Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 24 iunie 2011

Un brontozaur in lacrimi

Piesa suna a tragedie dar mincinosul Berlusconi o prezinta ca fiind o comedie. "Bancile italiene sunt bine capitalizate" a spus in stil junckerian premierul. Asta-i latin de-al nostru! De ce nu ar minti si el de sa crape pietrele daca marele Juncker made in Luxemburg si-a permis sa si recunoasca ca face acest lucru atunci cand situatia devine serioasa. In acelasi text publicat de Bloomberg, care vorbeste  de plonjonul bancilor din Italia de pe bursa, vei gasi si urmatoarea fraza:

"Italian banks are also seeking to raise money from investors to bolster capital"

Deci, ca atare, va sa zica, faptele bancilor urla asa de puternic incat eu unul nu mai pot auzi vorbele lui Berlusconi. Ba ma mai si intreb, asa prostetste ca intotdeauna: Daca bancile sunt asa de bine capitalizate precum spune domnisorul premier, de ce mama dracului mai cauta atunci in disperare capital? Va spun eu! Din cauza faptului ca sunt falimentare, ca si BCE de fapt. 

Sunt absolut constient ca am provocat zambete cu aceasta afirmatie acum cca. un an, dar astazi zambetele sunt cu siguranta mult mai putine. Concetrati asupra  peripetiilor grecesti oamenii au uitat de de tot de sarmanul brontozaur indatorat si el pana peste urechi. Este atat de mare incat mascaricii nu l-ar putea urni nici suiti in macarele.

In bazinul de pe langa scena pe care-si face numarul brontozaurul pleoscaie o balena. Pe spatele ei scrie Spania. Isi astepta si ea intrarea pe scena cu rabdare. Pleoscaie in lacrimile namilei. Tot decorul facand parte de fapt din tragedia jucata. Meteorologii anunta o vara lunga fierbinte, fara sa spuna insa o vorba despre sistemele de ventilatie defecte din banci. Napadita de atata caldura Romania merge insa inainte. Se pregateste sa infrunte arsita printr-un nou imprumut de 30 de miliarde de euro, care va fi luat de la Foame-i pentru racoritoare, desigur. Ca sa diversifice scenariul comediei romanesti presedintele l-a facut pe fostul rege al tarii noastre tradator, rostind in acelasi timp si o fraza pe care o consider de aur.

“Vedeti, noi inca nu ne asezam corect valorile”

Cat adevar intr-o fraza asa de scurta! Non-valorile, semidoctismul si mediocritatea sunt reprezentative pentru Romania post lovitura de stat. Ele au fost propulsate in ultimul timp la cele mai inalte culmi. Avand paradoxal in frunte chiar pe cel care le sesizeaza, presedintele.

Apropo aur. A inceput oare sa cada azi din cauza presedintelui nostru? Care a inceput in ultimul timp sa-l scuipe in cantitati industriale pe gura.


12 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Chiar daca mai vad si eu in stanga si-n dreapta, mie tot de caramizi imi place sa vorbesc... e singurul domeniu arhiplin de... poezie si poeti. :D

Se facea ca acu' 2-3 zile niste cretinei imi transmiteau de la fata locului ca Italia a avut noroc ca s-a lipsit de... bule imobiliare.

Life is full of surprize... mai ales pentru cretini.

Romanii n-au parte de cine stie ce indemnuri de... "stati la locurili voastri"... li se administreaza somnifere:

Stil de manager. Anca Nuţă de la Unicredit Ţiriac Bank: “Ceasul pe care îl port este un Tag Heuer Link Cronograph primit cadou de la soţul meu. Nu mă despart nici de colierul şi cerceii cu perle primiţi în dar de la bunicii mei”

"Obiectul care mă reprezintă... e maşina mea Fiat 500 (o masina ieftina, naspa si stupida)... a fost pur şi simplu "coup de foudre"" (cu asta a revigorat și industria auto din... cizmă).

Îmi place să merg şi la galeria Pavilion Unicredit Ð centrul independent de artă şi cultură contemporană unde găseşti una dintre cele mai bogate "resource room"

Port întodeauna cu mine... telefonul Blackberry. ... stil de stil...

M-au impresionat concertele trupelor Nouvelle Vague şi Norah Jones iar recent am descoperit muzica lui Colbie Caillat. ... bine, dar fără proba orală n-ai ce căuta în PR la bancă.

Aş colecţiona... lucrările artiştilor contemporani Keith Haring, pe care l-am descoperit în Pisa, unde are o lucare publică pe zidul bisericii Sant' Antonio, intitulată Todo Mondo. "Insiderii" tot fac licitații... poate se emulează și ciobanii.

Un cadou pe care aş vrea să-l primesc este o excursie cu balonul cu aer cald.

Cu balonu'... te-ai tot tras, că fără balon n-aveau ce să caute praștii ca tine într-o bancă.

Horea spunea...

Ar trebui sa se uite mai des la Tag Heuer-ul de pe manuta. Daca lucrurile continua sa mearga cum merg el va arata in curand ceasul mortii.

Poate il va bate exact in momentul excursiei cu balonul umflat, cu aer arctic si cu cuburi de gheata, intr-o vara deosebit de fierbinte.

Am auzit, nu stiu daca e adevarat, ca: baloanele umflate cu aer rece si umplute cu gheata cad destul de violent spre pamant.

Daca te paste nenorocul ar putea sa cada chiar pe capota unui Fiat 500.

originar spunea...

ce penibil..."manelizarea" bancilor, tot feluil de "pitzi" au ajuns sefe si directoare in banci..de altfel asta vad de multi ani si in reteaua din teritoriu, unde tot felul de panarame ori inculte si incompetente au ajuns sefe sau sefulete...
Asta se cultiva in societate, asta avem.
Astia ne conduc.. de altfel vedem ca si in politica e la fel.

Horea spunea...

originar,fiecare popor are conducatotii pe care ii merita.

cg spunea...

Horea sa nu ne pitim dupa degete, exemplare de conducatori sau cum vrem sa le mai spunem ca ai nostrii is pe toate meleagurile; crezi in America zilelor noastre sau Islanda au avut, ceva diferit in atitudine, reactie?
Obama a ajuns presedinte pe un discurs maret in care ataca Wall Street-ul si o fenteaza ca in stilul de Bucuresti, pacat, isi bat joc de democratie sigur nu ca predecesorii au fost buni de ceva dar ... totodata si-a luat in jurul sau aceeasi latrai vezi domnule vin ca mari nume de la Harvard, Columbia etc. acestia castigand sume f.mari ghici de la cine? mita financiara parca s-ar numi mai pe sleau.
Pentru omul de rand este trist, mediul financiar este putred nu-i garanteaza nimic, bogatii devin si mai bogati iar guvernul tot pe amarati trage turta marind taxele, sa mai zicem lipsa proceselor penale soldate cu rezultate grele pentru mizeriile financiare? deh marile banci financiare ung pe toti.

Ramane sa mai scrii si din Norvegia astfel incat sa nu pierdem o minte clara si justa da? Multumiri anticipate.

Horea spunea...

cg, eu cand am fost acum un an si jumatate in Norvegia, oamenii de acolo nu prea stiau ce-i aia criza.

In Islanda stii si tu ca s-a votat impotriva bancilor un vot respectat pana la urma de catre politic.

Este adevarat ca tarile scandinave sunt ceva aparte, dar nu cred ca mai exista tara in asa numita lume civilizata care sa poata fi comparata cu Romania.

In opinia mea comparatiile nu sunt nici macar sanatoase. Fiecare popor ar trebui sa-si vada in primul rand proria ograda. Cancerul tau nu devine mai putin mortal doar pentru ca as avea si eu cancer.

Sunt insa de acord cu tine privind afirmatia ca lumea s-a schimbat. Democratiile de ieri, din unele state, inclusiv SUA, nu mai functioneaza azi cum au functionat ieri, din cauza avaritiei unora care au pus incet dar sigur mana si pe parghiile politice.

Acestia din urma se vor ciocni dupa parerea mea, in anii care vin, cu popoarele pe care le-au jefuit. Diferenta dintre romani si alte natii care pretind ca practica democratia este, tot dupa parerea mea, constiinta civica si discernamantul.

Vei vedea ca popoarele care au cele doua atribute mentionate vor riposta, in primul rand prin intermediul parghiilor democratice. Incercand sa-i elimine pe cei vanduti

In cazul in care folosirea acestor parghii nu va da rezultatul scontat, aceleasi popoare vor trece la alte metode, chiar la violenta in caz de necesitate.

Din pacate, in tara mea, eu nu vad nici discernamant si nici constinta civica. Absenta acestor elemente il ajuta fara doar sau poate pe politician sa-si calce fara mila poporul in picioare.

Din Norvegia nu voi mai scrie pentru ca doresc o pauza. Voi relua postarile in septembrie daca nu se darama lumea pana atunci. Am scris oricum mai mult decat mi-am inchipuit ca o sa scriu vreodata.

Emil spunea...

Va multumim pentru ce a-ti scris pana acum . Vacanta placuta si va asteptam din toamna !

Horea spunea...

Emil, mersi. Vacanta placuta si tie!

George spunea...

Eu cred ca voi sunteti invidiosi pe inteligenta emotionala a doamnelor pitzi. Ele au o inteligenta emotionala foarte ridicata spre deosebire de noi pleava, care nu putem sa ne mulam pe structura societatii multilateral fake-uita de aceste genii in ale politico-economiei. Ce-l mai tare ma enerveaza ca nu pot si nici nu prea vad o cale de iesire din acest carusel de nesimtire generalizata.

Horea spunea...

George, sunt perfect de acord cu tine. Cel mai frustrant lucru in viata unui om este cand are solutii la o problema, dar nu e lasat sa le aplice. E ca si cum ai fi liber sa stai cu mainile legate.

Oricum situatia este destul de lesne de inteles pentru cei care conduc: Hotii, mediocritatile, semidoctii societatii se balacesc intr-un bazin al lor proriu din care e normal sa nu vrea sa iasa.

Ar putea fi scosi de acolo cu arcanul dar de catre cine? De catre cei care ii mai asculta cu sufletul la gura si azi si ii mai si voteaza?

AristotelCostel spunea...

@george

Să vedem cu ce se va alege Unicredit-Țiriac de pe urma inteligenței emoționale a doamnei piți.

Inteligența ... mea doar a fost jignită de... înșiruirea interminabilă de constipații din revista [P] Avantaje [P].

George spunea...

@Horea
Cred ca aceeasi neputinta au simtit-o civilizatiile precolumbiene si nu numai, care devenisera din ce in ce mai feroce in dorinta de marire a conducatorilor lor.
Din pacate nu invatam nimic din istorie totul are o ciclicitate cum spuneai tu.

@AristotelCostel
Cred ca se vor alege cu salvarea de catre stat, adica prin cotizarea noastra a tuturor, din pacate.