Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 27 mai 2011

Argintul

"Un raly rapid si destul de consistent pare in momentul de fata foarte probabil. Vei vedea la fel de probabil si o renastere a argintarilor. Ei vor iesi imediat din depresie, uitand tot ce s-a intamplat si cantand din nou melodia "ce v-am spus noi". Vor avea si putin timp pentru scenete, pentru ca daca scenariul meu este corect, raliul va dura pana in data de 25 mai."

Randurile de mai sus le puteai citi in data de 14 mai. Raliul argintului cred ca il putem considera "destul de consistent" din moment ce metalul a reusit o apreciere de aproape 20%. Observa pe grafic! Ultima zvacnire exact in data de 25, sageata galbena, urmata de aprecierea intr-o prima faza din data de 26, si mai apoi, caderea din aceeiasi zi.

Iti mai aduci aminte de ideile conspirationiste legate de schimbarea marginului? Din cauza masurii amintite a cazut metalul, au exclamat si au explicat fundamentalistii plini de sudoare. Oare de ce a crescut pretul acum cu aproape 20%, cu acelasi margin, ma intreb si eu ca prostul?

De ce nu a cazut argintul mai mult dupa data de 25 mai? In opinia mea, din cauza fratelui mai mare, aurul, al carui data ciclica cade pe 27 mai, dupa cum se vede in analiza expusa acum cateva zile. Aurul aincercat in tot acest timp sa-si ajunga tinta expusa fara a reusi deocamdata. Ziua de azi ar putea sa-i ofere aceasta ocazie, o ocazie dupa care aurul si argintul ar putea sa cada din nou mana in mana. 

Vom trai si vom vedea! Un lucru este insa foarte clar in privinta metalului alb: el are o zona solida de cerere marcata foarte clar pe grafic. Aceasta zona coincide excelent si cu "o linie trasa anapoda", una pe care ai vazut-o de mai multe ori in filmele numite analiza saptamanala. Ca o concluzie: Parerea mea este ca argintul va razbi pana la o maxima marcata si ea pe graficul expus, doar in cazul in care aurul va incerca sa-si atinga tinta expusa, in analiza facuta aici.

De acolo, sau probabil chiar de la nivelele actuale, cele doua metale pretioase ar trebui sa se deprecieze incepand cu data de azi, cel mai tarziu luni. Sa vedem insa ce ne va spune piata? In cazul in care ma va contrazice voi fi obligat sa revin cu rectificari.

5 comentarii:

gandesteliber spunea...

Cele două metale se vor deprecia în raport cu euro sau cu dolarul?Iar petrolul?Si te rog spune-mi părerea ta oricum nu am bani să tranzacţionez metale preţioase!

dragon spunea...

Pare un bull-trap clasic ce se intampla la argint.

Horea spunea...

Lucian, graficul expus este cel al metalelor raportate la dolar. Grafice ale metalelor raportate la alte valute nu am la indemana. Oricum, eu sunt convins ca ele s-au depreciat si fata de euro cu ocazia ultimei lor caderi. Cifre exacte nu am insa. La petrol ma voi uita maiine.

Anonim spunea...

Hai ca aurul intra in target.. cum ar spune gogu .. ai avut noroc iar:).

AristotelCostel spunea...

Intrebare in "Evenimentul", o hartie igienica locala:


Cine e mai competent în domeniul economic?
9.55% Emil Boc
90.45% Mugur Isărescu


Recunosc ca pentru a avea acces la rezultate am dat click pe... bOC.

Raspunsurile votantilor exprima, cred eu, fara echivoc :), diferenta dintre... un retardat din satu' lui, capul gastelor si boilor lui (latrai included), si reprezentantul rechinilor internationali, stapanul bodegii personale si... tiparnitei nationale.