Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 29 mai 2011

Ce face euro intr-o Europa inecata?

"Tot in cazul in care perceptia mea este corecta vei vedea un euro saltand pana la cca. 400 de puncte sau chiar mai mult, mana in mana cu stiri care vor proclama salvarea finala a Europei. Tot atata va plonja desigur si dolarul fata de tot ce misca, scotandu-i din nou pe hiperinflationisti din barlog."

Citatul de mai sus este luat tot din postarea din 14 mai "Peak stupidity". Stirea cu salvarea Europei nu am vazut-o inca, dar zilele nu au intrat in sac. I-am auzit insa deja si din nou pe hiperinflationisti, pe cei care respira aer curat la fiecare depreciere a dolarului.

Sa nu te miri asadar daca vei auzi stirea vanzarii de catre Grecia a lui Zeus si a intregului Olimp. Daca nu va fi suficient va fi scos si Mama si Papandreou la licitatie, asta numai ca totul sa poata sa para cat mai credibil. Doar pentru cei naivi desigur. In cazul in care previziunile mele se vor indeplini presa va ridica in slavi vanzarile, proclamand dupa cum spuneam salvarea Europei. 

In cazul in care gresesc in privinta stirilor enuntate voi avea probil dreptate in ceea ce priveste miscarea euro. Valuta comunitara mai are si ea de facut un val in sens pozitiv. Cat de mare? Vom vedea cu timpul. Deocamdata, foarte probabil pana la intervalul de 1,45-46. Teoretic euro ar putea sa mai incerece un test al ultimei maxime, precum ii spuneam lui Cristi intr-un raspuns dat la un comentariu.

Ca de obicei eu  nu  vreau sa ma grabesc insa. Constat deocamdata oprirea caderii euro exact la nivelul liniei trase anapoda, in patrulaterul preconizat. Mai constat si faptul ca nivelul cheie 1,38617 nu a fost atins. Atingerea acestui nivel ar fi semnalat slabiciune si o continuare a caderii, fara un nou test al ultimei maxime.

Ca sa nu ne pripim hai sa vedem deocamdata reactia euro in cazul in care el va atinge nivelele expuse. O stire proasta ar putea schimba totusi pentru moment si ca de obicei intentiile euro, ducand valuta comunitara spre nivelul de 1,38617. Voi reveni cu detalii in cazul in care va fi necesar.

Pana atunci sa traim scufundati bine!

Ps. I-am promis lui Lucian sa ma uit pe graficul petrolului. Vad miscari laterale in perspectiva scurta de timp, intre 105 si 95, cu spargerea in cele din urma a nivelului inferior si o cadere spre 85. Intr-un scenariu pe care l-am expus deja si care pare nealterat deocamdata.

4 comentarii:

Akhenaton spunea...

O stire proasta ar putea schimba totusi pentru moment si ca de obicei intentiile euro

Pai, stirile influienteaza piata, parca tu ziceai ca nu. Sau doar ii ironizai pe fundamentalisti?

Horea spunea...

Akhenaton, nicidecum! Se pare ca nu ai fost atent desi ai copiat fraza. "Pentru moment" am spus intotdeauna ca piata poate fi influentata.

Un trend nu poate fi schimbat insa. O miscare contra trend, efectuata pe baza unei stiri poate dura de la ore la zile. Chiar si doua trei zile devin un "pentru moment" intr-un trend al carui varsta il numaram in luni sau chiar si ani.

Euro a trebuit sa faca aceasta miscare pozitiva din cauze ciclice. Asta desi trendul de durata scurta a fost negativ. Trendul de durata medie este insa in continuare pozitiv! De aici si puterea euro si incercarile sale de revenire.

Informatii-economice spunea...

Horea, eu nu mai inteleg ce spui... Trendul de lunga durata al Euro este pozitiv? Defineste lunga durata in acest caz.
Mie mi se pare ca in urmatorul an are sanse destul de mari de depreciere si vad ca la fel spui si tu...

Horea spunea...

Razvan esti prinre putinii care obisnuiau sa citeasca ceea ce am scris cu atentie. Acum, se pare ca nici tu nu ai mai facut acest lucru.

Mai citeste o data si vezi ca m-am referit la trendul mediu. Pe acesta l-am declarat pozitiv.

Inca o data: trend scurt negativ
trend mediu pozitiv
trend lung negativ

Cand spun trend lung ma refer la ani. Trend mediu= saptamani luni, trend scurt=sapatamani zile.

Dupa cate ai inteles probabil trendurile nu sunt altceva decat miscari ciclice.