Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 7 martie 2011

Prostie sau ignoranta (prima parte)



Acest filmulet poate fi vazut si in 720p!

10 comentarii:

George spunea...

Baietii astia ca Tiriac nu sunt nici prosti si nici destepti, ei au doar interese si asta spune tot despre comentariile pe care le fac asemenea oameni.

mike spunea...

ma gandesc cum un om la nivelul lui tiriac se compromite cu declaratii de genul asta , nu stiu cata reclama si cat o sa-i creasca vanzarile la apt pe care le are pe stoc dupa declaratiile facute dar eu cred ca s-a compromis moral in ochii oamenilor care aveau incredere in el
Ps: dolarul e in corzi , horea cam la ce valoare a usd te-ai gandit sa vinzi ?

Anonim spunea...

Mike crezi ca Trichet n-o sa mareasca si el viteza imprimantei?
La urmatoarea serie de tiparituri seteaza viteza la "fast" si Trichet ,cel putin asa cred.
Acum se vorbeste de QE3 -Tricet a cumparat deja cerneala .Asa ca o sa fie batalia intre hartii de fapt iar toate lucrurile palpabile si necesare o sa se scumpeasca indiferent ca le cumperi pe euro sau dolar.

mike spunea...

tot o sa se scumpeasca , bineinteles , insa din perspectiva cuiva care are valuta in romania ar fi fost mult mai indicat sa aiba orice valuta cu USD pe ultimul loc ...

Anonim spunea...

Da ,dar Horea joaca pe Forex ,probabil ca nu-i ies socotelile acum .Asteapta un moment mai bun pentru a iesi de pe dolar ,caci in sinea lui isi da seama ca dolarul ,e un cal bolnav si schiop ,si nici euro nu-i departe .Sa vedem ce se va intampla cu jocul pe argint facut de aceleasi nenorocite de banci.

AristotelCostel spunea...

THE EXPLODING U.S. MONEY SUPPLY MYTH….

Consumer Credit Update And Student Financial ****

Banks aren’t doing anything that they couldn’t have done before QE. If they are more eager to bid up risk assets now then that’s their choice. I’ve never denied the fact that Fed policy makes investors act in irrational ways. But QE isn’t giving them any “firepower” to do anything that they couldn’t have done before QE.

... si pentru fanii pic ulei:

What Does It Mean ... Now?

Horea spunea...

Mike sa ies din dolar chiar acum cand lumea ii canta prohodul? Acum cand toti se lupta ca sa nu mai fie valuta de rezerva? Deocamdata nu! Imi iau 3,9% dobanda si taca chitic.

Am facut o greseala pentru ca puteam iesi si reintra in piata de multe ori in aceasta perioda asa cum am facut in 2009 si la inceputul lui 2010. In iulie 2010 m-am ancorat. S-a intamplat atunci cand am plecat in Turcia.

Am refuzat la intoarcere sa accept o pierdere si am lasat banii in dolari. De atunci am mai avut o ocazie de-a iesi cu castig dar am interpretat gresit graficele, si, iata-ne acum aici unde suntem. Sper totusi ca interpretarea mea sa fie mai buna acum.

Costele! Partial adevarat ceea ce spune articolul, asta dupa umila mea parere. Fara QE si in situatia precara in care se afla bancile ar fi fost aprope de imposibil ca ele sa se bage la jocul de cazinou. Trebuie sa fi nebun sa-ti joci si ultima picatura de sange din corp.

La dobanda zero, cu bani imprumutati de la FED, jocul devine insa mult mai tentant, din moment ce nu ai nici concurenta. Tu banca esti primul si ultimul care ajungi si ai acces la aceste resurse.

Neputand continua cu fractional lending pentru ca piata a murit, te duci cu banii primiti la bursa si umfli pretul la tot ceea ce misca. Cand ai reusit sa atragi si hoarda in piata la preturile umflate pe care le-ai obtinut, vinzi. Daca bursa te surprinde si nu mai poti vinde tot ceea cei ai cumparat vine FED si te salveaza ca sa salveze lumea = bail out. Si, portile cazinoului se deschid din nou.

Asa s-au gandit bancile, asa a fost pana acum. Sa vedem insa ce spune psihologia umana despre acest mod de trai? Ai vazut probabil ca exista deja QE-isti 3 si 4 si probabil 50. Oameni care si-au schimbat locul capului cu curul.

Obisnuinta la om este in opinia mea cea mai crunta boala.

Anonim spunea...

Horea de acord cu "umfli pretul la tot ceea ce misca. Cand ai reusit sa atragi si hoarda in piata la preturile umflate pe care le-ai obtinut, vinzi" ,dar daca te uiti vezi ca la anumite lucruri sunt mentinute preturile jos de aceleasi mari banci.Oare de ce?Ca sa cumpere ele la pret mai mic ,asa consider.Ma refer la PM unde este clar ca piata este manipulata in jos vanzand hartii de fapt ,desi pe piata PM in fizic se cumpara intr-o veselie.

Horea spunea...

Anonim, la o masa monetara constata, pentru ca cantitatea banilor tangibili nu a fost extinsa, creditele facute din aer au fost, ceea ce spui tu este normal si logic. Nu bancile depreciaza in mod direct ceva ci piata, din lipsa banilor. Intervin prioritatile pe care cumparatorul trebuie sa le faca din moment ce are aceeasi bani sau chiar mai putini bani in buzunar. Afirmatia este valabila pentru orice bun. Am scris un articol intreg despre asta:
http://horea-m-analizatehnica.blogspot.com/2011/02/discutie-inflatie-deflatie.html

Anonim spunea...

Eu mi-am tras teapa cu dolaru'.
Am pierdut vreo 6000 RON pe curs.
Da vorba ta, sa ii schimb acum si sa marchez pierderea, parca nu ma incinta.