Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 15 martie 2011

Noi suntem romani!

























Ise e in toate in cele ce sunt
In cele ce maine vor rade la soare 
In valutele vecinilor in bobul carunt
In caposenia romanului care niciodata nu moare.

Iata cum a vandut Isarescu euro cumparand tot estul. De la unguri la polonezi, la cehi si la rusi etc. Graficul cu leu lipseste pentru ca l-ai vazut chiar ieri, nu am mai vrut sa umplu pagina degeaba. Conform maselor largi din Romania unde ii includ si pe cei cativa comentatori ai articolului meu de ieri, cavalerul a facut asta ca sa scada inflatia si pretul comoditatilor. Omul asta are euro nu gluma! De ce dracu sa mai intre el in uniunea monetara atunci cand in vita lui de vie cresc numai euroi? Eu va trebui sa las aceasta postare fara nici un alt comentariu. Nu din rautate doar din simplul fapt ca nu-i vad rostul. Ii raspund totusi lui gogu la o alta intrebare, una pe care mi-ai pus-o intr-un comentariu facut la aceeiasi postare. Eu unul nu m-as baga in argint la nivelele de care vorbesti.

Hai sa mai traim ca-n Udristeni pentru ca mentalitatea romanului ne cam departeaza de Dubai. Chiar si de unul minuscul asa cum ii place doamnei Udrea.

24 de comentarii:

Anonim spunea...

Horea ia uita-te tu si saptamana trecuta sa vezi cum au evoluat si celelalte valute din zona.Ia graficele pe ultimele doua saptamani de exemplu.Oricine poate lua niste grafice din perioade diferite ,cu influente diferite si desena niste sageti.

Ce arati tu aici sunt niste fluctuatii normale si pe niste timpi alesi de tine total aleatoriu doar pentru a contrazice pe gogu.

vad ca tu vrei sa-ti sustii puncul de vedere chiar si cu pacaleli.

Cornel spunea...

Eheheee...nu degeaba se spune ca o imagine face cat 1000 de cuvinte.

Lumea se pricepe mai nou la macroeconomie, exact ca si la politica si fotbal. Eu unul nu stiu de ce naiba il mai tinem pe Isarescu la BNR cand, dupa cum bine vezi , Romania e plina de guvernatori care oricand pot sa-i ia locul, inclusiv de catre unii care intra pe blogul asta.
La gargara stam bine, cu facutul banilor e ceva mai greu...

Anonim spunea...

imi pare rau sa vad cum tu ne crezi pe toti afoni.

Anonim spunea...

cornele uita-te mai bine pe ce perioade sunt graficele ,ia un servetel si curata lentilele ca nu te uiti atent .si eu pot enunta orice si pune niste poze din perioade total diferite cand nu-mi place adevarul .se vor gasi destui neatenti sa zica ca mine ,mai ales daca-s in necunostinta.

Horea spunea...

Anonim, dupa cate vezi eu am prezentat tendinte, trenduri ale valutelor expuse ciclurile difera totusi asa cum este si normal. Ceea ce s-a intamplat in ultimele doua saptamani arata doar ca unele valute si-au sfarsit ciclurile de depreciere mai repede decat leul.

Eu interpretez acest lucru ca fiind un semnal si pentru valuta noastra. Va cred afoni si va pacalesc?

Mie incepe sa imi pare rau ca-mi pierd timpul gratuit pentru oameni care au aceasta perceptie, noroc ca sunt in minoritate. Faptul ca ai citit ceea am scris eu nu te opreste sa faci ce vrei.

Treaba cu pacaleala o interpretez insa ca fiind o insulta grosolana, ne cunoastem prea putin pentru ca tu sa poti avea o asemenea parere despre mine.

Faptul ca eu nu am pacalit, nu pacalesc si nu voi pacali pe nimeni, pleaca din interior din respectul pe care il am fata de mine insumi, chiar si acum cand locuiesc in aceasta tara infundata in mocirla si minciuni.

N-ai inteles o iota din intetiile pe care le am prietene! Eu nu ma contrazic cu lumea. Prezint ceea ce vad si in ceea ce cred, tu poti sa faci si dupa ce ai citit ce am scris eu ceea ce doresti. Daca ai cumva impresia ca imi pierd ore intregi pentru a incerca sa i-o trag cuiva te inteleg, esti roman. Nu inteleg insa de ce mai contunui sa citesti pagina unui om care, in opinia ta, vrea sa te fraieresaca?

Anonim spunea...

M-am uitat la perioadele pe care le-ai analizat si cred ca le-ai luat neavand nicio legatura una cu alata doar ca sa tragi niste sageti cu unghiuri aproximativ egale

HUF :24.08.2010-31.01.2011
czk :12.01.2010-02.03.2011
pln :08.09.2009-11.11.2010
rub :13.09.2010-01.03.2010

Ma bufneste rasul si nu e nici un trend si nicio tendinta .E o mascarada ca te-ai suparat pe gogu.Ha ,Ha ,Ha -noroc ca-i Cornel ca sa te creada ;poate in curand da si bani de bilet.

O gluma cu grafice aruncate pe web ,perioade aiurea in care important e sa iasa o sageata in jos.

Anonim spunea...

Nici nu conteaza ca sageata iese in jos in perioade total diferite ;important e ca neavizatii sa creada ca asa e;daca nu se uita ,n-au decat sa creada ca e ca la zodii .

Daca se uita atent pe aceste grafice vor vedea ca celelalte valute se depreciaza fata de euro in ultima perioada iar leutul se apreciaza.

Asa ca macane rau de tot!

E total pe dos de ceea ce vrei tu sa-i faci pe neinitiati sa creada.

Cornel spunea...

Mai ilustre anonim...deci Horia e un farseur care incearca sa pacaleasca oamnenii iar eu sunt un fraier care il crede. Tu esti, desigur,foarte istet si nu te lasi dus de nas.
Excelent. Gandesti "critic". Dar vreau sa iti spun, respectuos, ca iti lipsesc cunostintele elementare de analiza tehnica.
Asa ca iti sugerez sa pui naibii mana pe un manual care se ocupa cu analiza charturilor, sa parcurgi macar prima lectie care trateaza teoria DOW si apoi ai sa realizezi singur ca vorbesti tampenii. Apoi vei mai gasi niste lectii despre time-frame si despre reactii, raliuri,corectii samd in trenduri. Ia-o usurel, rezerva-ti macar 2 saptamani si apoi revin-o pe blog sa mai chibitam.
Succesuri!

Anonim spunea...

Daca tu ai ajuns mare anal-ist in 2 saptamani ce sa ma mai mire de ceea ce spui!Daca nu vezi ce fluctuatii sunt intr-o parte si in ce perioada ca nu se potrivesc de niciun fel cu celelalte decat ajustezi cu ciocanul ,si nici atunci ce sa ma mai mir!?

Dca n-ai vazut trendul leului de 2 saptamani incoace iti spun ca-i crescator ,daca n-ai vazut trendul celorlalte valute vezi ca-i descrescator!

Leutul nostru se apreciaza contrar tendintelor regionale!Asta ce-o insemna?

Vezi daca scrie in lectura ta obligatorie!

Anonim spunea...

Articol de interes:


http://www.marketwatch.com/story/bank-of-japan-injects-245-bln-into-markets-2011-03-15

AristotelCostel spunea...

@horea

Dezactiveaza comentariile anonime. De multe ori acelasi gog iti poate umple toata... ziua. :)

Anonim spunea...

Horea,

Te-ai gandit vreodata ca poate Bancile Centrale ale celor 4 tari mentionate in grafice raspund la aceleasi comenzi externe? Vezi ca lucrul acesta nu se prea intimpla.. pe vremea defunctului presedinte a bancii centrale poloneze.... si de aici unul din motivele pentru care ei nu au avut parte de recesiune....

Horea spunea...

Costele o sa vad daca pot face ceva in sensul ca cei ce citesc sa se inregistreze. Pana atunci ignoranta totala din partea mea pentru ceea ce nu merita bagat in seama.

Moromete spunea...

Cum negarea este principala caracteristica "mondiala" nu numai nationala, comentariile Anonimului de mai sus sunt extraordinare! Te uiti la un grafic, iti deseaza Horea cu mana si tu nu vezi, e trucaj :))

gogu spunea...

Horea ,da aici IP anonimului sa se vada ca nu-s eu GOGU.

gogu spunea...

HAI CU CENZURA ;CINE NU CREDE IN KEYNES E DILIU!

AristotelCostel spunea...

Gongu, tu ai tot dreptul sa-ti pierzi banii care ti-au mai ramas din imobiliare. :)

Nu prea se cade sa-ti bati joc de horea pe blogul lui... de pe mai multe ip-uri.

Daca nu ne poti scrie de la "servici", poate mai cumperi niste metale... asa mai diversificat.

P.S. 2 destepti la fel nu existe... unu' cu acces la mai multe ip-uri... da.

Gogu,biensur spunea...

Draga Moromete daca eu iti desenez graficul in care ai cele mai mari sanse sa ramai gravid ma crezi?

Fii convins ca iti trg ceva sageti in functie de cum o iei si cum o iei ai cele mai mari sanse.Dar esential este sa fie si nevasta pe aproape .Ori voi ,ai lu' Keynes ,uitati nevasta ,tati!I-o trage altu',care nu stie si nu crede in Keynes ,unu' mai pragmatic,asa ca mine!

Gogu spunea...

Lui Prostel ce sa-i mai spun ,ca precis el beneficiaza din munca mea de pensie de boala (ca e cu capu)
In imobiliare n-am investit niciodata,cum am mai spus pe aici ; ca anu' trecut am luat trei camere ,e ca m-a dus mintea si ca aveam nevoie ,si intr-o zona buna a Bucurestilor ;dar ptr.mine asta nu-i o investitie,vechiul apartament l-am pastrat ca nu mor de foame ca Prostel

AristotelCostel spunea...

:))

Gogu spunea...

Prostel ,voi dezinflationistii ,retina-ti-va ca sunteti depasiti ,mai ales tu esti complet depasit de orice situatie ar apare!Luati exemplu de la "dezinflatia" japoneza!

Spuneam acu cateva zile sa nu dea D-zeu momentul adevarului peste japonezi!

Problema e ca chiar da Doamne Doamne cu adevarul peste lume!


Si atunci vom vedea valoarea hartiilor1

AristotelCostel spunea...

"vine 'gzecuția săm-i ea toată casa..."

gogu spunea...

Va rog sa nu mai radeti ca vorbeam serios ,Prostel doar asa intelega!

mobutu spunea...

gogule, esti deranjant, cu toate aipiurile tale.
horea, ai un troll in persoana gogului