Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 28 mai 2011

BCE"a salvat" Europa! Cine va salva BCE si pe mascaricii care o conduc?

Orice om normal ar aprecia calitatea unui medic, de exemplu, evaluand numarul de diagnostice corecte pe care acesta a reusit sa le puna, si, desigur, si numarul de tratamente pe care a reusit sa  le aplice cu succes.  

Romanul care isi duce traiul intr-o societate intoarsa pe dos are insa cu totul alte criterii. Criterii pe care le leaga doar de functia si de numarul de hartii igienice, numite diplome, pe care a reusit sa le adune orice individ in orice profesie.

Gandirea expusa nu este de fapt o gandire bolnava atunci cand este aplicata intr-o societate in care stii ca cel care a dobandit un titlu sau o functie a facut-o pe merite incontestabile. Cei ce isi duc traiul in aceasta tara ar trebui sa cunoasca foarte bine la aceasta ora drumul original al "succesurilor" din Romania. Ca o consecinta, oamenii ar trebui sa-si dea seama tot mai mult de faptul ca in tara noastra nu mai prea exista profesionisti, exceptiile nefacand altceva decat sa intaresca regula. Tot ce se spune ar trebui de aceea strecurat mult mai sever, de 10 ori daca se poate.

Iata insa ca din pacate, boala romaneasca pare sa se extinda. Se pare acum ca si in strainatate tot mai multe posturi imporatante sunt date unor mascarici. Unul din ei este in opinia mea chiar Jean Claud Trichet. Poate comparatia cu Romania este totusi exagerata, din moemnt ce acesti mascarici apar in occident exact acolo unde le este de fapt si locul, la circ.

Un astfel de circ este si BCE, o banca centrala la care eu ii urez din suflet desfintarea. Fara circ nu poti avea nici mascarici, asa ca, fara Banca Centrala Europeana, Trichet isi vedea poate de treburi altundeva, intr-un loc in care nu ar fi putut influenta viata a milioane de oameni. Domnul Weber a renuntat la postul de viitor sef al BCE si a parasit dupa parerea mea si Bundesbank-ul, nu din cauze personale, asa cum a afirmat domnia sa in mod diplomatic, ci din cauza mascaricilor de tipul lui Trichet.

Daca vei citi articolul din Spiegel international iti vei da cu siguranta seama mult mai bine de ceea ce am vorbit.

Articolul nu face altceva decat sa scoata in evidenta toate boacanele si ilegalitatile pe care le-a facut Trichet, incercand in acelasi timp sa demonstreze grafic cantitatea de murdarii pe care ultimul a reusit sa le acumeleze si sa le integreze in bilantul BCE. Cei ce au citit cu atentie aceasta pagina isi aduc cu siguranta aminte de ceea ce spuneam si eu legat de aceste murdarii.

Problema mea este probabil aceea ca eu nu am diplome si doctorate de economist, in timp ce credibilitatea unui om in acesta tara pare sa fie legata strict si tocmai de hartoagele amintite. Poti demonstra de N ori ca ai inteles lucrurile despre care vorbesti, pentru ca aici la noi omul nu-si crede inca ochilor. Acelasi om are insa o incredere oarba in urechi, mai ales atunci cand soaptele care le lovesc ii sunt pe plac, pentru ca sunt foarte dulci.

Deci tovarasi! Suntem in rahat pana in gat, in timp ce salvatorul Trichet vrea sa ne innece de tot. Monetizarea reala a datoriilor nu este un lucru permis de legile europene, daca am inteles eu bine.

Oricum, asta conteaza mai putin. Un om ca Trichet care a incalcat mai multe puncte ale tratatului de la Maastricht ar putea sa incalce foarte bine si la fel de usor si interdictia monetizarilor. Ma tem de asemenea ca nici cel care il va urma nu va fi mai breaz! De la periferie, alcoolul dat in exces alcoolistului va ajunge incet si la inima, adica la Germania, prin vasele coronare, Franta, un lucru firesc si logic de fapt, dupa parerea mea umila de nescolit in ale economiei. 

Am vorbit cel putin de vreo cateva ori despre acest pericol in postari precedente. Precum si despre postura de martir platitor si jupuit in care va fi pus poporul german. Pentru cei ce au urechi pentru balivernele lui Mugurel, privind invazia de investitori, am un singur mesaj: Pe cai tovarasi! Traiasca investitorii si hai la lupta inainte pentru salariile marite din 2012. Pentru ceilalti am o veste mai proasta: Hai sa ne scufundam bine!

Ps. Daca te uiti la graficul expus de Spiegel, murdariile caror tari le vei gasi in bilanturile Bancii Centrale? A "guitatorilor" desigur cu Irlanda pe primul loc dupa cum se vede. Cifrele sunt din 2010! Ma intreb cum or fi aratand ele astazi? Va cobora oare cineva de pe luna sa salveze BCE?

3 comentarii:

gandesteliber spunea...

concret în cât timp se poate deduce deprecierea euro şi cam la cel nivel?Ai spus de 1.38 cu ţintă către un posibil 1.2?Iar index-ul dolarului converge către 92?Deocamdată eur se întăreşte!

George spunea...

Cresterea Germaniei se bazeaza pe valoare adaugata foarte mare datorita calitatii care nu intotdeauna este cea care se spune. Una e sa vinzi 10 Audi sau BMW la 30.000 EUR si alta este sa vinzi 10 Loganuri cu 7000 EUR. Calitatea germana nu mai este demult germana la multe branduri nemtesti. De ex. brandul Esprit nu mai este demult brand german decat ca si management pt. ca 90% din produse se fac in Asia dar cu pret de "calitate" germana. Aceleasi articole dar pe care nu scrie Esprit sunt cu 40% mai ieftine la concurenta.
Nemtii o sa aiba o mare problema cand lumea o sa-si dea seama ca aproape aceesi marfa, fara renume, de calitate ok dar mult mai ieftina o sa fie preferata marfii de calitate germana. Ei au noroc cu popoare ca noi unde toti cauta sa iasa in evidenta cu bmwuri, audi, s.a, pt ca in germania sunt mai putine masini deastea scumpe decat la noi.

Horea spunea...

Lucian,deocamdata sunt ingrozit de ceea ce ar putea sa vina peste banci, indiferent de cat este euro acum. Prognozele le voi schimba numai atunci cand piata imi va da semnale ca atare si nu dupa miscarile de la o zi la alta facute de euro.

George, astea sunt rezultatele globalizarii. Cei care au mutat toata productia lumii in tari care lucreaza cu 2 lei ora, trag pielea de pe cei ce sunt indemnati sa traiasca din imprumut. Globalistii vand precum spui marfuri care nu mai au de mult calitatea originala, la un pret mai original ca niciodata.

Am ajuns asadar intr-o era pe care as numi-o fara ezitare "oranduirea bancilor". O oranduire fascista bazata pe un capitalism salbatic.

Aceasta era este in toi si se va sfarsi intr-o zi cand oamenii se vor trezii din vise. Multi au inceput sa faca deja acest lucru. Oricum, procesul va fi unul deosebit de dureros si chiar cu varsari de sange.

Deocamdata Genica Boerica calca oameni in scaune de invalid pe trecerea de pietoni si isi permite sa si fuga de la locul faptei. Tot deocamdata avem un roman, numit om de afaceri controversat, pe locul 4 al celor mai bogati din lume.

In era amintita fiul unui hot, eu nu-i pot spune om de afaceri pentru ca nu mi s-ar invarti limba, a tercut ieri cu un gip Mercedes de culoare alba prin centrul plin de oameni al orasului Tg-Mures cu cca 150 de km/ora. Reactia cuiva? Al oricui! Zero la patrat.