Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 19 iunie 2011

Un pumn in ochi, unul in nas sau un picior in gura?

Sunt doar trei dintre cele 6 alternative mentionate de Nomura de care ne-am putea lovi in cazul unui faliment grecesc.Toate alternativele insirate de banca Japoneza le gasesti in pasajul urmator. Observa! Banca nu vorbeste de consecintele pe care le-ar putea avea pentru Romania alte falimente, precum unul al Irlandei, al Portugaliei etc. 


Despre contributia acestor eventuale falimente, foarte probabile si ele, va spun eu doua cuvinte; "Crestere economica". Le-am invatat de la Bochescu si Isaresu. De la Pontanescu am invatat ca vin salriile marite si locurile de munca, un milion cat ai clipi, restul dupa. 

- A new Vienna Initiative: Despite an event in the Greek banking system those same banks are still required to maintain capital exposure into Emerging Europe. EBRD and EU provide support and other incentives to make this happen. Such a move however would be difficult and impose additional burdens on an already highly stressed Greek banking sector.
- Business slowdown (least bad outcome): Greek banks severely constrain lending in domestic subsidiaries as parent company funding crowds out domestic business. This is anti-growth for Romania and Bulgaria, though arguably it has already started to occur.
- Greek bank consolidation (bad outcome): Greek banks are forced to consolidate, perhaps into some form of good bank/bad bank set-up. Consolidation causes asset sales in Bulgaria and Romania. With limited foreign interest likely, government or domestic money would be needed, meaning net currency outflow. If a sale was not possible capital withdrawal would then be likely.
- Capital withdrawal (very bad outcome): Greek banks are forced to draw down capital from subsidiary banks to shore up their own balance sheets. The capital flight causes balance of payments stress (requiring reserve utilisation and in Romania’s case potentially tapping the precautionary SBA).
- Subsidiary default threat (very bad outcome): Removal of parent company support causes domestic banks to default but EBRD and the Romanian/Bulgarian government step in and nationalise or cause consolidation within Romania to absorb the bank.
- Outright parent company default (worst outcome): Parent company support is removed, capital is withdrawn, there is a fire sale of Emerging Europe assets. (Even if Greek banks were nationalised or bailed out would the Greek government really want to support Romanian and Bulgarian subsidiaries?)
Observa de asemenea! Banca recomanda cumpararea de CDS-uri, pariuri de faliment pentru Bulgaria si Romania, tari cu datoria externa echivalenta cu cifrele expuse in graficul afisat. Sunt absolut de acord cu Nomura si, fiind vorba de Romania, tind sa vad ultimul scenariu ca fiind unul foarte probabil. Mi-ar face deosebita placere sa-i vad pe toti hotii crepand, dar, din pacate, oalelele sparte vor cadea ca intotdeauna in capul poporului. Asta in cazul in care cel din urma nu va lua sapa in mana si nu va sparge capete de hoti. 

Atentie! Nomura da si ea o explicatie partiala pe care ar fi dat-o orice om normal cu privinta la intarirea leului. Cererea creata de bancile subsidiare care au trimis bani bancilor mama. Nu trebuia sa fie oare invers? Ba trebuia! Dar Romania este o tara intoarsa pe dos chiar si atunci cand e vorba de tratate semnate, ca cel de la Viena. De aici poti lua cand vrei si cat vrei, pentru ca totul e permis in tara democratiei originale si al tuturor posibilitatilor. Exceptand un trai decent si civilizat.

Domnul Dragnea si altii ca el s-au apucat de furat, chiar fonduri europene. De ce nu ar putea cere atunci o banca mama bani unui "copilas"? Aici vei gasi la nevoie articolul tradus in limba romana! Chiar daca nu are aceeiasi structura, traducerea prezinta la fel de bine "cresterea economica" care ne asteapta. Spuneam in articole precedente ca cei ce vor vrea sa candideze la conducerea tarii in 2012, vor face prin aceasta un gest de sinucidere politica. Am gresit, ma caiesc si imi cer public iertare! Pentru ca oamenii care sunt in stare sa fure fonduri europene, au o talpa de bocanc atat de groasa pe obraz si pe tot corpul incat nimic nu-i poate omara.

Hai sa mai traim putin treziti bine!

Ps. Daca vrei sa-ti tii banii in banca cauta banci cu expunere minima la "porci". Dar, e bine sa intelegi si faptul ca garantii nu exista nicaieri. Sa nu-ti faci cumva iluzii ca cei ce au creat aceasta criza se vor apuca sa te plateasca doar pentru ca au semnat un tratat sau altul. Fii intotdeauna sceptic fata de mincinosi. Cel ce a mintit o data va mintii foarte probabil de mai multe ori, sau de cate ori crede el ca este nevoie, pentru a te fraierii. Vezi expunerea bancilor roamnesti la imobiliare. In cazul unei crize de lichiditate piata va fi umflata cu bunurile acestora scoase la vanzari.

Vanzari care nu vor reusi si care le vor pune saci grei pe umeri. Din cauza numarului mare de imobiliare din bilant. Cea mai sigura banca din Romania este probabil in ochii multora CEC banc, o banca care apartine statului. Gandeste-te totusi ca ca acest stat corupt pana in maduva oaselor, ca si cel grec de fapt, de unde si problemele actuale ale elenilor, ar putea sa-si dea duhul. Cauta pe net informatii despre bancile active in Romania. Cauta in primul rand expunerea lor la porci, mai apoi la imobiliare si in ultimul rand rating.  Ratingul se schimba dupa cate ai vazut in decurs de minute.

6 comentarii:

AristotelCostel spunea...

RMO-urile de la bnr pot actiona ca un... ultim tampon, alte semnale ar fi reclame obositoare la depozite, bank run pe bancile lui Mr. Panos cu efecte pozitive, oarecum, asupra... celorlalte.

Lucrez cu o banca aplecata in fata... clientilor. Mi-a permis sa cumpar dolari la 2.77 cand cursul pe forex trecuse bine de 2.8. Probabil voi putea face transferuri si dupa ce va intra in incetare de plati. :D

Dar, cum in Romania banii sunt in mainile catorva, e posibil sa vedem banci lesinate inainte de strangerea a 3 clienti la... casierie.

... viata e frumoasa, iar totul rau e spre bine... vom ajunge in Rai.

mihai spunea...

@AC si horea , sa inteleg ca nu sunteti fani Sarkozy&Merkel ? pe de alta parte sa o luam in ordine , intai grecia apoi irlanda sau portugalia ... pana la romania mai e destul !

AristotelCostel spunea...

@mihai

Intai Romania, apoi Grecia, Irlanda...

AristotelCostel spunea...

"totul rau e spre bine"

... sunt poliglot.

mobutu spunea...

cum naiba poate cineva sa fie fanul mascariciului de sarkozy?

Horea spunea...

mihai, de unde concluzia ca as fi fanul unor mascarici? Vorba lui mobutu. In rest eu nu impartasesc sarhasmul lui Costel, pentru ca imi vine sa vars cand ma uit la ceea ce se intampla. Cu sau fara sarhasm o tara corupta pana in maduva oaselor nu poate s-o sfarseasca bine. Ma refer la geamanul Grciei numit Roamnia.