Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 10 aprilie 2011

Sincronizare demna de uramarit

Argintul a trecut prin rezistenta mea de la 38,84 ca prin branza.  Ajutat foarte probabil si de fanii lui Jim Cramer.

Vineri a fost insa o zi importanta. Valute, indici burisrei, metale pretioasa, petrol s-au aprpoiat toate in acelasi timp de tinte importante. 



La aur aceasta tinta a mea a fost in jurul intervalului expus intr- postare precedenta, al carui maxima se afla la 1480 de dolari. Argintul isi are tinta la nivelul pe care il vezi pe grafic. Iti amintesti probabil de tinta euro: la 1,45-1,45,50, de tinta petrolului: la 120, precum si tinta indicelui Dow la 12500. 


Din moment ce aceste tinte sau mai bine zis intervalele de tinta au fost atinse aproape sincron de obiectele amintite, o corectie la tot ce implica apetit de risc este eminenta. Isteria este la culmi facand analazile mult mai greoaie. In momentul de fata toti par sa aiba aceeiasi parere despre toate, lasandu-ma pe mine si inca pe cativa idioti total in ofsaid. Argumentele logice ale tuturor celora care vad acelasi lucru nu mai contenesc sa inunde media. 

Recunosc! Nu este usor sa apartii celor cativa boi care vad altceva. Oricum, avem la indemana si un interval de reactie intre data de 8-11 aprilie. Sa vedem ce ne va aduce? Asta pentru ca o data de reactie nu spune nimic despre directia pietei ci defineste doar un punct important dela care se pot produce doua lucruri:  continuarea sau schimbarea de directie al trendului in vigoare. 

Am expus pe grafic si nivelele imediat urmatoare in caz ca ceea ce am spus eu se va adeveri. In cazul argintului am expus si un nivel important, 38,22, care nu are voie sa fie violat in cazul in care metalul va vrea sa urce pana la infinit. In cazul in care acest nivel va fi violat cerurile vor mai putea sa astepte.

In rest eu sunt din nou magarul care incerc sa interpretez data de reactie enuntata, ca fiind una care va putea schimba eventual directia preturilor. Asta, pentru ca observ si eu ceva. Un lucru care nu poate scapa nimanui din grupa boilor. 

Avem de a face cu trenduri rascoapte!

Sunt trendurile rascoapte un argument suficient pentru o schimbare de directie a pietelor? Nicidecum! Isteria si soarele le mai pot coace pana cand vor crapa.  Eu, nu am facut nici de data altceva decat ceea ce obisnuiesc sa fac. V-am pus pe pagina probabilitatile pe care le vad ca fiind cele mai plauzibile in momentul de fata. Pentru mine directia pe termen scurt si chiar mediu a pietelor nu este o chestie de logica ci o chestie de sentimente. Daca Newton n-a fost in stare sa calculeze nebunia umana eu nici macar nu o sa incerc. 

30 de comentarii:

mihai spunea...

ma intreb cum naiba nu a aparut inflatie in america sa-l mai potoleasca pe QEBernake ? adica euro urca de rupe si europa are inflatie iar america nu ? ce sa mai zic de romanika ! din pacate aici nu prea se merita sa iei aur ca numai la o tranzactie de cumparare-rascumparare se pierde cel putin 20% , e prea tziganie pentru ferme , iar petrolul n-am unde sa-l depozitez

Anonim spunea...

N-a aparut inflatie ,si nici n-o sa apara din urmatoarele motive:


SUA produc intr-o veselie tot felul de produse finite cu valoare adaugata mare (ex
:hartia numita dolar),lumea are mare incredere in SUA si in moneda ei ,somajul e din ce in ce mai mic ,semn ca intreprinderile de acolo produc din ce in ce mai mult ,moneda lor e moneda de rezerva internationala ,moneda lor are acoperire in aur....gluma ca-n 1971

Si argumentul suprem:


1) Armata SUA nu are rival pe aceasta planeta.

2) Nu cumva datoriile SUA sunt in dolari? Daca au chef, se pot apuca de tiparit si mai multi bani. Nu-i convine cuiva? Citeste punctul 1

Horea spunea...

mihai, in SUA si Anglia a aparut cam aceeiasi inflatie ca in Europa, numai ca si Bernanke si King o privesc altfel, mai precis ca fiind una momentana.

In cazul in care extrapolezi liniar ca Trichet interpretand un soc de cerere ca fiind o inflatie permanenta ridici dobanda.

Daca inflatia este acum peste tot de cca. 2% pana la sfarsitul anului ea va fi de 3%, la anu de 5%, si peste 2 ani de 7%. Cam asa judeca Trichet.

Si daca nu va fi? Pentru ca in tarile bagate sub apa nu are de unde sa fie dupa parerea mea. Asta din moment ce Portugalia si mai apoi Spania, vor fi supuse ambele unor programe de austeritate care nu permit pur si simplu acest lucru.

Ce sa mai vorbim de Irlanda si Grecia? Tari care in loc sa-si revina continua sa ceara noi imprumuturi. Acestea le obliga si pe ele la programe de austeritate similare cu cele amintite. Daca mai apare si Italia?

Dar cum si de ce sa apara? Conform opiniilor lansate de vesnicii optimisti.

Teoria o cunoastem!Irlanda nu este Grecia, Portugalia nu este Irlanda, si acum mai nou Spania nu este Portugalia, totul pare a fi scenariul unei povesti minunate.

In cazul situatiei porcilor, unde extrapolarile liniare se portivesc de minune, din moment ce teoria "nu este" nu a functionat de loc pana acum, ea nu se aplica. Se aplica acolo unde vrea si unde-i palce lui Trichet. Asta pentru ca, conform sperantelor pe care le are, o sa poata scoate din rahat si cu basma curata toate bancile inglodate in datorii.

Pentru Tichet Europa pare a fi Germania, celelate tari sa le ia dracu. Cel mai mare paradox este ca Trichet vorbeste cu o jumatate de gura de "salvare", scuipand cu cealalta jumatete in farfuria porcilor. Extrapolarile liniare privind cresterea economica nu functioneaza de obicei in medii bolnave, doar in medii sanatoase.

Pentru mine circumstantele in care ne aflam par a fi fara doar sau poate foarte bolnave. Si totusi. Magar cum sunt poate nu am inteles eu bine starea reala a mediului economic.

Anonim spunea...

Bravo islandezilor.Uiati cum trebuia facut ca sa avem pe plan mondial un sistem financiar sanatos:

http://www.zerohedge.com/article/its-economy-mend-iceland-stuffs-bankers-second-time

mihai spunea...

horea , si crezi ca n-ar trebui ca trichet sa asculte in primul rand de nemti si apoi de restul ? pai nu dau ei banii de bailout ? o sa ajunga ca vai de mama ei UE-ul daca o sa-i hotarasca viitorul indivizi de genul basescu sau papandreu ...
@gogu , islanda nu e in UE

Anonim spunea...

Dar ti-am spus eu ca e in UE ?
Am afirmat pe undeva asa ceva?
Te-am intrebat eu pe tine sau pe altcineva daca Islanda e in UE?
Sau acum te-ai uitat pe net sa vezi ce-i aia Islanda si ai ramas cu gura cascata ca nu-i in UE si vrei sa faci publica noua ta descoperire?
Cred ca nu ai inteles nimic din comentariul al carui link l-am pus.
Dar sa-ti spun eu despre ce scie acolo daca tu nu stii engleza?
Vezi ca stirea a aprut si pe siteuri romanesti ca sa pricepi despre ce-i vorba.

Anonim spunea...

@Mihai
Am uitat :
Daca ai probleme ,ia-ti tati pastilele la timp!

mihai spunea...

@ gongu , ma enervezi prin insistenta si prostie , mai bine ti-ai lua tu pastilele , esti pe alta planeta , ai o idee fixa pe care o raspandesti cu inversunare si ura , iti recomand niste xanax si ai grija ca pana la urma tot deflatie o sa fie iar toti fraierii care o sa cumpere aur , argint , ferme etc o sa o ia in freza , am zis !
PS: crezi ca nu mai pot englezii si olandezii pentru ca islanda nu-si mai plateste datoria , o sa gaseasca ei alte metode sa-si recupereze banii cu varf si indesat asa cum fac acum nemtii de la greci , islandezi si portughezi

Anonim spunea...

@Mihai
Offf ...mai Mihaita chiar ca ai uitat pastilele.Vezi ca-s niste chestii albe sau colorate ,cind te uiti de sus seamana cu niste cercuri sau elipse...Am uitat ca nu stii ce-i aia elipsa....Mai bine intreab-o pe mami sau bunica unde-s bulinele si n-o sa te certe c-ai uitat sa le iei!

Ce datorii or avea nemtii de recuperat de la islandezi numai tu stii si pasarelele din creierasul tau stiti ,ca alta lume n-a auzit de ele.

PS:Daca nu te duci la biserica sa ma blestemi tot degeaba spumegi!

mihai spunea...

@gogu , te rog sa citesti mai cu atentie ceea ce am scris sau sa-ti pui ochelarii , m-am referit la englezi si olandezi pentru islanda , nemtii au treaba cu grecii deocamdata , in rest daca ti-ai deschis amanet si vrei sa faci reclama aici n-ai nici o sansa , majoritatea comentatorilor sunt deflationisti , incearca in alta parte la prietenul tau flavian cu care vad ca te intelegi la fix sau cu amicul AC ( prostel in traducere )

Anonim spunea...

@Mihaita ia uite ce-ai scris:

"asa cum fac acum nemtii de la greci , islandezi si portughezi"


Daca uiti asa repede ai niste probleme mai mari decat mi-am imaginat.Nu stiu cum te lasa doctorii sa umbli pe net.A fost cumva desfiintata si o unitate spitaliceasca de d-astia cu pasarele?

mihai spunea...

@ gogu , mea culpa , am vrut sa spun irlandezi dar m-am grabit , oricum ideea generala e ca nemtii in special au imprumutat cam pe la toti la unii mai mult iar la altii mai putin si acum vor sa-si scoata banii , ca esti islanda sau grecia si alegi sa nu platesti ( prin default eventual ) eu zic ca o sa le astepte zile grele , saracie si probleme
sfatul meu ,daca ai credite la banca nu te astepta prea repede sa scapi de ele prin inflatie , o sa gaseasca banca metode sa-si scoata banii de la tine cu varf si indesat
PS: nu pot sa-ti dau satisfactia sa iau pastile pentru ca doar ce-am fript o bere , bafta !

Horea spunea...

mihai, nu cred ca ai inteles bine treaba. S-o luam asadar babeste: Trichet tipareste bani facuti din aer, electronici, pe care nemtii ii garanteaza cu spatele poporului german.

Acesti bani sunt pe urma dati bancilor germane, frantuzesti, si englezesti, acelor banci care au facut cazinou din datoriile porcilor.

Prin aceasta manevra datoriile porcilor, mai bine zis a popoarelor din aceste tari, cresc si mai mult inecandu-le. Mai mult decat atat!

Manevrele lui Trichet au ca rezulatat si infaltia asa numitor preturi flexibile, inflatie impotriva careia Trichet pretinde ca lupta.

Logic nu? Il ti pe om cu o mana sub apa in timp ce cu cealalta tu lupti sa-l scoti la suprafata. Islandezii au inteles foarte bine acest lucru votand inca o data si importiva noului program numit "imbunatatit".

Ei au fost pana acum singura natie care a trimis bancile si pe Trichet spre locuri mai calde. Vor fi si altele dupa parerea mea.

Intr-o fraza: Trichet incearca sa salvaze bancile falimentare inrobindu-i pe garantatorii nemti, dar si mai mult pe imprumutati, pe porcusori. Ce e bine in asta stiu doar sfintii si cei care au continuat sa cumpere euro.

Ce diferenta este intre monetizarea lui Trichet si cea al lui Bernanke? Intraba-i pe cei care par ca inteleg acest lucru foarte bine, dand explicatii pline de logica chiar pe aceasta pagina. Logica lor desigur.

Ce il va impiedica pe Bernanke sa ridice si el dobanda, in cazul in care preturile flexibile vor continua sa creasca? Si, in cazul in care piata precum si alti membrii FED ii vor cere acest lucru? Vocile importiva politicii lui Bernake au aparut deja si SUA nu e Romania.

Numai aici faci tot ce te taie capul daca esti sef. Poate de acolo si conceptiile absolutiste ale cititorilor care par sa aiba raspunsuri foarte sigure la toate problemele.

Fed este deocamdata o institutie particulara si de aceea eu nu vad de ce posesorii de actiuni FED ar vrea ca banca sa monetizeze toate murdariile din lume. Auzi peste tot ce a facut FED pana acum.

Ca o consecinta in mintea extrapolatorilor va trebui sa faca acelasi lucru pana la infinit de parca ar fi masina. Dupa cate stiu eu la FED lucreaza tot oameni, al caror perceptie se poate schimba de la un moment la altul. Unii guvernatori ai institutiei au inceput sa sufle deja praf in ochii lui Bernanke.

In mintea romanului exista insa doar un singur drum, cel pe care merge el, al pieririi.

Anonim spunea...

@Mihai
In privinta datoriilor mele nu-ti face probleme ,am o suma mica.
Iar referitor la articolul cu Islanda :daca lumea avea curajul lor scapam de bancile putregaioase , nu platea prostimea pierderile lor si acum eram pe un drum mai sigur .

PS :Islanda nu-i in UE!

Anonim spunea...

@Mihai

Inca ceva:

Tu crezi ca daca vreun pocusor intra in default doar el va fi afectat?
Deja ,prin inflatia creata ,suntem toti afectati ,dar sa vezi atunci ,ptr. ca aceasta globalizare care exista va contamina toate statele .

Anonim spunea...

@Horea:
astept ziua de maine sa vad la cat va cobori argintul.Acu dau cu banu sa vad care din previziunile tale se vor implini :36$ sau 38$?

Ptiu....fi-r-ar mama lui ....a ramas pe-o dunga .O insemna ca-i peste 42?.... sau 43?...sau44?

JPMorgan & friends,unde esti sa ne spui cat va fi?

Anonim spunea...

http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-8491990-inflatia-anuala-depasit-pragul-8-luna-martie.htm

AristotelCostel spunea...

@gongu

Ne poti arata cum iti pui protectia... din aur... antiinflatie pe lei... acum?

Nu cumva ar fi fost la fel de inteligent sa fi demarat "nește" investitii imobiliare in octombrie 2008 dupa ce am fost anuntati campioni pe UE la crestere economica? :)

... sau exact așa ai făcut? :D

Anonim spunea...

Da Prostel , cum de ti-ai dat seama :sunt cu investitiile imobiliare ;cand am construit cotineata porcului ti-am facut si tie una alaturi ca sa nu mai stai gramada si cu parintii si cu bunicii ,sa scape si ei de un stres ca tine.

AristotelCostel spunea...

da' te cam oftici maxim.

Vezi, de asta a ajuns Romania o hazna. Degeaba injuri pe aici a paguba... tepele tale imobiliare au fost in zadar, pana la urma ti-ai luat-o si tu... iar noua nici macar nu ne este mila de tine.

Altfel spus... ai meritat-o! :)

Sa fie si un vacar in arborele tau ginecologic?

Vezi? Gena nu sare departe de... obraz.

Anonim spunea...

Prostel tata ,cine vezi tu ca se oftica ?

Cred ca tu din moment ce incepi sa jignesti!Sau cruntul adevar ca la 40 de ani stai pe spinarea parintilor si bunicilor a inceput sa-ti dea de gandit si observi ca esti un biet calic care se plimba prin gropile din strazile Iesilor si esti mandru tare ca daca tactu a fost vacar tu ai ajuns in buricul Iesilor?

PS:N-am facut afaceri imobiliare ,doar cotetul pentru tine,lipit de porcu meu de la tara ,pe care ti-l cedez in folosinta gratuita ,doar sa scape ai tai parinti si bunici de un paduche ca tine!
Lasa-i sa-si manance pensia linistiti ,nu le mai consuma toti banii ...Dar tu nici macar acu nu-ti permiti sa te muti la cocioaba ta nici sa ti-o dea cineva gratis ,ca n-ai fi in stare sa-ti platesti intretinerea ,prapaditule care esti!

AristotelCostel spunea...

Te consumi prea mult in privinta mea si esti singurul dintre noi doi care vorbeste neincetat despre originile sale sanatoase... ciobanesti.

Altminteri cam tot ce presupui tu de multi ani de zile... e gresit si asa ai si ramas.

Repet, n-ar trebui sa afecteze ce n-am eu in imaginatia ta, ci ar trebui sa te consume ce ai pierdut tu... in realitate. Iar daca se poate sa nu te mai jigodesti in acelasi stil retardo-imobiliar... am aprecia... ignorandu-ti prezenta... pestilentiala... totusi.

Anonim spunea...

Ce-am gresit sau ce-am pierdut eu ,bai ametitule?

Chiar te-a enervat adevarul?
Normal c-asa-s prosteii ca tine!

Hai zii maica-tii sa-ti faca ceva de mancare ca nici de-atata lucru nu esti in stare ,mai trage o basina ,cum sunt comentariile tale si mai uita-te dupa oferte de servici ,sa devii si tu util!

AristotelCostel spunea...

Tovarasu', la tine la popota te-ai ocupat cu rasinile pana te-a pensionat statu'roman... metamorfozandu-te peste noapte in... consilier imobiliar... dupa ce te-a incaltat unu' mai putin prost decat tine cu o agentie imobiliara in varf de bula... fix din banii contribuabililor... "smechere".

Anonim spunea...

Prostele,mai baiatule mai,ai fost scapat in cap din frageda pruncie?
Ce-ai mai ,milogule ?De cate ori vrei sa-ti repet ,dar tie si desenat si colorat nu te-ar ajuta sa intelegi ceva ,ca n-am afaceri imobiliare si n-am avut vreodata?

Cotineata care-i pentru tine e afacerea mea imobiliara,de altfel intr-un decor mirific si avand zid comun cu un animal la fel de inteligent ca tine ,porcu meu,ti-o dau gratis ,moca ,free of charge ,cum sa-ti spun ca sa intelegi ?

Ca s-au saturat bietii tai parinti sa te intretina si la cele 40 de primaveri ale tale.Ei au avut noroc cu Iliescu ca le-a facut cadou un apartament cu 5 salarii ,dar tu ce o sa fci ,prapadituleeee?Tot cu ei o sa stai ?Pune mana la munca sa faci ceva in viata asta inafara de frecangeala si raspunsuri tampite pe forumuri ,amaratuleee!

AristotelCostel spunea...

Raspunsuri pe forumuri voi oferi pana la 10k. E o resursa inepuizabila de distractie pe seama prostovanilor.

Pana atunci, lasa munca, invectiveaza maxim, si cumpara aur, argint, petrol si haleala.

Curand imi fac loc intre... pauze :) exclusiv pentru prostel_gogu.

mihai spunea...

interesanta si captivanta discutia "economica" dintre gogu si AC , horea o mediere se poate ? tu cu cine ti ?

AristotelCostel spunea...

@prostel mi'aita

Daca ma uit mai sus... s-au facut niste incantatii pana cand am fost miscat.

Gogu latra cat e Luna plina... ii va trece. Banui ca Horea se chinuie din cauza democratiei.

Anonim spunea...

@Prostel:

Mai trolule ,n-ai adormit?

Auzi le el ,incantatii....hahaha..ti s-a miscat vreun neuron ,ala din dreapta sau ala din stinga ,ca cel din mijloc e groapa cimitir demult!

Horea spunea...

mihai,consider discutia de care vorbesti lipsita total de respect pana si fata de mine. Asta pentru ca am rugat foarte frumos si civilizat, crezand ca am de-a face cu oameni maturi, ca astfel dediscutii sa fie evitate.

La rugamintea mea s-a raspuns asa cum vezi, romaneste.

Ce poti face altceva decat sa ignori asemenea conversatii si, nu in ultimul rand, sa lasi si pe altii sa vada de ce suntem in stare in aceasta tara.

Pe mine nu ma deranjeaza faptul ca cineva are timpul necesar pentru prestatiile pe care le vedem. Ma intristeaza doar, pentru ca nu pot sa nu leg ceea ce vad aici de restul intamplarilor din Romania.

Bagatul picioarelor in cel de langa tine a devenit o rutina in sanatate, justitie, peste tot de fapt.

Eu am sperat totusi ca ne vom putea abate de la rutina amintita macar pe aceasta pagina. M-am inselat amarnic. Virusul romanesc pare sa nu aiba leac.