Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 17 mai 2011

Aurul

Se misca dupa cate vezi lateral in patratul albastru. In intervalul de timp cuprins intre 26 si 27 mai, aurul va face foarte probabil o miscare mai consistenta si brusca. Intrebarea cheie ramane! In ce directie? Aurul mai avea de facut in opinia mea o miscare in sens pozitiv.

De inceput a si inceput-o dupa cum se vede, exact de la nivelul minim al patratului 1462. Oricum, miscarea pare inabusita in momentul de fata. In miscarile ciclice pe care le fac diferitele instrumente, exista conditii aparte in care aceste miscari raman truncheate.

Asta inseamna ca ultimele maxime sau minime avute de un instrument anume nu mai pot fi depasite. Asemenea miscari preconizeaza slabiciuni, sau potenta, totul depinzand de trendul precedent in vigoare. Aceste miscari ciuntite rezulta pur si simplu din lipsa de cumparatori sau de vanzatori. Ca o consecinta, ele sunt intotdeauna urmate de miscari bruste si de o intensitate sporita in ambele directii, in cazul aurului acest fenomen trebuind sa insemneze deprecieri. Asta din moment ce metalul s-a apreciat pana acum in continuu timp de 10 ani.

Vom trai si vom vedea pentru ca in nmomentul de fata bursele se comporta si ele ca niste oameni beti. Daca aurul va incepe sa cada brusc el va lua desigur de mana argintul. Acesta din urma putand sa cada si mai consistent din moment ce a urcat ca o racheta atunci cand toti il doreau. Cei speriati de faptul ca cineva vrea sa le ia argintul se vor putea linisti de tot. Din moment ce metalul va ajunge dupa parerea mea mai repede la 14 dolari decat la 50.

O data in viitor argintul va reveni spre 50 de dolari, dar acest lucru va mai dura o bucata buna de timp dupa parerea mea. Doua bule consecutive eu unul nu am mai vazut in acelasi instrument, asa ca, totul va trebui sa fie reconstruit de la nivelele de la care a plecat ultima bula. Cei care nu intorc grafice pe dos si cei care le stiu citi corect, pot vedea acest lucru chiar pe aceasta pagina, in articolul despre parabole. Ultima reconstructie a bulei argintului a durat 30 de ani, asta neinsemnand ca reconstructia actuala va trebui sa dureze la fel de mult.

Eu cred ca atunci cand panica va fi maxima la burse si atunci cand si imobiliarele se vor izbi cu capul de" bolovani" cumpararea metalelor pretioase va putea fi inceputa din nou. Atunci va fi si momentul in care inflatia va putea prinde radacini, din moment ce datoriile de azi vor fi atunci doar monumente istorice distruse. In momentul de fata trebuie sa asteptam insa verdictul pietelor. Ele ne vor spune daca miscarea aurului si a indicilor bursieri va ramane truncheata sa nu. Eu unul stau pe tuse acum, dar voi mai cumpara dolari atunci cand va veni momentul.

Dupa terminarea acestei deprecieri. Am luat la cunostinta si de pozitia analistilor de la Goldman. Ei vad Sp500 la 1500 pana la sfarsitul anului 2011. Eu unul am dubii serioase fata de acest scenariu! Bursa imi va spune pana la urma cu siguranta daca am gresit sau nu. In ceea ce priveste evolutia bursiera am vazut si prognoze romanesti: de crestere cu pana la15% a indicilor autohtoni, pana la sfarsitul anului curent. Apropo de bancheri si bani! Ati vazut in zilele care au trecut un filmulet al justitiei americane.

Personal nu am nici o parere despre vinovatia sau nevinovatia inculpatului, din moment ce habar nu am de ceea ce s-a intamplat de fapt. De ceea ce am habar in schimb, este faptul ca seful suprem al FMI a fost scos din avion si bagat la zdup ca orice individ suspectat de ceva criminal. Asta in timp ce doamna Pivniceru sa ratoia la europenii recalcitranti fata de justitia romana. Domnia sa, posesoara a doua doctorate, foarte probabil de cate 2 saptamani bucata, spunea:

"A-i spune unui judecător de către un for politic european, că, până la urmă, asta este, cum să aplice legea într-un caz dat mi se pare o injoncţiune de nepermis în actul de justiţie."

Care justitie si care judecatori doamna scumpa? Forumul european se adresa lichelelor din Romania. Celora care isi inchipuie ca fac justitie, si nicidecum unor judecatori. Judecator se numeste magistratul care l-a infundat pe domnul Khan si nicidecum betivana care a scapat de parnaie si care a mai fost si repusa in functie. Datorita vesnicilor vicii de procedura care apar in toate procesele romanesti.

Desigur, doar in cele care au fost intentate celor care nu trebuie. Cu lichele de tipul celei turmentate, in Romania desigur, camerista era deja de mult dupa gratii, intr-un caz ca cel al sefului FMI. Ceea ce mi-a placut insa cel mai mult a fost afirmatia finala al alcoolistei: Dumnezeu a facut dreptate. Afirmatia delicventei m-a pus insa imediat pe ganduri. O fi oare Dumnezeu roman?

5 comentarii:

George spunea...

Cat timp asemenea pramatii o sa "imparta" dreptate in romania nu vom iesi din criza niciodata. De aia imi place america chiar daca are si ea bubele ei dar cand trebuie sa-si faca treaba nu se implica nimeni. La noi tovarasii Negoita si prietenii din TSD faceau trafic de curve si nu i-a pus nimeni la zid si tu vrei ca o amarata de judecatore sa fie la parnaie? Ai prea multe pretentii prietene.

Horea spunea...

George, ai dreptate. M-am obisnuit ca un bou cu pretentiile pe care le poti avea in Suedia sau in Norvegia, desi tari perfecte nu exista nicaieri. Va trebui sa-mi pun insa pofta in cui si sa mi le reduc imediat, atata timp cat mai sunt obligat de imprejurari sa infectez aceasta tara plina de genii.

Citeste articolul in Cotidianul despre Khan si vezi comentariile. Iti vei da seama ca nici nepotii nepotilor nu vor prinde o alta Romanie.

gandesteliber spunea...

Horia despre euro?Nimic?

mihai spunea...

euro din cate se pare incepe iarasi sa-si umfle muschii , totusi dolarul inca nu are suficient suflu pentru a perfora mai serios bariera de 1.41
horia , ai grija cu investitia in dolari , crezi ca o sa dovedeasca obama , bernake and comp ?

Horea spunea...

gandesteliber, citeste ultimele articole!