Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 14 septembrie 2011

"Calmatorii"

In 1989 Ion botezatorul calma gloata de "holbai" iesita in strada dupa lovitura de stat explicandu-le ca participa de fapt la o revolutie. De atunci orele de calmat par sa fi fost introduse in scoli, azi trebuind sa existe mai mult ca sigur chiar si facultati care educa calmatori, in toata lumea. Dovada sunt absolventii de elita, precum: Trichet, Merkel, Sarkozy, Bernake, Obama si Junckers, pentru a numi doar cativa. Cei din urma specializati in subiectul calmarii pietelor.

Profesionalismul de care dau dovada nu poate fi pus la indoiala, din moment ce piata pe care incearca s-o calmeze, mai nou de doua ori pe saptamana, a urcat la 140% dobanda bondurilor grecesti, intr-o atmosfera de calm demna de invidiat, desigur. La fel de calmi sunt si aceeia care dau foc zilnic Greciei transformandu-i strazile in arene de gladiatori. Pietele de capital au fost asadar calmate, mai ramane doar un singur lucru de facut, calmarea romanilor.

Domnul Tanasescu a fost ales drept sol de catre decanatul facultatii, fiind considerat un "explicau" de mare clasa si un super specialist in economie. Dupa ce ne-a lamurit doar acum cateva luni despre faptul ca Europa a iesit din criza si despre faptul ca si economia tarii noastre s-a suit intr-o racheta, ca o consecinta fireasca a renasterii economiei vechiului continent, reprezentantul Romaniei la FMI  pare sa nu se dezmita nici azi. 

Acesta demonstreaza fara doar sau poate ca este un student eminent, unul de care chiar ctitorul facultatii de calmat spirite, Ion, poate sa fie foarte mandru.  Tanasescu a iesit asadar cu un pachet de calm in buzunar pe care l-a aruncat cu trufie maselor. Explicand asa cum se cuvine necesitatea salariilor de 75000 de euro pe luna pentru un director de companie de stat, asta dupa ce un alt director, pus tot de soiul de oameni rasa Tanasescu, a facut compania in cauza praf si pulbere pentru un salariu asemanator.

75000 de euro pe luna este de fapt un salariu mediu in Romania, asa ca: Care-i prloblema? ar spune cu siguranta dl. Borbely. Pai prloblema este insasi faptul ca voi calmatorii mai existati si mai respirati oxigen, intr-o tara care a ajuns sa faca pentru foarte multi bani un ogor de cartofi, in loc de teren de fotbal, cu ajutorul unor firme in care directorii si patronii au fost tot de calitatea celor pe care vreti sa-i angajati. Intr-o tara pe care o batjocoriti si o jecmaniti, profitand de intunericul pe care l-ati creat voit in jurul unei populatii oarbe si neputincioase, lipsita tot voit din partea voastra de orice dram educatie. 

Stiti bine ca un popor tinut la nivelul gazonului de pe Arena Nationala va alege politicieni care sunt la exact acelasi nivel. Un nivel pe care voi, asa scoliti cum va tineti, nu-l puteti depasi. Fara ajutorul statului pe care il sugeti precum o capusa, nu sunteti in stare sa administrati nici macar o buda publica. De ce nu ar fi atunci la fel si cu directorii pe care ii puneti in scaun, pe baza relatiilor de partid si de stat, precum si pe baza gradelor de rubedenie pe care le au tot cu voi.

Eu unul va doresc o zi in care sa fiti fugariti cu tarnacoape! De cei multi si oropsiti, de catre cei carora ati incercat sa le sugeti si ultima picatura de sange. Intr-o societate sclavagista moderna, pe care ati creat-o cu buna stiinta strict pentru a va putea satisface propriile interese.   

Un comentariu:

originar spunea...

articol de nota 10 ! :)