Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 7 aprilie 2011

Piata vrea in sus!

Nou cutremur in Japonia, un Trichet sovaielnic care nu a mai vrut sa asigure piata privind ridicarile de dobanda din viitor, asteptate de aceasta, precum si o Portugalie la un pas de rahat, pardon "salvare". Ce face euro? Si, impreuna cu el asa numita pofta de risc.

Urca asa cum m-am asteptat, vezi graficul de-o ora pentru a putea observa mai bine miscarile exacte produse de stirea dobanzilor. 

Cadere intr-o prima faza, urcare o data cu stirea sageata verde, o caderea imediata dupa stire asa cum era de asteptat si, o revenire ulterioara asteptata si ea sageata galbena.

Euro, bursele par sa nu-si fi terminat inca ultimele faze ale acestui ciclu pozitiv si doresc de aceea sa mai urce si sa faca acest lucru indiferent de stiri. Sa vedem daca cei ce imping pietele in sus vor reusi? Este o situatie deosebit de speciala presarata cu multe obstacole, dar, ca intotdeauna piata va face pana la urma ceea ce trebuie sa faca. Deocamdata euro lupta cu nivelul meu vechi avand in opinia mea sanse sa-l invinga. Acesta este ultimul impuls de apreciere pe care il vad, el trebuind sa se sfarseasca cel tarziu pana la inceputul lunii mai.

Acest interval de timp este la fel de valabil si pentru burse.

Un comentariu:

mihai spunea...

horea , vad ca esti tare suparat pe trichet , de ce ? pentru ca creste euro ? eu as zice bravo lui ! spre deosebire de america unde moneda e pe planul doi in europa e invers si trichet cu toate problemele cu PIGS a reusit cel putin pana acum sa sustina bine euro ! sper sa nu ajungi sa sustii aceeeasi idee din articol si peste catva timp cand euro va fi la 1.5 ( asa cum se asteapta GS )