Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia, nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci si ceea ce spui!" Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice" Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este drumul invizibil parcurs de om spre societatea in care traieste" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Cititul este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Daca iti schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle

sâmbătă, 24 septembrie 2011

"O criza artificiala"

Cand cretinul de Romania nu intelege un fenomen sau altul, el cade imediat in teoria conspiratiei. Prin teoria amintita el explica de zor si actuala situatie economica a lumii, in toata mass-media, inclusiv la rubrica comentarii ale unor reviste si ziare.


Sa vedem cat de artificiala este de fapt aceasta asa numita criza, una pe care eu am numit-o tot timpul depresiune.

La fel de artificiala ca si criza unei familii formata din doi parinti si doi copii, cu un venit de 2000 de RON pe luna, dar si cu o datorie de 10 milioane de euro.

Atata timp cat familia isi putea plati datoriile acumulate, adevarat tot mai greu, prin achizitionarea a noi datorii, criza "artificiala" nu a existat.

In monetul in care creditele au secat, pentru ca si creditorul a ramas subcapitalizat din aceiasi cauza: o puzderie de imprumuturi neperformante aruncate in dreapta si in stanga, criza "artificiala" a lovit familia noastra. Precum si pe comentatorii "ultrainteligenti" din massmedia si de pe forumuri.

Si mai "artificiala" a devenit criza familiei din momentul din care copii s-au hotarat sa fure cat mai mult posibil din salariul parintilor.

4 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Securistul Tabacaru spunea inca din 2007 ca imobiliarele din Romania sunt tunuri curate.

A si repetat... "TUNURI".

El investeste in Costa Rica... in Romania e prea multa lacomie prosteasca.

Probabil acum a ajuns "criza artificiala" si pe la el.

Principial dai credite la toti cocalarii care stiu sa puna caramida peste caramida, dai credite uriase cocalarilor cu yield-uri in cap, dai credite si mai uriase utilizatorilor finali, iar cand se termina schema Ponzi, nu-ti mai ramane decat concluzia "criza artificiala".

L-a dus capul pe prostovetele asta securist sa lege "tunurile" din 2007 de sfarsitul schemei Ponzi?

"Paradoxal", prostovetele securist... failed.

Horea spunea...

Vezi Costele, despre astea vorbeam. Tabacarii, Cabatii, Guranii, Tanasestii etc. sunt cei care mesteca mamaliga din oala numita Romania.

Cei cu multe pseudonime de care vorbeai tu nu sunt nici macar furculite, comparati cu ultimii.

Acesti securisti, cu tot alaiul lor de politicieni, cresc si infloresc in continuare pe toate ogoarele tarii.

Mircea spunea...

Pt ca esti medic si banii sunt sangele economiei: se cheama ca avem leucemie? Identifica tu care sunt hematiile, care sunt trombocitele si care sunt leucocitele din sistemul sanguin al finantelor.

Horea spunea...

Mircea, cu leucemia ai nimerit-o! Pentru ca in cazul acelei boli avem de-a face cu o multiplicare patologica a leucocitelor. Modul in care s-au multiplicat banii facuti din aer in ultimii 80 de ani este asadar foarte asemanator cu multiplicarea patologica a leucocitelor

In rest sangele de care vorbesti a fost invadat de elemente necunoscute in medicina; hotocite, smecherocite, mincinocite. ca sa insir doar cateva.