28 martie 2011

Argintul

Dupa o noua maxima de la nivelul de 38 de dolari argintul este acum in drum spre 35,20-34,80. Fosta rezistenta a metalului devine astfel un suport demn de urmarit. In opinia mea el va tine piept unei prime incercari de-a fi strapuns, argintul trebuind sa revina macar temporar de la nivelul amintit.

Pentru cei care cred ca metalele si comoditatile s-au apreciat pornind de la fundamentale recomand citirea acestui articol. Nu va afundati in teoriile conspirationiste expuse, pentru ca netul permite astazi nenumarate povesti haiducesti.

Ceea ce este important in opinia mea este sa poti vedea padurea de copaci si sa te axezi pe fapte. Faptele sunt penale exista dosare in acest sens incercand sa demonstreze ca piata a fost manipulata pentru castiguri de moment. Consecintele fiind desigur cele pe care le vedem.

Povestea ca si FED ar fi implicata in cele descrise urmarind astfel aprecierea dolarului este dupa parerea mea doar o alta poveste haiduceasca. Fed a facut tot ce a putut ca sa distruga dolarul si nu invers. Faptul ca FED este o institutie implicata in afaceri ilicite este insa unul indiscutabil, dar, nu in felul in care unii, cei care nu inteleg mecanismul pietelor, incearca sa prezinte lucrurile. Din pacate insa netul este plin astazi de pareri.

Ca si in cazul hiperinflatiei care nu mai vine, oameni care nu au reusit sa intelega nici pana azi niste definitii elementare continua sa explice. Acestia din urma nu si-au pus nici macar o intrebare elementara: cata inflatie trebuia sa rezulte dintr-o monetizare de 3 trilioane in decurs de mai putin de doi ani? Asta daca creditele noi ar fi avut velocitate pe care FED a sperat ca le vor avea. Unde s-a dus atunci inflatia care trebuia sa apara in SUA si Europa cu ocazia acestor monetizari? S-a dus acolo unde mai exista velocitate monetara pentru credite si acolo unde se mai pot construi orase pustii, in China de exemplu. Vezi linkul din postarea precedenta!

Dupa cate observi stiri conspirationiste gasesti pretutindeni. Romania a ajuns actualmente in faza de Wikileaks prostitutional. Apar stiri urat mirositoare dar fara nici o importanta de fapt. Asta probabil pentru ca stirea cu dl. Severin sa mai poata iesi din cadru. Din cadrul televiziunilor desigur pentru ca acolo se perinda invitatii traseisti care pana si atunci cand este vorba de un furt filmat devin diplomati. Cum sa nu spuna dl. securist Melescanu ca e treaba PSD-ului problema cu Severin din moment ce domania sa e plin de Severini si in asa numitul PNL. Faptul ca acest partid a mai facut si coalitie cu partidul domnului parlamentar european este si mai putin important pentru fostul ceausist.

Domnul Melescanu ca si ceilalti domni care au devastat tara nu mai sunt de mult romani. De ce sa li se mai faca rusine atunci cand Romania este tarata in mocirla prin fata parlamenmtului european din cauza unui hot corupt? Domniile lor si-au dobandit prin nastere alte cetatenii decat cea romana, cetatenii severine de onoare. Exista de fapt doar o singura conditie pe care trebuie sa o indeplinesti in acest scop: Sa ai talpa de cizma pe obraz.

PS. Pentru eventualii nevorbitori de engleza recomand o versiune mai scurta al aceluiasi articol aparuta pe Renne, in limba romana desigur.

7 comentarii:

mihai spunea...

portugalia aproape de un bailout , revolte de mare amploare la londra , iar dolarul tot jos e , horea , mai vezi vreo revenire a USD anul asta ? ( cum vedeai la incepult )

Horea spunea...

Petre spunea:

Salut, multumesc pentru articol,

inteleg din el ca argintu a crescut pe baza efectelor legate de proces, ce-i drept sigur a avut efect(la un moment dat JP Morgan a iesit de pe pozitiile de short si atunci a sarit argintu in sus).

Insa: in Uk in 2009 la "mall-ul din Urziceni" un nene care lua probabil salariu minim itzi cumpara aurul "la cele mai mari preturi care au fost vreodata", in Bucuresti putin mai sus de Inter, este un magazinas care cumpara aur: sunt singurii care listeaza si 24K - si nu fac decat asta, nu schimba valutar, nu bijuterii, nu, ei doar cumpara aur.

Baietii astia tot pe specula merg? nu e nimic fundamental la baza? De cand i-am vazut si pe astia incep sa cred ca sigur o sa vina si hyperinflatia la un moment dat - nu foarte tare.

In plus, si bumbacul a fost fortat in jos de JPMorgan? Si cuprul ? - mai trebuie sa fie ceva peste specula. or n-am priceput eu mesaju?


din nou again: multumesc de articol, sunt pana la gat in silver si astept orice opinii pe subiectul asta.
Petre

Horea spunea...

Mihai, voi veni cu analize privind subiectul pe care l-ai deschis. Da cred in revenirea dolarului anul acesta.

Petre, argintul ar putea sa-si continue aprecierea pana la 39,20-40 in cazul in care suportul, fosta rezistenta expusa de mine va rezista. In momentul de fata nu pot spune mai mult decat atat.

Flavian spunea...

Nea Horea, te supara si argintul acuma ? A urcat cu aproape 50% anul asta, probabil din cauza aia. Iti strica socotelile cu deflatia ? :)

Acum un an si ceva, cand era uncia 15 USD nu te-am auzit sa vorbesti de cresterea lui sau sa-l recomanzi ca achizitie... :)

Flavian spunea...

Hai sa nu dau cu parul, ca poate chiar esti incepator in povestea cu argintul: What The Silver Vigilantes Understand That You Probably Don’t

Based on some of the latest conjecture, Morgan’s short position totals a whopping 3.3 billion ounces. If, therefore, the buzz about J.P. Morgan and silver is even half true, the prestigious investment bank could be cruisin’ for bruisin’.
For perspective, 3.3 billion ounces is roughly equal to:
1) One third of all the world’s known silver deposits;
2) Two times the world’s approximate stockpiles of silver bullion;
3) Four times the annual mined supply of silver;
4) 30 times the inventory of silver at the COMEX.


Articolul e de la finalul anului trecut. Poate crezi ca intre timp lucrurile s-au schimbat. Uite aici un site care e la curent cu cifrele in domeniu. S-ar putea sa-ti placa, foloseste acelasi limbaj colorat ca si tine cand vine vorba de injurat manipulatorii... :)
http://silvergoldsilver.blogspot.com/

Anonim spunea...

Neat blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?
A design like yours with a few simple tweeks would really make my blog stand out.

Please let me know where you got your design. Bless you
Feel free to surf my webpage silver coin

Horea spunea...

Thanks, but it is just one of the the templates.