Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia, nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci si ceea ce spui!" Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice" Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este drumul invizibil parcurs de om spre societatea in care traieste" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Cititul este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Daca iti schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle

miercuri, 11 mai 2011

Caderile de azi nu m-au convins!

Asa ca nu fi surprins daca tot ce a cazut azi va urca maine. Este doar o probabilitate, ca intotdeauna, dar totusi. Pana atunci delecteaza-te cu doua stiri fundamentale publicate la un interval de cca. o luna.

"Piata urca pentru ca petrolul cade", prima. A doua piata cade pentru ca petrolul cade, logic nu? Cei care mai au dubii cu privire la rorlul fundamentalelor si a stirilor nu trebuie sa asculte de mine ci sa-si puna doar o intrebare:

Cum e posibil ca un magar  sa nimereasca de atatea ori miscarile pietei? Unul care nu foloseste nici un gram de fundamentale sau stiri in  analizele pe care le face. Poate ca pana la urma o fi totusi ceva cu psihologia asta tampita. In rest trebuie sa ma intreb: Un top asa subit astazi la burse?

Posibil, dar destul de putin probabil. In momentul de fata se pare ca lucrurile s-au cam inversat. Data de 13 putand sa devine o data la care bursa va incepe sa urce catre telul afisat. Vom trai si vom vedea. Caderea de azi a bursei mie nu mi-a placut. Astept sa vad reactia de maine a pietelor, ma refer strict la indicii bursieri. Maine vom vedea sper mult mai clar decat azi intentiile reale ale indicilor busieri.

2 comentarii:

dragon spunea...

Nu stiu daca ai auzit de inselatoria de tip prezicere. Cred ca aia o folosesc (stiind-nestiind) si astia cu stirile lor. Daca nu stii de ea, in mare e asa:
Zici la 10000 de oameni ca piata maine va urca, la 10000 zici ca va scadea. A doua zi zici la jumatate din cei 10000 la care ai nimerit iarasi ca va creste, la cealalta jumatate ca va scadea. Dupa vro 5 perioade consecutive de preziceri corecte, cei care au mai ramas si ai nimerit cu ei, te vor crede un mare guru al pietelor :)).

Horea spunea...

Poate e cum spui dar aici nu e vorba de predectii. Aici e vorba de explicatii care ar trebui sa motiveze o miscare sau alta a pietei.

Piata scade pentru ca petrolul se apreciaza, piata creste din acelaesi considerente. Eu cred ca nici nu-si dau seama de imbecilitatile pe care le scriu.