Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia, nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci si ceea ce spui!" Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice" Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este drumul invizibil parcurs de om spre societatea in care traieste" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Cititul este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Daca iti schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle

luni, 18 aprilie 2011

Reactii fundamentale versus reactii ciclice

Cele din urma castiga intotdeauna meciul. Vezi logica fundamentala rezultata din degradarea pe care a facut-o SP Statelor Unite, " outlook revised to negativ", fuga catre metale. Vezi mai apoi marcat cu sageata rosie reactia ciclica a pietei. O vanzare rapida si intensiva.

Graficul este unul de 15 minute dar felul lui de comportament pregateste terenul pentru marele meci. In opinia mea "ciclistii" vor gastiga si derby-ul, asa cum fac de fapt  intotdeauna. 

Daca esti si mai interesat de subiect vei observa cum metalele au incercat sa se decupleze de bursa la auzul stirii. Conform logicii fundamentale desigur. Ciclistii i-au recuplat pe frati numaidecat. Scenariul cu revenirea ramane inca valabil si dupa acest plonjon. Si, doar din cauze ciclice!

17 comentarii:

Flavian spunea...

Ehe, deocamdata au reusit sa-i "recupleze". Dar vine ziua in care barna nu mai rezista si decuplarea va fi ireversibila: http://blog.flavian.ro/2010/03/joc-pe-balansoar-cu-sistemul-financiar.html

Vezi Horea, asta este ceea ce asteapta baietii cu MP-urile: decuplarea finala, iar aceasta e tot mai aproape. Deocamdata testam marea cu degetul.

Horea spunea...

Flavian, ai cumparat cumva argint de explici si te zbati asa de zor? Eu nu am o uncie deci nu am nici un fel de interes in metal.

Imi pare totusi rau ca nu m-am trezit din timp si ca am neglijat din pacate analiza metalelor.

M-am varat in ea mai serios acum datorita interesului de pe pagina.

Daca ai cumparat sper din suflet sa n-o dai in bara. Eu nu doresc asta nimanui chiar daca am discutat in contradictoriu cu cativa din voi.

Pentru mine o analiza ramane ceea ce este de fapt, adica, numai o simpla analiza, lipsita total de orice sentiment.Am totusi niste sentimente fata de cititori. Mi-ar parea sincer rau daca careva ar da-o in bara, indiferent de cine ar fi vorba.

Horea spunea...

Tot Flavian! Sa sti ca ciclurile raman la fel de valabile chiar daca se vor decupla. Fiecare securitate in parte isi va parcurge oricum ciclurile. Va apare insa un decalaj de timp intre ele. Ciclurile sunt de obicei mai multe.

Ca o consecinta sincronizarea pe care o vedem este o coincidenta. Coincidenta nu a aparut intamplator ci a rezultat din banii QE pe care bancile au ales sa le bage in comoditati si bursa. Asta pentru ca altundeva nu si-au gasit locul.

George spunea...

Acum baietii au scos banii din metale si se pregatesc sa ne vanda niste locuri in RAI sau IAD, depinde unde vor oamenii sa-si petreaca vesnicia. Pare o gluma dar cred ca cineva se gandeste la o astfel de solutie mai ales ca o astfel de bula nu poate fi dovedita cu realitati, inca.

gandesteliber spunea...

Salut Horia!Ne-ar plăcea mult să aflăm părerea ta despre corecţia ciudată a Eur/Usd azi!A fost mai puternică chiar decât NFP!

Horea spunea...

Parerea mea este aceeiasi ca intotdeauna: reactie ciclica de cerere si oferta.

Anonim spunea...

Oarecum off topic dar tot despre cicluri dar dincolo de cerere si oferta. Daca mai crede cineva ca rata dobanzii la bondurile USA este data de piata vedeti clipul de mai jos.
Clipul prezinta detalii despre manipularea ratelor dobanzii la bondurile USA (e un pic mai lung dar e interesant):
http://www.marketskeptics.com/2011/04/federal-reserve-is-selling-default-insurance-put-options-on-treasury-bonds-to-drive-down-yields.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+MarketSkeptics+%28Market+Skepticism%29&utm_content=Gmail

Flavian spunea...

Horea, stai linistit ca nu fac specula. Ce achizitii de MP am facut pe vremea cand aurul era la 1000 UD si argintul la jumatate din pretul de acum nu le-am facut pentru asta. Este un depozit. Un mod de asigurare a unei rezerve. Speculatie fac cei care vand si cumpara constant metale pretioase, urmarind pretul acestora pentru a face bani din diferentele de curs. Pentru mine monezile si bijuteriile din MP reprezinta doar un ban pus deoparte pentru zile negre. Pe care il cheltui daca apare o necesitate, la fel cum as cheltui banii dintr-un depozit bancar. Avantajul MP este ca nu "beneficiaza" de inflatie si nici de riscul ca banca sau statul sa-mi rada in nas in caz de faliment.

Flavian spunea...

Apropo, cum ramane cu estimarea de aici ?

http://horea-m-analizatehnica.blogspot.com/2011/04/este-aurul-un-hedge-impotriva-inflatiei.html

Pana cand va continua aceasta apreciere a metalelor? Pana cand investitorii vor considera ca exista alte investitii mai benefice din punct de vedere al pretului si mai profitabile ca atare. Argintul a dat chiar azi de o noua rezistenta destul de solida la nivelul de 38,74. Sa vedem cum va reactiona? Eu vad o noua corectie de aici pana in jurul pretului de 36 de dolari, de unde o noua apreciere este de asteptat.

Horea spunea...

Estimarile pot da gres am vorbit foarte deschis despre acest lucru. Tocmai de aceea trebuie ajustate, mai ales intr-o piata isterica.

Pana si in pasajul pe care il expui vorbeam de o revenire a argintului. Aceasta revenire nu a mai avut loc pentru ca nu a intervenit nici o corectie, trendul a continuat. Am avut in schimb o corectie de la un nivel mai inalt de la 41,60 la 39,60.

Oricum aceste analize au doar un caracter informativ. Important va fi nivelul la care trendul ar trebui sa se schimbe. De la asemenea nivele se pot castiga sau pierde bani seriosi. Intr-un trend puternic ascendent sau descendent corectiile devin incluziuni cu caracter didactic.

Flavian spunea...

Pe aceeasi tema, pentru ca ma intrebai la un moment de cand dureaza manipularea JPM: http://inflation.us/silvertruth.html

The artificially high gold/silver ratio of the past century will be looked back at as an anomaly caused by the silver price suppression scheme of the Federal Reserve, which was in cahoots with Bear Stearns and now JP Morgan.

It is not a coincidence that Bear Stearns failed on the very day silver reached its then multi-decade high of $21 per ounce. Bear Stearns was on the verge of being forced to cover their naked short position, which could have sent silver from $21 per ounce to $50 per ounce overnight.

By bailing out Bear Stearns and allowing JP Morgan to acquire Bear Stearns' assets with the promise to cover any losses derived from them, JP Morgan was able to continue managing the silver short position and orchestrate a manipulative take down in 2008 from $21 per ounce down to $8 per ounce.

The Federal Reserve can claim all they want that there is no inflation, but as we write this article we are eating Ben & Jerry's ice cream that we just bought at Quick Chek for $5 a pint. Three years ago, the same pint of Ben & Jerry's ice cream at Quick Chek cost us $3. Three years ago, one ounce of gold would have bought 295 pints of Ben & Jerry's ice cream and it still buys 295 pints of Ben & Jerry's ice cream today.

Flavian spunea...

Citeste tot articolul pentru ca are niste informatii interesante apropo de comparatia noastra intre cazul Hunt Brothers si cazul JPM:

When silver rose to $49.45 per ounce in 1980, the government said that the rise was due to the Hunt brothers "cornering" the silver market. The truth is, silver reached $49.45 in 1980 due to the massive inflation that was created by the U.S. government during the 1970s, and the Hunt brothers were used as a scapegoat. The Hunt brothers were accumulating silver in order to protect themselves from a collapsing U.S. dollar, just like NIA has been encouraging its members to do in a countless number of articles and videos over the past two years.

When the Hunt brothers were accused by the U.S. government of "cornering" the silver market and trying to manipulate silver prices higher, they only owned a concentrated long position of approximately 100 million ounces of silver. JP Morgan today has a concentrated naked short position in silver of approximately 122.5 million ounces, but the U.S. government doesn't seem to have any problem with it.

With silver reaching $49.45 per ounce in early 1980, the world was about to lose confidence in the U.S. dollar, which would have caused an outbreak of hyperinflation. In a desperate attempt to save the U.S. dollar and prevent hyperinflation, the CBOT raised margin requirements and limited traders' positions to only 3 million ounces of silver futures. The COMEX also limited traders' positions to 10 million ounces of silver futures. Not only that, but the COMEX and CBOT only had a total of 120 million ounces of silver in inventory, and the COMEX was likely going to default from futures contract holders requesting physical delivery. The COMEX was forced to go into "liquidation only" mode, ending al l silver futures contract buying.

Horea spunea...

Dorin ceea ce se spune in video este foarte corect. Interpretarea este insa in opinia mea facuta gresit. Fed vrea sa faca tot ceea ce se spune pentru a tine dobanzile la un nivel cat mai scazut.

Vezi ce au reusit sa faca cu monetizarea provenita din QE 2:http://horea-m-analizatehnica.blogspot.com/2011/04/rezultate-cu-barba.html. Tocmai aici este problema.

Nici cu frauda nu vor mai putea influenta piata vezi cazul Greciei.

FED si BCE pot face manevre este adevarat. Ei nu pot insa influenta efectul acestor manevre. Trichet a facut cam ce face FED, pentru a vedea acum dobanzile grecesti si portugheze in cer.

Vezi cum cad dobanzile grecesti dupa asa numita salvare, pentru ca acum sa depaseasca si nivelele de atunci. Trichet n-a facut altceva decat sa incerce sa-si asorteze dobanzile dupa piata, nu dupa cea greceasca ci dupa cea germana. Bernanke va fi obligat pana la urma sa faca la fel.

Flavian, dupa cate vezi povestile expuse pe net difera. Tocmai de aceea eu vin si le strecor. Stau ca atare si ma intreb: Conform articolului tau banca, bancile, stau pe pozitii scurte de la 20 de dolari in sus.

Nu ti se pare bizar ca niste profesionisti sa faca asemenea imbecilitati? Eu m-am uitat la comitment of traders. Acolo aproape toate pozitiile la argint sunt lungi. Unde or fi scurtele lui JP Morgan care ar trebui sa se vada de la o poasta fiind vorba de cantitati imense conform aceluiasi articol?

Flavian spunea...

Horea, daca vrei sa nu vezi, poti sa nu vezi. Daca vrei sa cauti si sa gasesti, poti incepe de aici: http://silverstockreport.com/2010/jp-morgan-silver-short.html

1. Where is the proof JP Morgan was short silver? 25 lawsuits against them, based on Bear Stearns' positions which they acquired, and the BIS reports showing up to $203 billion in OTC other precious metals notional derivatives values.

2. Could JP Morgan hedge by buying the SLV? Well, the SLV has, like, what 350 million oz.? But JP Morgan might be short by up to 3.3 billion oz. That's not really enough to hedge; that's the main point.

3. Why didn't JP Morgan blow up long ago on silver shorts? JP Morgan has $2 trillion in capital, that's $2000 billion. Shorting 3.3 billion oz. at $5/oz. up to $30 is a loss of $25 x 3.3, which is a paltry $82.5 billion so far, most of which would not need to be paid, if OTC holders in bullion accounts never demand delivery, which they don't, because London has a 17% VAT on silver, making delivery very rare.

4. Where is the conspiracy? Well, how about the CFTC looking the other way for years, and denying everything that was just admitted today by JP Morgan themselves? If JP Morgan is shorting for the Fed to maintain the dollar, this is a big conspiracy to prop up the currency of the dollar.

5. No logical reason to be short? Um, propping up the bad currency is a big important thing to do, somebody has to do it.

6. Opportunity to gain? Who else can JP Morgan buy silver from, to cover up to 3.3 billion oz, when the world mines 700 million oz. in a year? Nobody has that much silver. Nobody else is selling; that's the problem of a concentrated position, there is nobody else to trade with to unwind the trade; they were the primary sellers.

7. Everyone should be happy with a low silver price? Silver is money, it's savings. Many investors have died waiting for silver to rise, and they never benefited, and lived in poverty while waiting, and were essentially defrauded here by this. Low prices are not good for miners, either, who produce essential things for the world like zinc, copper, lead, and gold, as byproducts of silver.

8. Sillyness to suppress markets for decades? Read the Bible, these things go on for 40 to 80 years at times. This time, it has lasted since 1913, and it's not over yet.

Someone named Kid Dynamite tried to refute my estimate that JP Morgan is short by 3.3 billion oz., but he had to retract his statement that such a position was impossible, and the discussion revealed new evidence that JP Morgan could be short by as much as 6.6 billion oz., or $100 billion at $15/oz., which could be $200 billion today. The reason is that the BIS report that nobody mentions, used to say the total notional value in derivatives for "over the counter" other precious metals, as of June, 2009, was $203 billion, but this number was revised to $93 billion sometime after I wrote to the US Justice Department about JP Morgan's silver position back in April, 2010, here, where you can see the original number in my archives.

Horea spunea...

If JP Morgan is shorting for the Fed to maintain the dollar, this is a big conspiracy to prop up the currency of the dollar.

FED wants to maintain the dollar? How is that going together with rates near zero which should be dollar destructive?

Cand aegintul va incepe sa cada explicatia va fi urmatoarea: Cade din cauza lui JP Morgan. Intrebarea, dar inainte de ce a urcat nu si-o va mai pune nimeni. Ai vazut schimbarea brusca a perceptiilor umane chiar pe acest blog, chiar azi la mihai. Apropo de vazut! Cred ceea ce scrie COT Flavian. Pozitiile traderilor sunt raportate de institutia amintita in fiecare saptamana.

Le poate citi fiecare om interesat.
Eu nu am nici un interes in argint discut doar pentru ca pare a fi un subiect la moda. In toti acesti ani in care m-am ocupat de burse am invatat totusi un lucru. 95% dintre traderi pierd bani JP Morgan facea parte pana acum din cei 5% care castigau.

Conform unora care fac rapoarte de genul celuia expus de tine tradarii de banca amintita au innebunit.

Horea spunea...

Tot Flavian, hai sa presupunem ca cei de la JP morgan au fost magari pentru ca altfel nu poti numi niste oameni care vor sa se ruineze. Piata i-a facut balta demonstrand inca o data ceea ce cred eu. Piata invinge pana la urma in ambele directii. Ar trebui sa fie vorba de cantitati imense de pozitii scurte, facute toate praf de aceiasi piata.

Oricum eu nu ma ocup de chestii fundamentale si de explicatii care poate in acest caz sa fie reale, ma refer la pozitiile scurte. Ele ar fi putut fi initiate de fapt si in strainatate departe de ochii COT.

In analizele mele un instrument cade si creste ciclic scutindu-ma astfel de citirea intrigilor. Cu sau fara JP Morgan argintul s-a apreciat pentru ca este in momentul de fata in faza ascendenta a ciclului sau. Jp Morgan sunt asadar in opinia mea niste idioti daca au incercat sa contreze un asemenea adevar. Din partea mea ar putea sa crepe impreuna cu toate bancile.

Flavian spunea...

Jp Morgan sunt asadar niste idioti. Din partea mea ar putea sa crepe impreuna cu toate bancile. Amin!

Crash JP Morgan Buy Silver :)