Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 19 martie 2011

Cum se poate scufunda un popor atat de adanc?

"Economia romaneasca este stabila si sanatoasa si este pregatita pentru investitii profitabile solide, pe termen lung", a declarat, miercuri, in cea de-a doua zi a Forumului Economic CCG-Romania-Bucuresti, Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Urale si aplauze. se scandeaza Isarescu BNR.  Un "puetrnic"protest facut de 50 000 pana la 8000 de indivizi se desfasoara totusi pe strazile capitalei, dar nu in fata BNR ci in fata guvernului. Este indreptat impotriva codului sclavgist al muncii pe care nici un protestatar nu l-a citit. Acest lucru a reiesit clar din interviurile facute.

A nu stii ce faci este regula de baza a romanului ( cu exceptiile de rigoare) dar asta nu-l scuteste desigur pe omul dambovitean de pareri. In cazul in care tu ai citit ceva si el nu, si, pus de Satana ai incerca sa porti cu el un dialog despre subiectul in cauza, reusesti imediat sa-l scoti din sarite. Daca n-o lasi moarta este in stare sa iti dea si in cap. 

De ce sa mai citesti ceva cand doctoratele se vand printre zarzavaturi? Hartia conteaza si omul cu hartie din Romania poate deveni chiar periculos atunci cand ajunge in functie, taie si spanzura fara mila.

Asta desigur doar in cazul in care il contrazici. In cazul in care esti dispus sa te faci hartie igienica si il lingi in dos, lucrurile se schimba. Detinatorul diplomelor de zarzavat te impinge inainte si pana la urma poti ajunge si tu chiar secretar de stat. Tot sub tutela lui, desigur, pentru ca limita este totusi limita.

Ca sa avansezi pana la acest rang nu ti se cere altceva decat o limba moale ca si fila pe care o folosesti la buda din palatul construit din afaceri. Afaceri care se nu mesc probabil furt in limba japoneza. 
Mai prost, asa cum se spune pe la noi, decat cel care te impinge inainte, trebuie sa fi neaparat. Si, mai trebuie sa fi posesorul unor hartii de aceeasi provenienta si calitate ca cele ale protectorului. Doctorate multe, profesuri si alte chestii, in cat mai multe domenii posibile, domenii despre care ti se cere sa ai exact atata habar cat au avut si protestatarii despre codul muncii. Daca ai indeplinit aceste conditii esti de indata in scaun ca si domnul Adrian Radulescu. De acolo poti sa incepi sa ai si pareri, de genul:

"Domnii de la Nomura sa se uite in propria ograda. Ar fi trebuit sa treaca pe primul loc Japonia!", tara in care un tronson de autostrada macelarit de cutremur a fost refacut in 4 zile (nota subsemnatului.)

Cum au si indraznit cei de la Nomura sa ajunga prin intermediul unei analize economice, pe care domnul Radulscu cu siguranta nici nu a citit-o, la concluzia care urmeaza?

 "România va rămâne cel mai sărac stat din Uniunea Europeană în următorii 15 ani, reiese din prognozele analiştilor de la Nomura. Cehia, Slovacia şi Polonia sunt primele ţări est-europene care vor atinge nivelul mediu de trai din Uniunea Europeană până în 2025. "

Cum si-au permis magarii aia fara doctorate romanesti sa atace realizarile dambovitene? N-au vazut cum se amesteca domnul Ponta si domnul Antonescu cu multimea protestatara? Si, cum multimea a explodata in ropote de aplauze la aparitia lor. De parca PSD si PNL nu ar fi condus tara niciodata. Pe vremea acestora economia duduia insa! Pe cine sa mai interezeze acum provenienta acelor duduituri: banii spalti de mafiile lumii si aruncati in imobiliarele romanesti? Din grupul parlamentar solidar cu protestatarii lipsea doar Felix, delapidatorul campion al securitatii, poate plecat pe teren atunci cu probleme de partid si de stat.

Cum ar fi fost oare daca domnul Radulescu se sinchisea macar sa citeasca raportul facut de Nomura. Ala intocmit prost de tot de catre niste japonezi tampiti si dusi cu pluta. Dupa ce l-a citit putea eventual sa constate, daca ar fi fost cazul, ca raportul e numai bun de aruncat in latrina, pentru ca, domnia sa, ar fi avut argumente economice solide impotriva lui, si nu doar o fraza scoasa din rect. Daca acest lucru s-ar fi intamplat noi nu mai eram in Romania, o tara in care un pacient diagnosticat cu hiperventilatie, umbla pe la aia cu diplome de zarzavat pana i se pune diagnosticul epilepsie. Pe la aia care ne parasesc in fiecare zi vanati de starinii platitori de milioane. Nu inteleg cum mama dracului de nu se mai termina odata si cum de ii gasesti tot acolo unde au fost? Poate doar pe o pozitie si mai inalta in ierarhia demorocratiei spitalicesti?

Cum a putut un magar ca mine sa ofere suflatul in punga drept tratatment? O boala trebuie luata in serios si tratata cu cel putin o galeata de medicamente. Faptul ca ele nu au avut si nu au nici un efect, in timp ce punga are, este o bagatela care poate fi  trecuta cu vederea, din moment ce diagnosticul epilepsie suna mult mai complicat si mai serios un urechile damboviteanului. Ca atare si diagnosticul pus de Nomura este unul de porc, raportat la diagnsticul pus de un cavaler in vesnica lupta cu piata. Romania este pe calea de a renaste, punct. Daca vine cineva cu argumente si studii incercand sa-ti atraga atentia ca ar putea fi si altfel da-i tata cu lopta in cap.

Asta ca sa poti trai si pe mai departe ca in Udristeni.

Tinand cont de cele spuse as avea doua intrebari: 1- Mai avem mult pana vom da de fund?
a) nu dar da
b) da dar da
c) fundu-i departe

2-S-ar intoarce Confucius in mormant daca s-ar uita la romani? Stiti ala numit tatal teoriei limitelor.

a) s-ar intoarce spre stanga
b) s-ar intoarce spre dreapta
c) s-ar invarti ca o elice 

Am expus pe pagina niste schite facute de un chinez pe care le apreciez in mod deosebit. Asta pentru ca ele arata prin intermediul graficii diferenta dintre mentalitatea unui individ din apus si al unuia din est, de exemplu: Japonia si Romania. Schita reprezinta asadar mentalitatea. Rezultatul mentalitatii nu mai trebuie schitat, il ai langa tine in fiecare zi.

Fratilor! Pana cand mentalitatea romanului nu se va apropia macar de cea ilustrata de chinez in partea stanga a planselor expuse nu va faceti nici o iluzie. The only way is down! Nu codul muncii, cu lacunele lui cu tot, care ar putea fi corectate desigur, este problema principala a romanului ci, mai degraba, codul mental al cetateanului.


2 comentarii:

Anonim spunea...

Horea, românii se bălăcesc în propria mocirlă, aceeaşi mocirlă care dăinuieşte de mai bine de 100 de ani. Ai adus în discuţie, într-un alt post, un citat din Eminescu în care disfuncţionalităţile de atunci păreau atât de actuale.

Uite aici mai multe: http://iulianbocii.blogspot.com/2011/03/romania-indiferenta-dispretul-si.html

Dacă călcăm de peste 100 de ani într-un rahat pe care refuzăm să-l vedem, este greu să mai speri la ceva bun.

Horea spunea...

Big,Eu unul am si renuntat.