Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 21 iunie 2011

Rolul nivelelor de oferta


Indiferent de Isaresu, BNR, Grecia etc. Am putea oare asista la un raly bursier in luna julie? Unul care sa rastoarne pe dos tot ce am vazut pana acum. In pofida "porcilor" si a altor guitatoare. Sigur ca am putea! Pentru ca piata face cum doreste. 

Din grafice reise chiar ca ar vrea sa pregateasca un scenariu precum cel de care vorbeam. Sa vedem daca va reusi si cat va reusi. Daca va reusi topurile vechi vor fi intrecute cu marginale minime, cred eu. In cazul in care ele nu vor mai putea sa fie atinse, semnalul il voi interpreta ca fiind unul de slabiciune. 

M-am referit la indicii bursieri si la tot ce s-a depreciat pana acum. Ce cred eu ca va face piata? In momentul de fata tind sa cred ca nu va reusi sa duca preturile peste topurile vechi. Ce va face leul? Se va intari nitel dand impresia Cabatilor ca Isarescu il cumpara dupa ce l-a vandut. Ce voi face eu? Plec peste 10 zile in Norvegia la lucru si plecat voi fi toata vara. Ce veti face voi? Habar nu am, dar sper sa va loviti doar de indeletniciri placute.

8 comentarii:

lucia spunea...

Nu se poaaateeeee!!! si pe noi cui ne lasati?? daca vine valul al' mare pe care toti il propovaduiesc?!!

Sincer va spun ca o sa va simitim lipsa foarte foarte mult!!

Dar sanatate si numai bine in tot ce vreti sa faceti1

Horea spunea...

lucia, mersi. Din pacate sunt la fel de neputincios in fata valului ca si tine. Ce am avut de impartasit am impartasit deja. Cei ce au avut urechi sa asculte au luat, sper, si niste masuri. In rest, lumea merge cu siguranta la fel, cu sau fara mine.

gandesteliber spunea...

Horia mă bucur pentru tine sper să mai scrii pe blog.Într-o perioadă suprasaturată de informaţie ideile tale şi judecata ta sunt mai preţioase decât tot tezaurul de la Moscova.Te invidiem că pleci către civilizaţie şi normalitate şi te aşteptăm să ne mai aduci şi nouă un strop.Toate cele bune!

Zyggy spunea...

Salut Horea,
S-ar putea sa-ti placa asta: http://seekingalpha.com/article/275276-third-time-s-a-curse-qe3-and-lehman

Horea spunea...

Lucian, sa auzim numai de bine!

Ziggy. Am avut un top in 2 mai exact cum ma asteptam. Bursa a cazut in timpul Qe2 cum a cazut si in timpul Qe1. De reinflarea preturilor elastice am vorbit, precum am vorbit si de faptul ca viata fara FED ar fi fost mai usoara.

Stiu foarte bine ca mai sunt din fericire si alti oameni care vad padurea de copaci,apropo articolul la care ai facut referire. In momentul de fata euro urca in toiul crizei bancare. Daca nici asta nu ajunge ca si argument, demonstrand ca ceea ce face unul sau altul nu poate avea decat efect momentan asupra pietei, nu mai ajunge nimic.

Dupa un urcus mai mult sau mai putin consistent bursa isi va continua caderea in opinia mea, o cadere care a inceput-o in toiul celor mai bune stiri si cu QE 2 in spate, in data de 2 mai.

Euro are chiar maine o data ciclica. O stire "buna" ar putea sa-l urce pentru moment, pentru ca mai apoi sa fie zdrobit. Piata are viata ei fractala si cand lucrurile merg bine, FED, stiri, etc. par a o influenta.

Cand lucrurile nu mai merg bine realitatea iese mult mai clar la iveala: piata este miscata exclusiv de sentimente si atat.

George spunea...

Horea te asteptam sa mai scrii pe blog pt. a avea si noi o imagine mai clara a lucrurilor care se intampla. Eu unul iti multumesc pentru informatiile gratis pe care le-am citit pe acest blog.
Daca treci pe la bucale si ai nevoie de ceva ma anunti si daca pot te ajut.

AristotelCostel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
AristotelCostel spunea...

19 iunie 2011:
"... alte semnale ar fi reclame obositoare la depozite," -AerConditionat

22:
Băncile cu acţionariat elen vin cu oferte speciale la depozite, plătind dobânzi de peste 8% pe an la lei şi 4% pe an la euro
...
"Vor să aibă o relaţie mai bună cu clienţii pentru că au nevoie de bani din moment ce nu mai pot obţine fonduri de la băncile-mamă. E mai complicat să strângă bani de pe piaţa interbancară, de aceea preferă să atragă depozite de la clienţi", comentează analistul financiar Dragoş Cabat.


... adica cei care știe cunoaște... versus deponentul român care nu știe, dar e sfătuit de... analistul financiar.

Domn' Isărescu, aștept un mic impuls de la dumneavoastră... și o eliberare de 0.5pp RMO pentru mine va fi de ajuns.

@horea
poate s-a pus internet și la norvegia.