Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 23 martie 2011

Euro Ron

In postarea facuta duminica 20 martie numita "nivele cheie" spuneam:

"Nivelul fata de dolar pare in momentul de fata si in opinia mea mai vajnic. Il voi clasifica ca atare pana in momentul in care piata ma va contrazice. Astepta-te asadar la o depreciere a leului fata de valutele amintite incepand cu saptamana viitoare".

In cazul euro, leul a trecut ca prin branza nivelul expus de mine, in timp ce dolarul se mai zbate asa cum ma asteptam in perimetrul suportului expus  Urmatorul nivel euro, de data asta la fel de important ca cel al dolarului, este 4,10, latura inferioara a patratului mai mare si albastru. Dupa ce acest nivel va fi atins ma astept la o miscare euro leu in perimetrul aceluiasi patrat, cu maxime care vor putea atinge latura superioara al acestuia. In cazul in care si suportul de la 4,10 va fi perforat, un lucru nu imposibil pornind de la aspectul graficului, euro va ajunge foarte probabil chiar sub nivelul de 4 lei. Si nicidecum la 7 asa cum spuneau expertii acum un an.

Acest lucru nu va demonstra altceva decat ceea ce am spus de atatea ori pe aceasta pagina. Miscarle valutare se fac in functie de cerere si oferta neavand nimic de-a face cu situatia economica a tarii pe care o reprezinta. Nivelele amintite sunt in exclusivitate influentate de pret. Chiar cu dobanzi de 7% leul va ajunge la un moment dat la un pret anume unde nu va mai putea fi la fel de interesant de cumparat ca la preturile de la care si-a pornit aprecierea. Pentru cei care ii inteleg valoarea reala, fata de altceva, desigur.  La aceste nivele de pret el va fi vandut, punct.

Euro dolar a fost respins din aceleasi motive la exact 1,4250. In momentul de fata valuta comunitara incearca o noua revenire. Aceasta o va duce foarte probabil pana la 1,4280-1,43. De la acest nivel ma astept la o miscare laterala cu tendinte de cadreri spre minima formata azi, al carei caracter va determina felul in care vom putea interpreta maxima de care vorbesc. Acest top va putea asadar fi unul final dar si unul provizoriu. In momentul de fata, din pacate pentru unii, din fericire pentru altii, in ochii mei, un top provizoriu pare mai plauzibil. Asta desi nivelul de  interval 1,4250-1,43 este unul crucial.

4 comentarii:

Anonim spunea...

e jale ce se intampla cu euro. Are cineva idee cat o sa dureze??

mike spunea...

se intampla lucruri bune cu euro ! dar depinde cum privesti lucrurile , fata de dolar sau fata de leu !
in legatura cu leu , e adevarat , conteaza cererea si oferta mai ales atunci cand iese nenea isarescu la vanzare cu euro pe piata la greu sau la sterilizare de lei si asta pentru ca s-a enervat un pic pe inflatie si pe pretul benzinei nenorocite !
in ceea ce priveste euro , eu cred ca ia cam ajuns , mai trebuie sa o ia si un pic la vale , 1.41 apoi 1.4 incet incet ... pana se supara bernake !

Anonim spunea...

io-te Horea taica ce zise asta de la BNR-eu
Aprecierea este "determinata de piata si corespunde fundamentelor economice".

Pai cum, nu zisesi ca nu conteaza economia reala in stabilirea cursului, ci doar cerere - oferta?

Daca nenea ista zice asa, atunci e musai ca ne crede prosti. Vai ce de mai fundamante economice pozitive mai ales pt leu in tara asta!!

Anonim spunea...

Draga Anonimule vezi Anonimu de mai sus ca e calit in desconsiderari,denigrari,etc,WC si altii.Daca zici ca Horea esti binevenit aici,in realitatea paralela!We control evey frayer!