Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 16 iunie 2011

Inca o palma data fundamentalistilor

Ramasi cu gura cascata cat o sura susnumitii au fost luati din nou la palme de catre piata. Dobanzile americane cad dolarul creste un lucru pur si simplu imposibil pentru un fundamentalist. 

Ca sa-i scutesc pe cititorii acestui site de surprize am incercat sa ma ocup de mai multe ori de "muschii" yenului japonez valuta unei tari cu dobanda la zero. In zadar insa. Fundamentalistii au sarit ca arsi atunci cand faceam o paralela intre economia Japoniei si cea a SUA.

Spuneam atunci ca mi se pare normal ca americanii sa obtina aceleasi rezultate ca si japonezii atata timp cat vor folosi aceleasi proceduri. Aceasta afirmatie simpla nu intra insa in urechea oricui, cu atat mai putin in urechea unui fundamentalist. El le stie pe ale lui si cu asta basta. De ce am pornit eu acest site gratuit in limba Romana si nu in orice alta alta limba pe care o vorbesc?

Pentru ca mi-a pasat de romani. Pe ei i-am considerat ca fiind cei mai apropiati de sufletul meu. Iata insa o minune! Pe multi sunt aproape sigur ca i-am indepartat sau in cel mai bun caz i-am inervat. Nu as fi mirat daca mi-as fi facut chiar si niste dusmani. De ce? Pentru ca am demonstrat valabilitatea a cel putin doua maxime care imi apartin si pe care le-am pus pe aceasta pagina: "Intelege ceea ce faci" si "Un om interesat poate invata orice".

Am demonstrat ca nu diplomele si titlurile il duc pe om spre intelegere, ci pur si simplu doar setea lui de-a cunoaste si de-a intelege fenomenele care-l inconjoara.

Batut si invins nu ma pot sa zic insa ca m-as simtii . Sunt convins ca sunt multi dintre cititori care au avut ceva de castigat de pe urma acestui site, daca nu altceva, poate putin mai multa intelegere fata de fenomenele pe care am incercat sa le dezbat. M-ar fi bucurat mult daca pagina ar fi putut scuti pe toata lumea de pierderi si de decizii pripite, dar, din pacate, mai sunt inca foarte multi cititori care nu s-au sinchisit sa intelega, nici macar in momentul de fata, ceea ce pot vedea de fapt cu proprii lor ochi.

Articolele de pe aceasta pagina n-au fost scrise intr-o forma in care autorul ar fi incercat sa-si impuna parerea. Ele au fost insa destul de documentate, sper, pentru ca cititorul sa poata trage concluzii pertinente. Uneori insa omul nu crede nici ceea ce vede, un lucru pe l-ati constatat cu siguranta cu totii. Acest fenomen nu mai poate fi in opinia mea responsabilitatea unui autor de articole, ci, exclusiv responsabilitatea fiecarui individ in sine. Un autor nu poate face altceva decat sa prezinte ceea ce se stie si in cel mai bun caz sa si interpreteze cat mai logic inforamtiile primite. Logica este insa relativa.

Din aceasta cauza cititorul trebui sa se orienteze si sa compare cele citite cu rezultatele pe care le obtin in realitate ideile prezentate. In opinia mea, si cred ca si in opinia unui copil de clasa a cincea care gandeste cat de cat, cele mai apreciate articole, dintr-un domeniu sau altul, ar trebui sa fie acelea ale caror idei se reflecta cat mai exact in realitate.  Pentru ca din gura si degeaba poate da oricine.  

Aceasta regula nu pare insa a fi valabila in Romania, o tara in care oamenii se combat si lupta pana la sange pentru sustinerea unor idei care s-au dovedit a fi esuate si falimentare.


5 comentarii:

Razvan Luca spunea...

Buna Horia,
Apreciez ceea ce faci si, desi am fost doar un cititor pasiv, am simtit ca ar trebui sa iti scriu.

Felicitarile mele si mult succes in ceea ce faci in continuare,
Razvan

Horea spunea...

Multumesc Razvan

Unknown spunea...

copy / paste la ce a scris razvan si din partea mea :))

Mihvoi spunea...

Am descoperit de curând blogul tău, mi se pare foarte interesant şi scris cu bun simţ, oameni ca tine merită să iasă mai în faţă.

Am şi eu un blog în limba română de vreo 2 ani, mai încerc informarea despre economie şi alte aspecte socio-economice. Eu sunt de prefesie informatician, dar o carte bine scrisă poate fi înţeleasă de oricine.

Numai bine îţi doresc !

Horea spunea...

Multumesc inca o data pentru toate incurajarile.