Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 5 mai 2011

Stiri si interventii bancare

In 18 martie scriam: "Daca piata nu va fi de acord cu aceasta revenire a dolarului, valuta americana va fi masacrata din nou,  exact asa cum s-a intamplat dupa interventia precedenta a BCJ. Acest lucru se va intampla chiar in cazul in care G 200 ar decide sa intervina din nou, sau sa stea chiar in cap. 


In faza in care ne aflam eu nu pot da din pacate un raspuns mai corect legat de ceea ce urmeaza, exceptand cele prezentate. Cand semnalele se vor cristaliza voi reveni la graficul dolar yen."

Iata ca am ajuns intr-o faza in care semnalele sunt ceva mai clare. Daca te uiti pe graficul expus observi ca dolarul s-a apreciat asa cum era de asteptat dupa interventia G7. De atunci, insa, dupa o maxima pe care o vezi pe grafic, dolarul s-a depreciat in continuu. Asta cu toate ca Japonezii au inceput sa monetizeze in prostie in ultimul timp. Printre bantuitorii acestei pagini se numara si un fundamentalist excelent, i-conomics. 

El a explicat ca in Japonia statul s-a imprumutat de la populatie, de acolo a rezultat deflatia. In SUA deflatia n-are cum sa prinda in opinia aceluiasi comentator. SUA s-a imprumutat de la altii si populatia nu a economisit aproape nimic. Interesant! Tot ceea ce spune i-conomics este absulut corect, numai ca piata nu reactioneaza asa cum cred fundamentalistii. SUA a fost in deflatie in decursul intregului an 2010, dar daca ai uitat catastrofa Lehman cum sa nu uiti si deflatia? 

Reinflarea preturilor flexibile rezultata in urma QE 2 a sters memoriile" tutulor" tovarasilor analisti de pretutindeni. 2,7% inflatie, o cifra care nu include pretul imobiliarelor in picaj, pentru ca o minte stralucita a propus ca cifra sa includa chiriile in locul lor, i-a bagat din nou in viteza pe hiperinflationisti.

De ce s-ar ocupa cineva de monetizarile actuale ale Japoniei? Yenul e tare si mare. Din moment ce fundamentalele nu pot explica sub nici o forma o asemenea stare de fapte, adica, coexistenta dintre monetizari, o valuta tare si dobanzi zero, baietii fundamentalisti se ocupa acum de altceva, de dolar. 

Aici totul este explicabil din punct de vedere al stirilor precum si din punct de vedere fundamental, exact asa cum era si in cazul argintului. Cui ii mai pasa ca pietele sunt de fapt fractale si lipsite de orice logica, atunci cand drogul isteriei il loveste in cap pe investitor. (vezi filmul facut de mine) Trichet creste dobanzile, Marea Britanie nu, Lira s-a intarit totusi, dar asta nu se mai vede din mlastina verde acoperita in acest moment doar de dolari. Am vazut chiar un articol al unui blogar care explica cum ca: oamenii s-au pus pe cumparat valute reale "real currencies" se referea la euro&comp, care sunt probabil tiparite pe o hartie mai groasa decat cea pe care se tipareste valuta americana.

Idei sunt destule si vor mai fi pana cand exista lumea. Realitaea este insa ca cele mai multe idei nu au nimic de-a face cu ceea ce se intampla de fapt. Cazul yenului japonez este un exemplu de pus in vitrina. Interventie G7-G200, dobanda zero, monetizari salbatice incepute de mai bine de o luna si un yen bine mersi. Pana cand? Pana cand piata va considera din nou ca yenul s-a aprecita destul si ar trebui vandut. 

Unde s-ar putea intampla un astfel de fenomen? La un nivel de cerere desigur, unul ca cel pe care il vezi marcat pe grafic. Este aprecierea dolarului de la aceste nivele o certitudine? Desigur ca nu! Este ca intotdeauna doar o probabilitate. Analizele pe care le fac eu au fost de fapt intotdeauna declarate ca fiind probabilitati. Poate de aceea si-au gasit in ultimul timp tot mai multi critici. Oamenii cauta lucruri sigure, reale, cu fundamente de beton. Unde? Intr-o piata asezata pe nisip miscator.

By the way! Argintul a lovit chiar in acest moment suportul expus de mine, ieri, la nivelul de 38,55. Hai sa vedem ce demnitate are. Sa nu uitam insa un lucru! Un obiect care a perforat isteric rezistente, poate face la fel si cu suporturile. Vom vedea in curand cati bani face zona descrisa. Oricum, exista un alt interval care va trebui urmarit cu ochii cat cepele: 36,73-36,65. In cazul in care argintul va atinge acest interval, revenirea de care vorbeam, peste 50 de dolari, devine foarte putin probabila. 

45 de comentarii:

dragon spunea...

Tare analiza :). Si: "argintul nu este bula", zic si ziceau multi. Ca argint e putin ca argintul e miezul din Kurtos. Am un sentiment de deja-vu cu imobiliarele. Ma rog in romanica inca mai e bula, in alte tari a inceput reasezarea...
Vorba ta, sa traim jupuiti bine.

Horea spunea...

dragon, asa este si fi sigur ca situatia asta se va repeta din nou si din nou. Ti minte articolul pe care la-m scris despre parabole?

http://horea-m-analizatehnica.blogspot.com/2010/10/parabole.html

Crezi cumva ca vre-un fundamentalist l-a bagat de seama?

Unii au facut chiar haz de ele. Ai vazut si lectiile pe care le-am primit, ca un copil prost si handicapat care nu e in stare sa bage la cap teoria fundamentala si pe cea a stirilor?

Eu sper totusi un lucru: Sper ca cei ce au batut din gura sa aiba investitii mai putine decat au avut cuvinte. Asa cel putin nu vor fi raniti. Elgogu vorbea de perspective lungi de timp.

In cazul acelor perspective s-ar putea sa aiba dreptate.

Eu unul nu pretind a sti unde va fi pretul argintului peste doi ani dar peste 20. Oricum bulele sfarsesc toate la fel si timpul pana la o noua bula s-ar putea sa-l nu-l mai apuci aici pe pamant.

Doar intr-o perspectiva de un an doi ne-am putea scalda intr-un razboi sau cine stie ce alte catastrofe. Omul a devenit un maestru in saparea proriilor gropi.

mihai spunea...

sa vinzi yeni si ce sa iei ? euro , dolari ? doamne fereste ! prost sa fie ala care se mai apropie de dolari , m-am fript odata si mi-ajunge , mai bine lei lui isarel !

Anonim spunea...

Haha ... tare mihai.

Stai o leaca sa vezi cum fundamentalisti vor incepe sa cinte iar prohodu euroiului. M-am fript si eu prin 1.19 anu trecut cind se zvonea ca se va destrama EUR.


bafta.

Anonim spunea...

Horea, Tare analiza!

Ma asteptam si eu la ceva caderi pe piata metalelor, OIL si EURUSD dar ce vad acuma e foarte spectaculos.

Bafta

AristotelCostel spunea...

@mihai

Nu conteaza, important e sa iei ceva util sau inutil la orice pret.

... acum se poate face analiza tehnica cu... rigla, trasezi paralele la ordonata si ai rezolvat... misteru'.

Practic... bulelele sunt greu de observat daca nu vrei sa-ti imaginezi si jumatatea care urmeaza. :D

... povesti, cretini retardati agresivi, fazani... si... donatii. :)

gandesteliber spunea...

felcitari horia!Ai intuit perfect si recunosc ca nu te-ma crezut dar acum ma înclin în fata ta!mâine la NFP mai cade euro cu vreo 200 300 de pipsi si gata cu deprecierea dolarului!Câştigă(şi evident cei care au crezut în acest dolar) tot ce s-a pierdut într-un an jumătate!Am contul la jumătate după acest spectacol de zi si probabil ca mâine voi fi pe zero!Cred că eşti cel mai tare analist forex care am putut să-l citesc!Felicitări!
PS Poate ne povestseşti si nouă cum ai reuşit performanta de a sparge un cont de 100 k de euro!Multumim anticipat!

Horea spunea...

mihai, citatul tau il voi pune la acest raspuns ca sa-l putem revizita peste 47 de saptamani.

"doamne fereste ! prost sa fie ala care se mai apropie de dolari"

Citatul lui Mihai

Asta pentru ca, caderea euro, va dura in opinia mea cam atat. Primul pret tinta este la 1,2080 si ar putea fi atins mai repede decat in cele 47 de saptamani. Asta nu ar insemna altceva decat preturi si mai joase, mai tarziu.

spuky, nici poveste!

Fundamentalistii te vor incuraja sa te bagi la euro dupa fiecare cadere, explicand asa cum obisnuiesc sa faca de obicei, cu ajutorul teoriei dobanzilor si cu ce a spus Trichet revenirea valutei comunitare. Pe parcursul caderii vor apare insa stiri tot mai proste in ceea ce priveste euronul.

In final atat de proste incat cei care l-au adulat vor incepe sa-i cante prohodul precum spui. Nu m-as mira ca ZH sa fie printre ei. Atunci, va fi momentul in care euro va trebui cumparat. Asta chiar daca el se va numi din nou Deutsche Mark.

Atunci va fi momentul in care se vor putea cumpara cu suces si leii. Aia mici si fara dinti, sugari de fapt, care vor putea creste mari in ograda fiecaruia.

Anonim spunea...

Si apropo de argint, Horea cotatia deja a cazut sub tinta ta de suport 36,73-36,65 pina in 35.68 dupa care a revenit in acea zona. Va fi interesant de urmarit cum va evolua miine.

bafta.

gandesteliber spunea...

Să înţeleg că acest moment este începutul deprecierii euro?Si ca tu îl vezi până la 1.2080?

Anonim spunea...

@DRAGON ,ca de ailalti ce sa mai vorbesc:
fraiere "Vorba ta, sa traim jupuiti bine"
Tu nu intelegi un lucru :inflatia O PLATIM NOI,PULIMEA,CARE NU AVEM CUM NE APARA DE EA DECAT CU AU SI AG!
UITA-TE CAT E INFLATIA LA NOI ,IN ROMANICA ,SI CAT IN ZONA EURO,CA N-AM CHEF SA MAI DISCUT CU PROSTI,CARE O TIN LANGA CU DEFLATIA!

Anonim spunea...

Si Prostele ,ce pularia mea ai prevestit tu vreodata decat inaltarea prafului pe gropile Iesului?

Anonim spunea...

Dar ,bineanteles ,Prostele ,tu n-ai ce apara ,ca muncesti ca bivolu pe 150 eur ,si probabil ca esti si fericit ,ca n-ai nevasta ,copii, ...si nici la viitor nu te gandesti....e totu' bine ,bivole!

Horea spunea...

gandeste liber, da!

tugogu, mai ai putintica rabdare! Sa vezi "inflatie" cand oamenii nu o sa mai aiba bani decat de pe o zi pe alta. Uita-te cat a fost inflatia in 2007 la inceputul caderii bursiere si cata a fost in 2010.

Logic era sa nu avem infaltie in Romania cu un leu tare. Traind insa intr-o tara intoarsa pe dos vom reusi acest lucru cu un leu slab. Jefuitorii vor ramane altfel fara cumparatori. Prestatia ii va fi atribuita lui Isarescu desigur ca de obicei.

Dac ai fi mai atent ai fi observat ca numai titeiul a pierdut azi 6% din valoare. Ti se pare inflatie scaderea pretului la materii prime?
Toate comoditatile scad dupa cate vezi mana in mana. Ceea ce vine e un aldoilea episod de deflatie gogule si iti doresc din inima s-o simti si tu si altii.

Deflatia este un lucru bun! Sunt si aici de acord cu Peter Schiff. Spre deosebire de el eu eu vad insa inevitabila, tinand cont de masa de credite in care se scalda lumea.

Este o porcarie ceea ce s-a intamplat, mai ales in Romania: salarii in scadere preturi flexibile in crestere. Sunt aproape convins ca vom gusta si noi deflatie, pentru ca nu suntem un popor chiar fara credite.

Horea spunea...

Tot tugogu! Iti mai aduci aminte de timpurile frumoase din 2009 cu benzina din Romania la doar putin peste 3 lei, zahar la peste 2 lei ulei de floarea soarelui la putin peste 3 etc. Asta era fara banii lui Don Ben. Acei bani isi vor lua acum zborul! Ce crezi ca va urma?

Anonim spunea...

Horea ,scuza-ma ,dar tre sa fii nebun sa vrei u n leu tare daca ceilalti tiparesc ,inseamna ca le platesti inflatia ,nu crezi?Stiu ca asa e ,si indiferent ce ai zice tu ,sau altii de pretul Au sau Ag sunt singura mmasura de luat pana la falimentul generalizat ,chiar daca mai trec 10 ani pana atunci!

Akhenaton spunea...

@eugogu

Inteleg ca esti un mare investitor in Au si Ag. La fel fusera multi si in imobiliarele anilor de boom, iar AC (tu ii spui acum prostel) ii avertizase in stilul lui de greselile pe care le fac. Tu ce zici, daca inflatia aia de o astepti tu nu mai vine, nici peste 10 ani, cine si cam cat pierde?
De ce trebuie sa jignesti, crezi ca asa esti mai credibil??

Anonim spunea...

Horea ,inflatia deja e aici,intre noi.Tre sa-ti dea carte de vizita?
Credeam ca doar prostii,ca Prostel ,au pretentii!

Anonim spunea...

Horea ,inflatia deja e aici,intre noi.Tre sa-ti dea carte de vizita?
Credeam ca doar prostii,ca Prostel ,au pretentii!

Anonim spunea...

Draga AKhenaoane ,ma bucur sa-ti comunic ca Prostu' moare de grija altuia!

AristotelCostel spunea...

@gongu

1. Argintul tau ti-a papat... hartiile.
2. Pe 23 martie am preanuntat ca leul si-a consumat șforțele față de euro.
3. Am plecat, ciobane. :D

AristotelCostel spunea...

Si daca tot ai ramas de magarus, cu "monezile" in tolba, pe care le poti valorifica la jumate din pretu' de dupa prabusire, ce sens au "prostel" si "prosti" in comentariile tale?

Nu-i bai daca am eu 150 euro sau cateva sute de mii... de lei vechi, important e ca tu sa fi investit bine in argint.

Cam cate zeci/sute de mii s-au naruit? :D

Si sa nu-mi spui ca n-am avertizat prostovanii care n-au vazut bula pe argint. :)

AristotelCostel spunea...

lectia 1

Anonim spunea...

@Prostel :
Astept o scadere mai mare decat acu'
Atunci cumpar de mai multi bani decat ai vazut tu vreodata!Da ,de2400 euro!Ca asa am eu calculele facute ;bineantelws ca tu n-ai pe ce face calcule!!!

Stii de ce?

Stiii foarte bine~!Ca esti un sarantoc!
Dar viseaza ca ajungi mai sus ,ca face bine la creierul pe care nu-l ai!

AristotelCostel spunea...

@gongu

Cati bani ai pierdut in imobiliare?
Dar Luni cati "hartii" aveai? :D

Asta spuneau prostovanii si in 2008, la 50 k cumpara cate 5 cloace.

Viata-i dura cu prostovanii. :D

Anonim spunea...

Si ,prostule ,referitor la ce-ti spuneam mai demult ,la pretul terenului agricol ,al meu , nu al tau ,stii cat am oferta pe hectar ,zii o suma ,fraiere!!

Bine ,unde spuneam eu ,nu la Iesi.!

Anonim spunea...

"Toate comoditatile scad dupa cate vezi mana in mana. Ceea ce vine e un aldoilea episod de deflatie gogule si iti doresc din inima s-o simti si tu si altii"
O tii langa cu deflatia aia care n-o sa mai vina!


Zi-i un termen)))

Te astept dupa colt!

AristotelCostel spunea...

... si sa pastrezi terenu'. Nu conteaza ca nu-i la Iasi, e in Romania, totusi. :D

Banii n-are valuoare, terenu', moneada si cistearna cu ulei e veața ta.

Pari un baiat descurcaret, din ăla care o duce bine până nu-i mai merge. :)

Anonim spunea...

Bai prostele ,mata ce mai face ?

Akhenaton spunea...

@eugogu

Prostu' moare de grija altuia!

Si zi-mi asa, duci grija lui AC, ca-i sarac, ca n-are habar cat iti valoreaza terenul ... ntz, ntz, ntz ...
Asta demonstraza mult din cat valorezi de fapt. "Restul e CanCan"

Anonim spunea...

Si ,stai linistit ca terenu-i pastrat ,mai ales locu unde prostii tre sa dea cu capu ,partea cea mai mare e rezervata ptr. tine ca sa reusesti .

Anonim spunea...

@Akenathon
Bai dar esti o valoare ,cat motanu meu valorezi?

AristotelCostel spunea...

@gogu

Te asteptam pe aici, ceva mai subtil, dar sub alte pseudonime. Pe asta l-ai mânjit rău.

Daca tot te incearca ticuri comportamentale de jigodie imobiliara, valutist de gang sau patron de casa de amanet, incearca sa-ti ascunzi cat de cat interesele. Fii si tu ca... mihai. :D

Anonim spunea...

Prostelus ,nu m-ai nimerit cu pseudonimele (vezi ca am scris bine , nu cauata in ortografie daca nu stii),ca nu-mi ter psudonime ,fraiere.
Si ticurile le-ai invatat tu ,pardon ,gura ta ,forma de elipsa.

Anonim spunea...

Sa incins rubrica de comentarii, baieti sinteti haiosi rau. Cam ce virsta aveti?

Horea - Argintul a cazut pina in 34.25 sub nivelul expus de tine. Sa fie asta un semnal de panica in piata si sa vedem miine inca o zi singeroasa?

bafta.

Anonim spunea...

Ba ,da tu al cui esti ?
Si nu te baga la mishloc ,cum zice prostel,ca-ti iei o janta-n cap!d-aia de pele!

Anonim spunea...

Prostele zzzzi-i cu refrenu'tau:
Am pistol si shelular....

Anonim spunea...

Costelush ,m-am prins ....tu esti Parasciva din cantecele lu' Margineanu?

Anonim spunea...

Hai ca-i ptr tine:

http://www.youtube.com/watch?v=EOpW06PwguA

Akhenaton spunea...

@eugogu

La cata patima pui in cuvinte, nu-i exclus sa fi fost unsor parlit de evenimente.
Tu esti un munte de valoare (nerecunoscut de nimeni insa), mai ales ca le-ai nimert cu predictiile mai ceva ca Mama Omida. O sa-ti spun de acum Omidutza, sau Omidee. Canta-ti singur "valoarea mea" si incearca sa nu mai reversi pe aici toate zoaile din putul gandirii tale. Fii original, de poti.

Horea spunea...

tugogu, apropo leu tare sau slab. Eu nu prea zic nimic, constat doar si incerc sa deduc, atat. Pe cine au interesat fundamentelele romanesti atunci cand leul si-a ascutit coltii?

Leul s-a intarit, m-am asteptat la asta, am constatat si atat. Acum constat ca este la nivele de la care ar trebui sa cada. Observa! Spun ar trebui pentru ca asa imi spun analizele, deci probabilitatile, nicidecum vreo certitudine.

Logica pe care o folosesc nu este una fundamentala ci una foarte simpla. Intr-o piata ciclica lucrurile urca si coboara. Leul a urcat pana la nivele de oferta bine definite, ar trebui acum sa cada si asta chiar daca Isarescu ar dori sa-l apere cu arme nucleare.

Argintul peste 10 ani? Habar nu am gogule! Eu imi deduc analizele socionomic si am nevoie de un pas, pentru ca sa pot probabiliza pasul urmator. Pana peste 10 ani sunt prea multi pasi ca sa-i pot calcula.
S-ar putea de aceea sa fie cum spui, argint la 200 sau chiar la 10 dolari.

gandesteliber, nu sunt sigur la ce te referi cu spartul contului. Daca te referi cumva la pierderile pe care le-am facut, ele au fost in jur de 150 000 de euro. Asta pentru ca am facut si eu asa cum au facut cei care adulmeca fundamentalele.

In rest azi vom da probabil de un fund temporar la tot ce s-a depreciat pana acum. Aurul si bursa vor conduce miscarea.

Horea spunea...

tot gandeste liber, am uitat. Eu nu repet niciodata aceleasi proceduri pentru ca stiu de acum ca nu imi vor da alte rezultate. Am schimbat asadar felul de analiza.

George spunea...

Horea ai dreptate cu fundamentele, sunt foarte usor de contrafacut.
Cand lucram in Biofarm si sunt sigur ca toti fac asta, cifrele fundamentale din vanzari se faceau in felul urmator: Aveai niste bugete anuale care se realizau dupa fiecare Q prin "vanzarea" catre distribuitori, care pastrau marfa in depozitele Biofarm(sa dea bine la actionari). Marfa respectiva avea valoare mult mai mare decat putea sa vanda distribuitorul respectiv in farmacii care si acestea erau full de marfa prin acelasi metode de vanzare a distribuitorilor.
Dupa ce se incheia Q-ul si anul foarte multa marfa era returnata din motive de expirare(termenul cu care se vinde marfa in farma este de 12 luni) sau schimburi cu alta marfa cu alte termene mai bune.

Horea spunea...

George o fi cum spui dar asta nu influenteaza piata. La bursa oamenii care inteleg valoarea reala al unui obiect cumpara ieftin si vand scump celora care nu inteleg vezi filmul prostie sau ignoranta. Ecuatia este exact asa de simpla. De ce pot face ei acest lucru.

Pentru ca sunt ajutati involuntar de analistii lui peste care inteleg la fel de putin cum inteleg cei arsi. Sentimentul de hoarda intra invigoare dupa ce ceva s-a apreciat consistent. Exemplu de vitrina este mania lalelelor.

Dar cititnd acest site m-ai vazut repetand niste fraze de papagal pe care le-am luat de pe net de la analisti. Irlanda nu-i Grecia, Portugalia nu-i Irlanda, lalelele nu sunt argint etc.

Ai auzit tu pe cineva sa-i dea cu fundamentalele metalului atunci cand argintul costa 5 dolari? In caz ca da esti norocos pentru ca puteai sa cauti mult si bine pe cineva care vorbea de argint.

Dupa crashul bursier si dupa ce inceput isteria cu inflatia stirile s-au inmultit. Acum, la sfarsit, cand argintul trebuia sa ajunga la 250 de dolari se vorbea si despre numarul de suflaturi de nas al minerilor. Este intotdeauna la fel dar oamenii uita.

Cauta azi si vezi cum apar teoriile conspirationiste. Unul din cei care le propaga nu s-a gandit la ele acum 2 saptamani. Atunci argintul era imbatabil in orice imprejurari pentru ca asa spuneau fundamentalele.

O sa vezi minune daca argintul o va lua in sus din nou. Toate conspiratiile vor fi uitate si vechea melodie cu metalul inbatabil fa fi reluata si ea de parca nimic nu s-ar fi intamplat.

George spunea...

Tu ai dreptate dar dupa toate miscarile astea cred ca vine si mommentul cand nu mai ai ce sa manipulezi, pt.ca oamenii la un momment dat ori vor prinde smecheria ori vor devenii prea saraci ca sa mai poata intra pe burse. Averea planetei probabil se va concentra in mana catorva baieti destepti care vor face exact ce vor, cand vor, asta daca nu vor aparea tensiuni uriase intre statele cu probleme de returnare a banilor. Oamenii planetei vor devenii ca si romanii, descurcareti, tot timpul se vor gasi metode de supravietuire, cu sau fara bani, metale sau alte acareturi.