Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 10 mai 2011

Cat valoreaza argintul?

Habar  nu am, intrebati-i pe fundamentalisti. Stiu insa foarte bine cu cat se plateste uncia in momentul de fata: 38,28. Mai stiu inca un lucru! Cei care au cumparat argint la 50 de dolari puteau sa-l cumpere la 33, o reducere de mai bine de 30%.

De la 50 de dolari in data de 25 aprilie argintul a inceput sa cada conform asteptarilor pe care le-am expus. Vineri el si-a stabilizat pretul, un alt lucru la care m-am asteptat si pe care l-am expus pe pagina.


De atunci argintul urca din nou si va da la nivelul expus pe grafic de un nivel de oferta. Eu as extinde acest nivel pana la 40 de dolari, asa cum spuneam intr-o postare anterioara, asta cu toate ca limita superioara a aceluiasi interval cade conform calculelor mele la 39,35. Maine avem o asa numita data de reactie pentru argint.

Hai s-o urmarim. Conform graficelor argintul ar trebui s-o ia la vale din nou le la nivelul expus. Deprecierea care ar trebui sa urmeze este una deosebit de importanta din punct de vedere al aspectului pe care il va avea.

Eu cred ca aceasta depreciere ar trebui sa duca argintul spre nivelul de 31-30$, de unde metalul ar trebui sa inceapa o revenire mai consistenta. Daca deprecierea de care vorbesc nu va depasi minima pe care argintul a facut-o vineri lucrurile se schimba radical. Voi reveni cu comentarii atunci cand ele vor fi necesare.

6 comentarii:

dragon spunea...

Flavian e extrem de tăcut în zilele acestea...

Horea spunea...

Un lucru normal dragon. De la vehementa la tacere calea este aceeiasi ca de la euforie la panica, pe burse.

Cu felul meu de-a analiza nu trebuie sa te simti nicicum atunci cand dai gres. Pentru ca ai anuntat din pornire ca nu le sti pe toate si vorbesti despre probabilitati pe care speri sa le fi inteles corect.

Oricum, poate a inteles si Flavian acum motivul care m-a determinat sa ma opresc la forma de analiza pe care o vedeti. Am transpirat multi ani pentru a o "naste"

Am dorit sa-i prezint rezultatele public la mine in tara, pentru a orienta putin si pe omul batjocorit din Romania.

Unii, cei mai multi sper, au apreciat acest efort. Altii, cei mai putini la numar, adevarat, l-au chiar batjocorit.

Analiza mea nu este asadar perfecta, asa ceva nici nu exista atunci cand este vorba de piete de capital. Dar, nu este in nici un caz un ghiveci facut din astroligie, TA, fundamentale,etc.

Un ghiveci care mi-a fost de fapt recomandat de vehementi, un ghiveci care nu poate avea in opinia mea alt rezultat decat il au toate amestecaturile.

Eu unul sunt multumit de rezultate chiar daca ele au fost declarate ca fiind numai bunicele. Mai bine un medic cu rezultate bunicele in analize economice, decat un analist economic "reputat" precum Cabat, de exemplu, dar fara nici un rezultat.

Radu Ionescu spunea...

Nu mai stiu exact ce zicea ultimul mesaj al lui flavian dar eu de exemplu intelesesem din el ca se retrage din discutii pe acest blog ...

Ma rog am observat ca sustinatorii convinsi ai argintului nu considera ca s-a intamplat ceva ce le demonteaza parerile, ori sunt cei care sustin ca pe termen lung - 10 20 ani etc au dreptate, ori sunt cei care asteapta sa porneasca hiperinflatia in curand (pe criteriul 3 2 1 acum) si mai sunt cei ce asteapta decuplarea pietii metalului fizic de cea de futures / hartie si cred ca argintul e inca manipulat. Asa ca presupun ca daca ar vrea ar mai putea veni in comentarii cu diverse argumente. Only time will tell. Eu in continuare cred predictiile pe 5 10 etc ani sunt grele spre imposibile si daca ceva se adevereste e mai degraba din norocul prezicatorului.

Horea spunea...

Radule, pai eu spuneam tocmai asta. Cand fundamentalistului nu-i merg treburile asa cum a crezut el piata e manipulata.

Cand argintul a crescut cu 148% intr-un timp record,nu era manipulata, pentru ca nu mai putea fi manipulata conform explicatiilor lui insusi Flavian.

Cererea era atat de mare incat facea orice manipulare imposibila spuneau aceiasi fundamentalisti.

Iata ca acum piata e manipulata din nou. De ce? Pentru ca nu merge in directia dorita. Va merge insa acolo in 10 ani. Se prea poate! In 10 ani s-ar putea sa nici nu mai traim.

Apropo decuplari de pret:Vise umede!
Eu nu cred ca un om normal ar cumpara paine la 60 de lei kg, atunci cand ar avea pretul fainii afisat la 60 de bani, tot kg.

Oricum eu dezbateri de genul acesta nici nu mai vreau sa duc pentru ca mi se par prea fanatice.

Deocamdata cei care sunt posesori de argint sunt cu 30% mai saraci. Mai mult decat atat. Daca doresc sa cumpere metalul proriuzis il pot cumpara cu siguranta la 38,20.

Ce va fi 2-3 ani nu stie nimeni. Se pare insa ca ei continua sa stie ca si pana acum.

Horea spunea...

Tot Radu apropo noi argumente: Argumente impotriva realitatii si a unor lucruri implinite gasesti foarte probabil doar in Romania. Ca o consecinta: Nu este intamplator nici faptul ca avem traiul pe care il avem.

Radu Ionescu spunea...

Horea, cu asta nu sunt de acord, ma indoiesc sincer ca e doar in romania, capacitatea de a ignora logica si ratiunea e universala, desi posibil cu grade diferite.

Cum am spus eu personal nu am idee ce face argintul daca as avea as incerca sa castig bani din asta. Nu stiu daca la anu va fi 7 sau 700. Ce vroiam sa spun mai sus este ca nu cred ca absenta lui flavian este datorata scaderii recente a pretului argintului.