Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 3 iunie 2011

Isarelnicov

Isi face aparitia pe scena teatarului Valutashoi din Bucuresti si surade seducator spectatorilor. Baletul in care a fost desemnat personaj principal este in toi, asta daca ar fi sa dai crezare regizorilor analisti de la ING. O pirueta si euro a fost vandut de catre balerin, dar, el fost recumparat imediat la pirueta urmatoare.

Ce n-a reusit G20, Banca Centrala a Japoniei etc. incercand sa manipuleze piata valutara, iata ca reuseste BNR, si inca nu oricum ci prin balet. Saracu Isarescu ar putea iesi chiar si schilod pe scena, cotonogit si urland de durere, pentru ca in ochii analistilor "profesionisti" din Romania, al acelora care n-au nimerit niciodata nimic din ce au prezis sau au comentat, el tot balerin va ramane.

Incapatanarea romaneasca pare sa nu aiba margini. Asa ca si analizele facute de "marii experti" trebuie sa aiba  rezultate ca atare. Ai aflat deci, ca BNR danseaza balet, un dans prin intermediul caruia asigura cursul pe care il doreste pentru leu.  In Romania cand te apuci de balet nu te mai opresti, pana ce nu vezi si tarile vecine si prietene in acelasi dans ametitor. Forintul, zlotul etc. au devenit toate partenerele, sau mai bine zis lebedele balerine ale lui Isarescu, asta cu toate ca domnia sa a negat vehement talentele de dans care i se atribuie. Iata insa ca in tara tuturor posibilitatilor pasul de la cavaler la balerin este unul minuscul.

Dupa ce ING ne-a dus la taetru hai sa vedem cum arata un grafic euro-ron.Fara a lungi povestea prea mult am schitat ca de obicei si foarte simplu pasii de balet pe care BNR va trebui sa-i faca in opinia mea. Fortata ca intotdeauna de piata si nicidecum de talentele de dansator atribuite de marii analisti fostului cavaler Isarescu. Voi reveni ca de obicei si cu restul pasilor de dans, incercand sa descriu pana la urma tot baletul. Azi ma opresc insa aici exact la un fandago al vanzarilor de lei. Tu in schimb, ar trebui sa pui bine ochii pe linia rosie trasa anapoda. Ea va constitui un suport bun pentru fiecare tentatie de depreciere euro. In cazul in care va fi perforata cu consistenta scenariul expus de mine va fi afectat.

Chiar azi 6/6 2011, la cca. trei zile dupa publicarea articolului de mai sus, domnul Vasilescu vine si el cu o replica:

"Unii analişti continuă seria de calcule fanteziste. Ei vin acum şi ne vând pe piaţă ideea că BNR ar fi pus în joc, în luna mai, între 700 de milioane şi un miliard de euro pentru a împiedica deprecierea monedei naţionale. Mai mult, chiar pentru a fixa cursul la 4,13 lei/euro", a comentat Vasilescu.


Absolut degeaba desigur! Cand romanul isi baga ceva in cap ii va iesi de acolo numai odata cu creerii.


11 comentarii:

gandesteliber spunea...

Poate ne destăinuieşti şi nouă ce sunt acei indicatori de sub Volume:RSI ştim cu to(n)ţii dar rstul?Felicitări pentru analizele tale din ultimel 6 săptămâni!Euro precum ai prezis se înalţă maiestuos acompanait de un cor de lamentări cu privire la economia americană!Ai avut dreptate!NU Bernanke şi Trichet mişcă pieţele ci ei se mulează după mişcările pieţei dând astfel o justificare pentru mişcările anapoda!

Horea spunea...

Lucian, nimic deosebit. Este un Rsi 5 dupa cate vezi, si un macd cu valori standard. Pentru mine indicatorii au doar o singura relevanta, cea pe care am descris-o in carte.

Indicatorii sunt alfel fara nici un rost pentru ca urmeaza de fapt pretul. Ceea ce conteaza este asadar nimic altceva decat pretul in sine.

El si forma lui de miscare sunt singurii parametrii care te pot ajuta in alcatuirea unei analize reusite. Mersi pentru cuvintele incurajatoare.

Horea spunea...

Tot Lucian, ai observat probabil degradarile facute chiar azi mi se pare. Au fost dure de cate trei trepte bucata, protagonist ca de obicei Grecia.

Ce a facut euro? Si-a continuat urcarea nestingherit. De ce? Pentru ca nici o stire nu-i poate cotonogi intentiile ciclice decat pentru moment.

Daca stirea amintita venea intr-un trend descendent euro se facea praf. Expertii ar fi legat plonjonul de stire.

Azi aceiasi experti au trebuit sa gaseasca alta stire sau stiri. Asta ca sa poata explica miscarea pozitiva euro. Eu am prezis pana si stirile cu destula exactitate, pentru ca ele sunt legate tot de comportamentul si gandirea umana.

Intentiile ciclice ale unui obiect nu sunt altceva decat rezultatul perceptiilor ciclice ale oamenilor. Cum ar si putea sa fie altfel din moment ce oamenii cumpara si vand.

Eu am repetat si am incercat sa demonstrez aceste lucruri nu pentru a ma pune intr-o postura de om grozav, ci, am sperat ca voi putea scuti niste oameni de dureri. M-am inselat! Nu numai ca nu am reusit ceea ce mi-am dorit dar am mai fost si atacat in stil romanesc.

gandesteliber spunea...

Habar nua m de ce ai fost atacat dar nu te preocupa prea mult!Observ deocamdată că pe lângă analizele tehnice vii si cu un punct de vedere oarecum deasupra tuturor analizelor.Majoritatea traderilor „profesionisti” nu ştiu decât să înşire într-un limbaj de lemn nişte notiuni.Dar analize cu adevărat aprofundate numai aici am găsit.E drept uneori mă întristează când eşti circumspect şi nu vrei să vb despre evolutii pe termen scurt.Dar ai curajul analizelor longterm şi cel putin din ce văd eu la români pe subiectul asta nimeni nu are curaj!
Cred totuşi că o să-mi fac curaj şi o să comand cartea!Cred că aş putea găsi lucruri interesante acolo!Weekend Plăcut!Te aştept pe thinkagainpunctro unde ţi-am rezervat un loc de cinste!

mihai spunea...

si totusi , horea , ceva fundamental gasesti aici ...
http://finance.yahoo.com/blogs/breakout/bernanke-wants-weaker-dollar-buy-euro-currency-fund-164404071.html?sec=topStories&pos=9&asset=&ccode=

Horea spunea...

Mihai, pai sigur ca gasesc. Nu asta spuneam acum cca. 2 saptamani cand am prezis revenirea euro?

mihai spunea...

da , dar pana cand va tine ? omul recomanda investitia pe termen lung in euro !

AristotelCostel spunea...

"Bernanke wants..."

Freak... fuck...

Axel Merk e constant in recomandari. Partea cu Australia mi s-a parut de departe cea mai beton. La un moment a spus si "Germans want", dar "Bernanke wants" atarna mai greu.

Urmaresc stirile cu bombele biologice si ma intreb ce s-a ales de cea de-a treia cale... melitata de prapastiosi... "FERME"?

mihai spunea...

@AC , chiar ma gandesc la amicul flavian care si-a facut un credit in CHF pentru a-si cumpara o ferma unde a plantat castraveti pentru a onora un contract de export in Germania ! ce , te joci cu bafta omului !
... in plus, bernake wants sa-i faca us statuie ca a scos dolarul din randul monedelor de rezerva ? ca isarel ca tine cursul fix ?

Horea spunea...

mihai, puneti niste intrebari simple apropo Bernanke wants.

What did he want?

What did he succeed to achieve?

Nu ajunge sa vrei, trebuie sa si poti. "Atu-ul" fundamentalistilor fata de toti ceilalti este ca ei pot intotdeauna. Pentru ca extrapoleaza mental si liniar. De aici si nanumaratele vise umede pe care le au noapte de noapte.

AristotelCostel spunea...

Fituica manipulatoare... CAPITAL se chinuie alaturi de ZF sa capteze atentia... fazanilor:

via forum_alex

De doua luni se agita cu aprecierea leului... Barclays a spus... JP Morgan estimeaza... hop un grafic cu o prognoza fantezista a PIB-ului si rezulta o... macroconexiune in mintile mononeuronatilor.

Acum vorbesc din memorie... Moise Guran a recomandat, probabil in gluma, la inceputul lui februarie, vanzare euro si cumparare... in martie. Doua luni mai tarziu si-a exprimat doar indoaiala ca s-ar mai putea aprecia foarte repede... dar pe termen lung, pragul de 4 lei va deveni istorie.

Initial se imbinase speranta cu realitatea... pe fondul convergentei cu interesele personale... rata la banca. Apoi, ceva s-a defectat, rezultand... extrapolarea din interes. :)

Fiind un fin traducator al vorbelor goale spuse la... betie de Isărelnicov, poate ne va dezvalui ce a vrut sa spuna maistrul prin "intrari masive de capital". :D

P.S. Si cum se face ca o fituica portocalie ca Capital se ocupa exclusiv de manipulare? Sunt socat.