Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 30 septembrie 2011

Cuprul si miracolul chinezesc

Celora care au inteles de acum rostul pe care le au graficele in analizele economice vreau sa le soptesc ceva in urechi; Pretul cuprului este un indicator economic! Acest lucru il demonstreaza clar si concordanta pe care o vezi intre graficul metalului semipretios si indicele bursier din Shanhai.

Observa divergenta dintre maxima indicelului bursier din China si cupru ( patrat albastru tras anapoda cu mana.) Pretul indicelui face o noua maxima, in timp ce pretul cuprului nu mai este in stare de o prestatie asemanatoare.

Liniile galbene groase, trase tot anapoda, ilustreaza directia pe care au luat-o in ison preturile ambelor elemente afisate pe grafic. In opinia mea umila, balonul miraculos chinezesc a inceput sa se dezumfle. Pocnitura o vei auzi mai tarziu, dar ar fi bine sa-ti pui si niste casti de protectie pe urechi. In caz contrar ai putea ramane foarte usor cu timpanele perforate.

PS. Apropo China! Uite pentru ce e platit Isarescu si de ce avem nevoie de BNR. Pentru ca primul sa fie uitmit de faptul ca in banci nu cresc struguri. In timp ce domnul "preot", tot mebru de vaza BNR, sa ne dea explicatii vesnice in stil tipic romanesc.

"Acum 11 ani era imperios ca băncile din România să fie privatizate cu mari bănci cu capital străin, occidental, european, iar acum citesc, nu cu stupoare, dar cu relativă uimire, că vulnerabilitatea cea mai mare a României este faptul că avem bănci străine în România", a declarat joi seară guvernatorul BNR, la conferinţa 'Provocările creşterii economice în Uniunea Europeană. Reforme pentru viitorul Europei'. "  Intrebarea subsemnatului catre capital! De cand au devenit uimirea si stupoarea replici?

Eu unul nu pot sa ma abtin de la intrarea in extaz si prin aceasta nici de la o recomandare: Prin care salariile acestor domni si de ce nu a "tutulor" angajatilor din BNR, sa fie puse la cel putin nivelul salariului mediu din Romania, 75 000 de euro pe luna. Echivalent astfel si cu cel al directorilor care vor fi angajati sa salveze companiile de stat avariate de alti directori. Care au avut si ei desigur in numele comitetului central si al celor mai demorocratice principii tanasomanesti un salariu identic.

9 comentarii:

ThinkAgainRo spunea...

Perfect de acord cu tine eram sigur că acest mamut pe care-l consider un lagar de concentrare de 1 miliard de deținuți este o imensă bulă.Pe cale de a se sparge!Mă bucur că și tu îmi confirmi cu o analiză excelentă ipoteza!

Horea spunea...

Despre China si bula in care au intrat imobiliarele din aceasta tara am vorbit pe aceasta pagina si acum cca. un an. Predictiile de atunci incep sa se adevereasca acum!

George spunea...

Curiozitatea mea, mai degraba, este legata de actiunile pe care le va intreprinde China in acel moment? Oare vor incepe sa arunce si ei vina pe altii, cum vad ca se poarta mai nou?

Horea spunea...

George, exista oare alte variante? Oricum, China o va lua cu bata in cap si politic. Atunci cand lucrurile merg bine politica este ignorata de mase. Cand psihologia maselor devine negativa lucrurile se schimba radical.

In China nu am avut inca cele 1001 de nopti din lumea araba, inceputa in Egipt. Cine are rabdare le va vedea aproape sigur si in tara comunista.

sorin spunea...

Sa inteleg ca e de cumparat USD?Sau aur?

Akhenaton spunea...

@sorin

Inainte sa intrebi asa ceva citeste cateva articoe din urma, cu siguranta te vei lumina singur.

AristotelCostel spunea...

haloeu... tocmai am dat de un comentariu al prestigiousului mihai.

Oranjgutan curat din ograda prostobocului.

N-am reactionat tocmai la timp, dar "boasele" la care facea referire se leaga de trendul "bull"... ca creste. Speculatul pe stiri e pentru cretini manipulabili.

AristotelCostel spunea...

A mai aparut o semnatara a manipularilor altora:

Silvia Panturu

Politicienii nu indraznesc sa articuleze aceste cuvinte: tiparirea de bani, insa exista voci care sustin ca a venit timpul sa recurgem la aceasta optiune "nucleara" pe scara mare.


Alternativa este pierderea unui deceniu din viata economica a omenirii, risipa mai mult decat inutila, relateaza CNBC. Risipa cruda, am putea zice. Sadicii par a accepta aceasta cruzime, insa oamenii sanatori ar trebui sa o respinga.


Prostii sunt sanatosi?

Trei motive pentru care trebuie sa-i multumim recesiunii

1. Preturi atractive pe piata de capital (uarăn bufet... caca... papa)
2.Ratele dobanzilor vor ramane mici pentru o vreme
... oamenii pot accesa credite avantajoase in urmatorii ani.
3. Chilipiruri pe piata imobiliara
Nu doar ca avem la dispozitie credite ipotecare mai ieftine, insa preturile locuintelor sunt de doua-trei ori mai mici decat inainte de criza din 2008.
...Economistul Gleb Nechayev de la CB Richard Ellis crede ca aceasta este o oportunitate unica.


Aceiasi prosti care au prostit maxim in varf de bula sunt preluati drept mari specialisti... unici.

Sursa e bloombiz.

Horea spunea...

Pierderea deceniilor s-a facut in Japonia tocmai prin aplicarea retetelor enuntate mai sus.

Nici o dovada nu pare insa a fi suficienta pentru cretinii keynesieni monetaristi, unii chiar laureati ai premului Nobel.