Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 19 aprilie 2011

Piata nu vorbeste greceste

Si, ca o consecinta, a saltat obligatiunile guvernamentale de 2 ani la peste 20%, vezi graficul afisat. Asa numitii oficiali europeni si eleni au iesit ca de obicei in media dezmintind stirea falimentului. Pe acest blog ai citit de nenumarate ori despre iminentele falimente ale unor tari suverane, prima pe lista fiind pusa tocmai Grecia.

Mi-am dat cu parerea despre aceasta problema de mai bine de un an, chiar si dupa asa numita salvare. Am spus atunci ca ceea ce nu se poate plati nu se va plati, punct. Piata pare sa inteleaga lucrurile asa cum le-am inteles si eu ridicand dobanda chiar si la obligatiunea de 10 ani in cer. Zvarcolirile oficialilor sunt insa lesne de intels. 

In jocul asta murdar al datoriilor si al bancilor cazinou au fost implicate si fondurile de pensii. Insolventa statului elen ar putea sa-i lase asadar pe pensionari fara bani, dar asta nu pare a-i influenta cu nimic pe investitorii intrati in panica. Cu dezmintiri si miscari cosmetice m-am obisnuit, asa cum m-am obisnuit de fapt si cu frazele magice: Irlanda nu-i Grecia, Portugalia nu-i Irlanda, Spania nu-i Portugalia. Este foarte adevarat! Doar ca, boala acestor tari este exact aceeasi, cancerul creditelor facute din putregai.

Acest cancer are de aceea acelasi nume in toate limbile pamantului efectul lui fiind si el acelasi. Ca al oricarui neoplasm de fapt. Asta indiferent in care parte a lumii ar apare sau la care individ. Politicienii care au dat cu bani fabricati din aer in populatii, pentru voturi, mimand astfel cresteri economice inexistente au ajuns in sfarsit la marginea prapastiei. Eu sper din suflet sa-si rupa toti gatul. Gatul acela mincinos si mafiot.

25 de comentarii:

mihai spunea...

incet , incet , cu ajutorul neprecupetit al vajnicului luptator pentru drepturile saracilor obama si al agentiei S&P dolarul se reintoarce acolo unde se pare ca ii este locul : in cosul de gunoi al istoriei ...

Horea spunea...

mihai, ti-ai deschis cumva agentie de stiri? Ieri spuneai parca:

Blogger mihai spunea...

horea , cauza reala e asta :

But shortly after European markets opened, Reuters reported a Greek newspaper as saying that Athens had asked the International Monetary Fund and European Union to restructure its sovereign debt.

sursa - FT , deci pana la urma tot europa o sa ajute USD-ul sa iasa din mocirla , dar ce ne facem cu leul ?

Azi spui: Blogger mihai spunea...

incet , incet , cu ajutorul neprecupetit al vajnicului luptator pentru drepturile saracilor obama si al agentiei S&P dolarul se reintoarce acolo unde se pare ca ii este locul : in cosul de gunoi al istoriei ...

Eu spuneam ieri:

Horea spunea...
mihai, asta vezi tu ca fiind o cauza reala. Eu vorbeam de bariera de 1,45-1,4550 de cca doua saptamani si de restructurarea Greciei acum un an.

Euro va urca din nou spuneam. Nu se va mai restructura Grecia?

Hotarest-te odata! Sper ca nu faci afaceri la bursa.

Flavian spunea...

Horea, vad ca Mihai nu se hotaraste care din ele va ajunge la gunoi prima. Dar pana la urma mai conteaza atata vreme cat si dolarul si euro vor reveni la valoarea lor adevarata, aceea de hartie igienica ? :)

Anonim spunea...

Horea ,cat e tati Au si aaag?

Anonim spunea...

O gluma!

Anonim spunea...

Si cat mai cresc?
Ca fat-frumos?

Anonim spunea...

Draga Horea ,

Cu toata stima pentru documentarea nefacuta ,singurul argument pentru spargerea "bulei" Ag fiind o asa numita "ciclicitate" a pretului ,desi pana acum n-am mai auzit de o "marfa" (PM)confiscata de guvernul unei tari dar totodata sa-i cunosti si pretul real ca sa vezi cum variaza ,ea deja fiind confiscata ,daca poate fi introdusa in "ciclicitate" si sa vezi si unde se va intersecta ciclicitatea axa temporala ,dar si axa silverala la 49 si cu un varf de vortex cand iese din hiperspatiu ,in decelerare fiind cu motoarele hiperluminice mi se pare ca ai avut o mare graba in a scrie acest articol.

Dar nu-i nimic ,ca-i weekend si ne mai distram si noi ,mai uitam de adevaratele probleme cu chestiile astea care ne amuza si ne descretesc fruntile.

Te rog frumos sa-mi dai si mie formula cu chestia asta "ciclicitate" ca m-ar ajuta sa ma imbogatesc rapid , dupa aia iti platesc eu cheltuielile de brevetare si oameni suntem .Clientii tai vor avea numai de castigat pe pietele de comoditati.Sigur cu modalitatea calcularii "ciclicitatii" vei castiga premiul Nobel in economie.

Anonim spunea...

Continuare:

Eu ,inainte sa apreciez pretul la care va ajunge Ag ,ma uit atent la ce-i in jurul meu.Si ce vad diferit fata de zilele trecute : nicio schimbare in bine ,amplificarea revoltelor in siris cu zeci de mii de demonstranti ,QE nici gand sa se intrerupa ,somajul n-a scazut ,etc. Dar o stire noua ieri :s-a adunat grupul BRICS care va deveni BRICSI si care vor diverse lucruri.Plus ca nu's ce raport ONU s-a schimbat:evreii nu mai omoara palestinieni ,doar ii ajuta cu biletul de calatorie catre Allah.Nimic bun nici pentru euro nici pentru dolar.E clar ca argintul va creste sau tot pe la nivelul asta se va mentine.

Si mai e un lucru:subconstientul tau apara investitiile facute de tine ,oricand vei scrie ceva ,fie ca vrei sau nu vrei ,tot iti vei apara investitiile in orice articol sau comentariu.

Sper ca in 1 saptamanaAg sa ajunga la 50$ )))

Anonim spunea...

Nu-mi spune gogosi ca stiu asta!
Tre sa-ti dau amanunte ?
Ghiceste!

Anonim spunea...

Cu dedicatie ptr. baietii isteti de p-acia:
http://www.youtube.com/watch?v=JLH3k2YcnLo

Anonim spunea...

Hai cu AAA ca-i de bine!

Hai ca asa cere "Piata" Obor !

Anonim spunea...

am niste bani tinuti pe "tusa" dar daca tu ai formula ,hai sa combinam.
N-us multi dar putem incerca.
Deja am bagat juma in Pm.

Anonim spunea...

Horea,
Imi pare rau sa spun dar vad ca toate comentariile mele vechi sunt sterese ,chiar asa mare frica de pretul argintului?
Nu pot sa cred ,dar din moment ce tai libera exprimare ,civilizat,esti si tu la fel de manipulator ca excrocii care conduc lumea.Scuza-ma dar asta e adevarul .
M-am uitat dupa comentariul meu in care spuneam de 44 $ uncia sau 45 cand dau cu banu si cade pe dunga si multe altele si nu mai sunt!
Traiasca cenzura chinezo-horeasca!

DACA ASA IMPUI PUNCTELE TALE DE VEDERE GRESITE DE ELE SA AI PARTE !DEZINFORMEAZA-I PE FRAIERI !

Anonim spunea...

Da ,Horea ,e comentariul in care iti spuneam ,dupa "calcularea " evolutiei9 Ag cand acele calcule duceau la 36$ eu am dat cu banu' de-o uncie si a ramas pe-o dunga ,adica am presupus ce duce la 43-44-45 ,mai repede ca acceleratui' de Bistrita ,ca tot trece pe la tine ,da aia instruitii coborau la Sighisoara ,ca-i ducea la 49-100$.

Horea spunea...

gogule ti-am sters comentariile in care injurai. Incearca si tu sa separi analizele pe care la faci la argint de analizele de injuraturi si nu le va sterge nimeni. N-am sters nici o litera din comentariile lui Flavian, desi argumentele noastre au fost diferite.

Numai ca la tine analiza argintului se face cu patima si multa ura fata de cei ce au o perceptie diferita de a ta. Asa cum se face de fapt in Romania. Nu gandesti ca mine esti dusmanul meu. Rezultatul gandirii se vede foarte bine si pretutindeni in societate.

Ma faci mincinos demonstrand ca habar nu ai de definitia minciunii. Nici eu nici tu nu putem mintii atunci cand e vorba de interpretarea unui fenomen.

Daca argintul va cade de la pretul de 49 cum as putea sa te fac mincinos? As putea spune doar ca perceptia mea a fost corecta si ca a ta a fost gresita sau invers.

In rest pornesti din propriul tau suflet atunci cand spui ca eu imi apar investitia prin analizelele partinitoare pe care le fac. Adica cum? A crescut cumva doarul in urma analizei gresite pe care am facut-o la dolar leu?

Cu argintul vom vedea cum va fi dar tu mai ai ani lumina pana vei invata sa duci o dezbatere civilizata si fara implicatii sentimentale. Asa ca tine argumenteaza de fapt si cei care conduc tara asa ca stilul pare national.

Daca ti-ai fi deschis ochii si n-ai vorbi cu atata ura si dispret poate ai observa si tu efectul ciclurilor in graficul pe care l-am expus. Daca nu crezi cumva nici ceea ce vezi e tot treaba ta, nu stiu de ce e nevoie de atata dispret pentru a-ti expune punctul de vedere.

Eu nici dupa aceste dezlantuiri si jigniri nu reusesc sa te urasc. Fiecare om face de fapt cam cat poate. Uitandu-ma la felul in care te dezlantui sunt totusi foarte trist ca fac parte din poporul asta.

Flavian spunea...

Horea, ciclul tau s-ar putea sa se indeplineasca in zilele din preajma pastelui. Atunci sunt volume mici si baietii veseli ar putea incerca iar niste figuri. S-ar putea totusi sa ne salveze asiaticii. Deocamdata argintul se apropie de 45 si aurul a sarit de 1500 azi, un nou prag psihologic.

Radu Ionescu spunea...

Niciodata nu am inteles chestia asta cu prag psihologic. Are vreo semnificatie, ca eu nu vad una, sau doar asa hai sa spunem cumva cand trece ceva de un punct (nu doar aur se foloseste o gramada fraza asta). Nu cred ca afecteaza in vrun fel piata aceste praguri, doar na cel mult perceptia oamenilor care gandesc in cifre rotunde.

AristotelCostel spunea...

@horea

Sondajul ar trebui realizat de ZF.

Pe aici mai erau niscaiva cetitori... presectă.

Flavian spunea...

Radu, are semnificatie pentru cei care acum doi ani ziceau: aurul e o bula, nu trece de 1000 USD. Apoi continuau anul trecut: o sa scada curand, astia care viseaza sa ajunga la 1500 habar nu au ce vorbesc. Ei bine, tocmai a ajuns... :)

Horea spunea...

Flavian, ciclurile mele nu au nimic de-a face cu pragurile psihologice.

Aceste cicluri au insa rezistente la anumite nivele de unde se nasc si corectiile mai mari sau mai mici, determinate de fapt de epuizarea unor cicluri mai mici.

Intoarcerea unui trend are loc intr-un punct in care un ciclu dominant mare se epuizeaza concomitent cu cat mai multe cicluri de durate mai scurte. La ceste nivele trendul se intoarce indiferent de stiri.

Oricum, in jurul acestor puncte au loc si niste intampalri ca in fiecare zi de fapt. Ele ating timpanele si urechile oamenilor, de obicei dupa ce schimbarea trendului s-a intamplat deja.

Oamenii vanatori de stiri au mai apoi tendinta sa lege miscarile pietei de un eveniment sau altul. Ai vazut un exemplu clasic chiar in zilele care au trecut, protagonistul a fost euro.

Euro a cazut pentru ca trebuia sa cada, explicatia imediata fiind Grecia. Dupa o zi a inceput sa urce, lasandu-i pe cei ce explicau caderea cu Grcia pe olita de noapte.

Eu sunt absolut convins ca tu nu privesti piata asa cum o priveste gogu. Ca atare sunt la fel de convins ca ai observat rolul incotestabil al ciclurilor, la argint de exemplu, pe graficul pe care l-am expus.

O dovada mai buna decat cea cu JP Morgan, care demonstreaza ca nimeni nu se poate pisa impotriva vantului nu exista. Daca afirmatiile sunt adevarate acestia s-au bagat la vanzari de argint contra ciclu.

S-au pisat pe ei dupa cum se poate vedea. Daca isi vor repeta manevra in timpul unui ciclu descendent rezultatul va fi cu totul altul altul, asemanator cu cel al fratilor Hunt care au cumparat argint exact la timp.

Bancile centrale care au intrat in piata tot contra ciclu s-au ars si ele. Am demonstrat asta pentru toti cei care au avut ochii sa vada. Asta chiar daca paduchii existenti nu sunt paduchi in ochii unora. existenti.

Dorin spunea...

@Flavian
Daca analizam "graficul antibalon" realizat de tine si care incepe de prin 1344, se observa atingerea unui maxim in 1500.
Ce ideologii erau in economie in acea vreme?
"Mercantilismul a fost o doctrină economică ce avea în centrul său ideea că aurul și argintul reprezintă prima bogăție, atât pentru indivizi cât și pentru state. Sub numele de mercantiliști sunt cunoscuți mulți economiști care în secolele XVI și XVII –XVIII (de la 1500 până la 1750)"

http://ro.wikipedia.org/wiki/Mercantilism

Care consideri tu ca ar fi posibilitatea ca principiile de masa ale unei populatii sa conduca la o supra evaluare a importantei economice a unor metale?

Anonim spunea...

Horea ,
Imi pare rau ,dar nu am injurat.Ca fac mistocareala e cu totul diferit de a injura.

Dar sa nu fim offtopic:

Dolarelul isi revine .....revine la forma lui normala :cea de sushi
Daca va fi ajutat si de inca un QE va reveni la forma lui adevarata....cea de confetti

Flavian spunea...

Horea - stai linistit ca n-a zis nimeni ca pragurile psihologice au vreo legatura cu ciclurile tale.

Dorin - posibilitatea respectiva exista si este una din piedicile care opresc metalele pretioase sa devina moneda ideala. De aceea insistam ca MP ca moneda vor fi utilizate doar in perioada de tranzitie de la sistemul actual la unul in care moneda va fi eliminata total.

Ca defecte importante ar mai fi si faptul ca aurul nu e distribuit uniform pe glob ca resursa si ca poate fi fabricat din metale banale daca ai suficienta energie disponibila. Vezi AICI. Cu toate astea unii il preferam furtului neobrazat prin inflatie practicat in sistemele bazate pe FIAT money.

Horea spunea...

Insulta este un injuriu gogule. M-ai insultat pana si pe mine facundu-ma mincinos. Daca era adevarat nu era insulta dar dupa cum spuneam nu peri a sti definitia minciunii.

In rest mistocareala poti face cata vrei. Eu nu-i vad nici ei sensul din moment ce nu vorbim delucruri concrete pentru ca ele nu exista in economie. Ceea ce spui tu sunt doar niste concluzii pe care le tragi din ceea ce vrei tu sa vezi.

La fel e si cu mine ca de fapt si cu altii. Laureati ai premului Nobel au dat-o in bara mult mai dur decat mine si nimeni nu i-a facut mincinosi. Mai mult decat atat! Tu te faci ca nu vezi nimic din restul analizelor pertinente pe care le-am facut si care s-au adeverit. Aici dai dovada de dispret.

Eu metale nu am analizat pana nu ati aparut voi. De atunci mu am ajuns inca in faza finala ale preturilor expuse demine nici la aur nici la argint. Chiar daca am fi ajuns si eu nu as fi avut dreptate, nu vad de ce atata venin.

Ar trebui sa te bucuri si sa imbratisez pe toata lumea din jurul tau pentru ca te-ai imbogatit pe o convingere pe care ai avut-o.

Daca vei pierde nu va trebui sa te acuzi prea dur. Sunt foarte multi care au gandit ca tine si adevarul il vom afla doar atunci cand va fi expus in fata noastra de catre piata. Pana atunci adevar nu exista, exista doar perceptii.

mihai spunea...

horea , imi pare rau ca n-ai inteles , deci , da , europa prin grecia in special "au incercat sa ridice" dolarul dar socialist-populistul obama si cu agentia S&P i-au dat in cap ziua urmatoare , e clar acum ?
PS: imi cunosc limitele ca sa nu ma joc cu focul ... spre deosebire de altii