Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 1 aprilie 2011

Convingeri romanesti

Uite ca Ise s-o apucat sa vanda lei. Interesant!  Face acest lucru exact in jurul niveleleor expuse de mine si pe toata linia, la toate valutele. Curat murdar si conspirational! Observa cum nivelul de cerere mai slab al euro a cedat mult mai vizibil decat nivelul de suport al dolarului pe care l-am numit "vajnic". Romanul are insa convingeri. Basescu stie asta foarte bine si de aceea i-a si urat sa traiasca "bine". Ca sa vezi cat de convins e romanul nostru, ca intotdeauna de altfel, citeste comentariile facute de cititorii educati al acestei tari la urmatorul articol

Articolul dezbate o propunere de reforma lansata de 3 PD-listi. In opinia mea ideile expuse de cei trei sunt indispensabile pentru Romania si de cel mai bun simt. Nu am mai vazut pe nimeni de la vre-un alt partid sa iasa si sa prezinte in puncte concrete un program de reforme care sa fie supus la vot. Ce ba? Aia? Ala? Astia care ne-au scazut salariile si pensiile? Aia din Plescoi? Chiorul Bashinescu? etc. Unde dai si unde crapa in Romania? Nici vorba de chior sau de aia din Plescoi, Buzau de fapt, dar la roman nu mai conteaza atunci cand si-a pus ceva in cap. Este vorba de un manifest, un program de reforma care este foarte bun in opinia mea. 

L-as saluta de oriunde ar veni. A venit totusi de la trei oameni din PD-L si ca o consecinta trebuie macelarit neaparat. Antonescu, Ponta si Felix vor marii salariile si nu astia. Salariile sunt lucrurile de moment si momeala la care sare romanul. Viitorul, copii, sa-i ia dracu sau sa se faca smecheri.  Mi se face greata cand vad ignoranta acestui popor. Se ineaca mai degraba in proriile fecalii decat sa se agate de o scandura venita de oriunde. Traiul il are desigur ca atare!

Propunerile celor trei nu vor trece desigur, dar de ce? Pentru ca poporul suveran le da cu scandura in cap chiar celor care incerca sa schiteze macar un gest de salvare. Asa judeca omul din Romania si asa ii va ramane si traiul. De fiecare data cand a aparut cate-o luminita in intuneric de tipul: Ratiu, Coposu, Duda, sau acum programul celor trei, romanul sparge becul. Suntem intr-adevar un popor minune si am creat o tara a tuturor posibilitatilor, exceptand una singura: traiul decent. Acum ar trebui sa se auda glasul maselor. 

Votacii ar tebui sa ceara pana ragusesc hotilor din PDL votarea acestui amendament, al acestui program de reforma. Sa precizeze cu voce ridicata ca de el depinde viitorul partidului si voturile pe care le va mai primi sau nu. De unde insa atata judecata intr-o tara in care Petcu spune: "Ma mir ca am fost arestat dupa ce am facut atata bine" Cui dragule? Intrebare de la subsemnat.

11 comentarii:

mobutu spunea...

eu cred ca platforma aia program e o pacaleala de 1 aprilie, e too good to be true.

mobutu spunea...

link la sursa:
http://cristianpreda.ro/2011/03/30/4685/

lucia spunea...

V-am fi vesnic recunoscatori daca ati scrie si pentru oameni mai putin initiati d.p.d.v. economic, care poate au toate economiile de-o viata in lei, euro sau dolar, care nu sunt atat de priceputi in a pricepe "hint-urile" si se intreaba ce si cum va urma.

De ex, concret, cum credeti ca va evolua cursul euro/leu? Cam care ar fi maxima spre care se va duce si care ar fi minima? Pe termen mic (o sapt, doua) considerati ca se va duce in sus sau in jos?

Va multumim.

Horea spunea...

mobutu o platforma pe care o vezi cu ochii exista, chiar si in Romania tara basmelor. Toti oamenii din aceasta tara nu pot fi murdari si nici multumiti de ceea ce vad.

Platforme de genul celei expuse nu au nume ci doar continut dar romanul se uita ca de obicei la spectul pachetului nu la ce va gasi inauntru. Pasul urmator este votul si aici poate sa apara pacaleala de 1 aprilie. Nu din cauza celor care au initiat platforma ci din cauza mascaricilor care nu o vor vota pentru ca nu sunt presati sa o faca.

Au de partea lor pe romanul ignorant de care vorbeam in articol.
Nimeni nu-si pierde luni din viata pentru intocmirea unei platforme si nici nu se supune pe degeaba unei umilinte de genul celeia prin care a trecut grupul celor 3 in sedinta precedenta a PDL, daca nu cred intr-o cauza.

Romanul se va inneca insa intotdeauna in proriul rahat visand la conspiratii inexistente.

Cum crezi ca ar reactiona hotii din PDL daca 2-300 de mii de oameni s-ar aduna in fata sediului lor central si ar scanda slogane pentru adoptarea motiunii. Crezi ca ar exista vre-un gunoi las de acolo care sa indrazneasca sa-i contrazica?

AristotelCostel spunea...

@lucia

Mai bine desprinzi tainele... naturii si profiti si de opiniile lui Horea... altfel vei ajunge ca gogu... sa-l injuri cand... "n-a nimerit-o". :)

AristotelCostel spunea...

am ajuns la punctul 3 si am obosit. Pai, putzopartidul asta a ajuns la guvernare pe promisiuni de pomeni electorale, iar apoi a majorat taxele pe munca, a proptit industrii moarte, a politizat tot, a furat tot (ce mai ramasese :)), s-a jucat cu statisticile...

Acum, cat sunt la guvernare... nu pot aplica maretul... program... dă dreapta?

Trebuie să se reinventeze... după ce mai dau niște tunuri?

Horea spunea...

Costel, depinde cine propune ceva. Daca era sfanta conspiratie putzopartidul accepta propunerea fara suflare. Pornind de la conceptiile pe care le expui taiem orice idee din fasa pentru ca vine de la un partid antipatic.

Partidul nu face programe oamenii fac. Deocamdata in celelalte putzo partide nu am vazut nici macar incercari. Mi-ar fi crescut inima rosie sa fi vazut oameni de la PSD care sa prouna macar ceva asemanator.

Ce vedem sunt lacrimi pentru Severin, proteste la arestarea lui Nicolescu si un cuplu Nastase-Iliescu mai in forma decat niciodata. La PNL lucrurile nu stau mai bine de loc.

Antonescu pare sa-l fi luat pe cel mai mare turnator al tarii drept tata surogat. De promisiuni desarte si populiste pana peste urechi sa nu mai vorbim.

Tinand cont de aceste realitati ar trebui sa ai energie sa citesti orice altceva. Iti spun un secret. Evetualele schimbari in aceasta tara, chiar in ritm de melc, vor veni de sus si nicidecum de la acest popor. Si eu simt cateodata ca enegia mi se termina dar mai dau din gura. Nu stiu cum se simt cei trei?

Au sigla murdara a partidului in spate dar se pare ca au apreciat totusi spatiul de miscare ca fiind unul mai favorbil si permisiv in PDL decat in celelalte doua partide.

Acolo nimeni nu misca in front Daca misca e terminat, chiar daca este vorba de fostul candidat la presedentia Romaniei. Om pe care Ponta l-a sprijinit pana cand a pierdut alegerile topaind.

Antonescu cel mare mai vaneaza si traseisti. Recunoaste deschis acest lucru. El care vorbea de porumbei zburatori cu atata lehamite, doar acum catva timp, atunci cand partidul i se golea. Si de legi care ar trebui facute in privinta taierii aripilor acestora.

Astia da oameni nu-i asa? Cu sirea spinarii de beton.

AristotelCostel spunea...

Ai dreptate. Oricum vor fura alegerile... asa ca... bine ar fi. :)

Horea spunea...

Lucia, cand voi avea date mai multe voi reveni cu analize si voi descrie mai exact ceea ce vad. Deocamdata vad ca suportul descris de mine rezista si, 100% nu din cauza lui Ise.

Horea spunea...

Costele, daca vor fura alegerile inseamna ca nu s-a implementat nimic din ceea ce vor cei trei.

Asta neinsemnad desigur ca ideile lor nu au fost bune ci doar ca majoritatea hotilor le-au calcat in picioare si au castigat ca de obicei de fapt.

Putini sunt acei politicieni in aceasta tara care vor reforma adevarata. Si, cei care o vor, se bat deocamdata si din pacate cu morile de vant.

AristotelCostel spunea...

De ce din ianuarie 2009 Ise face... peata.

In ianuarie 2009 s-a tranzactionat vreo 2 saptamani peste 4.3, dar BNR a raportat trei zile "curs de schimb" peste 4.3...

legat de banditi, acest tovaras, cristian preda, a spus toate prostiile pamantului pentru a-i curata pe borfasii din gasca lui... nu ma aplec la vrajelile lui de doi bănuţi.