Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 9 iunie 2011

Fundamentalisti cu gura cascata

Miscarile ciclice probabile si in perspectiva scurta ( grafic de o ora) le vezi expuse. De ce a cazut atunci euro? Ca de obicei pentru ca a atins un varf de ciclu independent de ceea ce a spus sau va face Trichet.

Daca Trichet spunea acelasi lucru apriori unui varf de ciclu euro ar fi urcat spre acel varf, dus conform fundamentalistilor de aceeasi stire.

Acum insa, din moment ce varful pe care l-am prezis si eu a fost atins inaintea stirii, valuta comunitatra nu a avut altceva de facut decat sa cada, exact asa cum a facut-o si argintul, atunci cand a s-a lovit de nivelul de oferta situat la cca. 50 de dolari. Caderea euro i-a lasat asadar din nou si ca intotdeauna pe fundamentalistii dobanzilor cu gura cascata. (Vezi rubrica de mai sus)

Miscarile pe care le-am schitat sunt in perspectiva foarte scurta de timp si nu e sigur ca se vor materialaza intocmai. Pana si in carte am recomandat semnalele date doar de graficele zilnice dar mai ales cele saptamanale. Asta pentru a evita sa fi scos din piata din cauza volatilitatii oferite de intervalele scurte de timp.

6 comentarii:

Radu Ionescu spunea...

Eh vine acum bailoutul 2 pentru grecia si poate mai agita lucrurile

Horea spunea...

De la John Dow:
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-8781261-oficial-fed-intrarea-sua-incapacitate-plata-deosebit-periculoasa-pentru-economia-globala.htm

Horea spunea...

John, eu unul nu cred in falimentul SUA, in orice caz nu in viitorul aproriat. Dupa cate vezi oamenii nu sunt masini si incep sa reactioneze chiar in interiorul FED, contrar credintei extrapolatorilor liniari.

Situatia SUA nu e roza dar comparata cu cea a Europei este inca in fasa. Piata obisnuieste sa se concentreze in primul rand asupra faptelor iminente, pentru ca acolo se produc pierderile imediate.

Presupunand ca SUA nu va face nimic, lucrurile se vor deteriora in opinia mea si acolo, dand nastere la panica pe care o astept la sfarsitul acestei ere murdare.

Nascuta din "uterele" hotilor si al manipulatorilor. Cei din urma vor plati pana la urma si ei pentru ceea ce au facut, asta pentru ca in SUA democratia functioneaza si va functiona.

Problema pana acum a fost perceptia oamenilor. Ei au crezut in mod eronat ca guvernul si FED sunt marii rezolvatori de criza, criza creata de fapt de ei insisi.

Pe parcusul valului doi al tsunamiului creditar care urmeaza, tot mai multi oameni se vor destepta. Asta pentru ca faptele vor grai de la sine. Demonstrand incapacitatea de gestionare ale institutiilor amintite.

Insasi existenta FED va fi discutata in opinia mea, precum si forma actuala de guvernare. Numai in Roamnia poti duce oamenii cu vorbe pana la infinit. Asta din cauza nivelului foarte scazut al educatiei indivizolor din aceasta tara si, nu in ultimul rand, din cauza unei mentalitati feudale.

Mentalitatea feudal rezulta de fapt tot din lipsa de educatie. Educatia civica si intelectuala sunt absolut necesare unui om care vrea sa intelega ceea ce face, si, prin aceasta, sa intelega si felul in care functioneaza insasi societatea in care traieste.

Am mai spus-o si mai repet. Grecii au definit democratia, uitand sa defineasca formele de societate in care poate fi aplicata. Fac eu acest lucru acum! Democratia se poate aplica doar intr-o societate cu oameni educati.

In alte societati, ea democratia, va ramane in opinia mea doar o definitie banala, permitand chiar atrocitati pe care o dictatura nu le permite. Vezi cazul fiului de politist care a luat 3 ani de puscarie, de prima data cu suspendare, mai apoi cu executare, pentru omor din culpa.

Intr-o sicietate care tolereaza hotia minciuna, si ca o consecinta judecatori precum Elena din Turcu nu te poti astepta la altceva. Asta chiar daca ii auzi pe hoti vorbind zilnic de democratie si statul de drept. Vezi deasemenea atitudinea Olandei si ai altor ocidentali care au reusit sa vada cu claritate "statul de stang" din aceasta tara.

Ca o consecinta maxima mea de pe pagina se adevereste: Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei, indiferent de definitiile corecte pe care le-ar contine eventual planul arhitectural.

emilianpascale spunea...

Horea, scuza-ma ca pun o intrebare fara legatura cu subiectul . Peste cat timp vezi fundul sacului pe piata imobiliara romaneasca ? multumesc.

Horea spunea...

emilianpascale, 2015-2016. Eu cred ca vei avea semnale clare in acest sens.

Panica, executari silite si nici o stire de tipul celor obisnuite: Grbaste-te ca se termina.

Atentie neavand un grafic al imobiliarelor romanesti am legat evolutia lor de bursa.

Nu cred totusi ca as fi prea departe de adevar. Important este sa fi atent la semnale indiferent in ce an vor aparea.

Observa in momentul de fata un lucru important! Urletul de slabiciune a sectorului amintit: Stimulii guvernamentali, prima, a doua.....casa care nu au reusit sa miste preturile de loc.

Dinpotriva! Alti saraci fraieri au reusit sa fie atrasi in piata in timp ce preturile au continuat sa se deprecieze, ultimii cu siguranta.

Cand spun preturi in scadere ma refer desigur la cei care au hotarat sa vanda la pretul pietei si nicidecum la cei care tin preturile imbratisandu-si "comorile".

Bancile active pe piata romaneasca nu cred ca au vandut ceva cu pierderi pana acum si astepta in continuare soarele care nu mai rasare.

Intr-o criza de lichiditate care bate la usa multor institutii financiare ele vor trebui sa vanda bunurile pe care le au la orice pret, asta pentru a putea ajunge in posesie de capital.

Atunci daca mai ai bani cash, vei putea intra cu suces in piata. Asta e parerea mea si pana acum ea s-a dovedit destul de aproape de realitate in toate domeniile pe care le-am dezbatut.

Din fericire pentru mine, se pare ca am inteles destul de bine ceea ce am facut si ceea ce am spus. In orice caz pana in prezent. Cand e vorba de viitor vorbim ca intotdeauna de probabilitati.

emilianpascale spunea...

Va multumesc mult pentru raspuns. Va citesc cu atentie din 2009. Multa stima!