Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 13 iunie 2011

Drumul spre ruina

Atunci cand medicul, justitiarul, economistul sau oricine de fapt isi vede doar de proriile interese rezultatul nu poate fi altul decat ruina sitemului in care activeaza.



Iata deci cum au reusit bancile, inclusiv BCE, sa se autoruineze. Prin actiuni care se aseamana cu cele ale unui medic care a lipsit de la cursuri. Cunostinte ioc dar tentatie mare pentru bani cat mai multi si o poszitie sociala cat mai elevata. 

Breasla s-o ia dracu si in ceea ce il priveste pe bolnav el va muri oricum intr-o buna zi. Iata ca ziua bolnavilor a sosit, numai ca ei nu se numesc nici Ion Manipulescu si nici Gheorghe Mincinoiu ci pur si simplu banci. Banci care in tinerete si atunci cand erau sanatoase  zburdau cu capul pierdut pe plajele grecesti, portugheze, spaniole si italienesti, racorindu-se mai apoi cu o bere pe plaiurile irlandeze. 

Uitandu-te azi la ele constati insa ca lucrurile s-au schimbat. Bancile au imbatranit si au ajuns hidoase, fiind buntuite in marea lor majoritate de insolatie si de ciroza. Strigatul lor de panica devine astfel tot mai evident, din moment ce excesele se platesc intotdeauna, de multe ori chiar cu pretul vietii.

Bancile iubesc insa viata si nu ar precupetii nimic pentru a o mai putea prelungii. Azi transplantul de ficat nu mai este noutate si ficat tanar este destul. La tinerii de azi si la nevoie chiar si la generatiile care urmeaza, pentru ca bancile ar mai dori sa bea si azi asa cum faceau in tinerete. Si daca s-ar putea, absolut fara repercursiuni. Asa se face ca la o expunere pe care o au fata de "porci", un total de peste 2 trilioane de USD conform ultimului raport BIS ( Banc for International Settlement), bancile mai spera. 

Spera pentru ca la masa la care chefuiau in tinerete au fost invitati intotdeauna si politicieni. Politicieni care, cred ele, vor fi gata acum sa le ofere ficateii fragezi ale populatiilor pe care le conduc. Aceste populatii au fost anesteziate pana acum cu imprumuturi. Vom vedea insa in curand reactia pe care o vor avea atunci cand calaii pe care i-au votat chiar ei de fapt, vor scoate bisturiul pentru ca sa le taie ficatul. In Grecia procesul este in toi. Dupa asa numita salvare si ajutor financiar tara a raportat o "crestere" economica  de -5,5%. 

In momentul de fata se pregatesc noi "salvari" si "ajutoare" financiare, pentru ca hot la hot nu vrea sa scoata ochii. Hai sa extrapolam o singura data si noi liniar si sa ne intrebam: Va reusi oare Grecia sa "creasca" cu -10% in 2-3 ani? Eu cred ca nu! In 2-3 ani Grecia va fi deja o tara care a dat faliment, in timp ce hotii care au avut ochii atintiti asupra fiecateilor populatiilor, vor trebui sa si-i feresca cu grija de mania acestora.

Fiind roman nu trebuie sa ai insa nici o grija. Bancile noastre sunt foarte solide conform expertilor autohtoni. Conform acelora care n-au nimerit niciodata nimic. Continua sa-i asculti asadar ca stiu ce vorbesc, exact asa cum au stiut si pana acum. Investitorii din Grecia s-au aliniat deja si ei la granitele noastre. I-a vazut Isarescu atunci cand culegea struguri. Guvernatorul are ochi de vultur sa nu uitam. Nu-i scapa asadar nici o miscare. Cu atat mai putin codoiul de investitori in forma de S de la granita. S de la sink?(scufundare)

Nu! Nu se poate! Noi vorbim si gandim in aceasta tara cu precadere romaneste. Si, daca mai votam si cuplul siamez Ponta- Antonescu vin si locurile de munca. Un milion cat ai clipi, restul dupa. Cine le va va plati acestor noi angajati salariile? Cum cine? Investitorii greci si de alte nationalitati care stau la coada in forma de S de la granita, in frunte cu Pontanescu. Videanu si actualii baieti si fete de la guvernare, ca sa nu ramana mai prejos, le vor palti premiile lunare de 925 de euro de persoana.

Hai mai treziti-va fratilor! Si inca nu oricum ci bine. 

2 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Does QE2 deserve a passing grade? We’re going to be generous: QE2 gets a D

David Rosenberg

Horea spunea...

Yes! D from default. Because that's what Qe did. Drove countries toward default.