Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 7 septembrie 2011

O curte formata din oameni

A venit asadar azi si verdictul curtii constitutionale din Germania. El a fost asa cum m-am asteptat fript in ulei politic. Pentru cei care nu le au cu engleza traduc: Curtea a spus: Bla bla bla bla..... Doamna Merkel a raspuns si ea: Ha ha ha! Ideile mele, ale lui Sarkozy si Trichet, precum si cele ale hotilor din banci sunt mai presus de lege.

Curtea constitutionala a aruncat totusi pisica moarta in curtea parlamentului german, cel pe care hotii cei mai mari ai Europei vor incerca cu siguranta sa-l santajeze.

Concluzia: Democratie mai exista asadar doar in tarile nordice, vezi cazul Islandei. In rest fascismul bancar se extinde cu viteza sunetului. Euro a saltat din nou, asa cum era de asteptat, la publicarea stirii de mai sus, dand mai apoi cu copitele de gardul pe care piata i l-a pus in fata. Facatorii de stiri au dat cu capul in acelasi gard.

Ps. Euro are un suport vital in jurul nivelelor actuale, mai precis la 1,4055. O data perforat cu consistenta acest nivel va deschide drumul unui trend negativ de durata cel putin medie pentru valuta comunitara. Asemenea nivele sunt insa in acelasi timp si nivele numai bune de prostire ale investitorilor. Ele sunt perforate pentru inceput pentru ca mai apoi sa catapulteze instrumentul care a dat de ele in directie opusa. Vom afla despre doleantele acestui nivel in cateva zile. Doleantele lui vor fi respecate indiferent de ce spune unul sau altul. 

4 comentarii:

lucia spunea...

bun venit inapoi Horia, te asteptam de ceva vreme mai ales pentru analiza euro - leu. Poti te rog sa faci un prognostic in ce directie va merge cursul sa zicem pentru urmatoarea saptamana? Multumesc

Ciprian spunea...

Bună ziua,

Citesc de ceva vreme blogul dumneavoastră şi din câte am înţeles predicţiile dumneavoastră legate de cotaţiile valutare în special şi indici bursieri în general, se bazează pe o teorie proprie ce ţine cont de reacţiile emoţionale a participanţilor la tranzacţii.

Am citit acum câteva zile următorul articol:http://www.descopera.ro/lumea-digitala/8691232-am-intrat-in-era-in-care-computerele-preiau-controlul.
Din articol reiese că foarte multe tranzacţii sunt decizii ale unor algoritmi de calcul... unde sunt atunci reacţiile emoţionale?!?

Anonim spunea...

Salut Ciprian,

Nu trebuie sa ai incredere si sa iei de bun tot ceea ce citesti pe net.

Algoritmi sint o parte a sistemului dar departe de a controla ceva. Este foarte adevarat ca multe tranzactii sint controlate de algoritmi, asa numiti "expert advisors" uni chiar functioneaza pentru o perioada dar absolut toti esueaza lamentabil in timp.

Un algoritm pe piata forex este definit ca un program ce ia decizii de tranzactionare. Ca orice program el are un input si un output, respectiv mersul pieti este inputul si decizia de tranzactionare este outputul. Se observa trivial ca algoritmul ia decizii in functie de input adica de cum merge piata si nu invers.

Altfel acuma Grecia se afla in buza prapastiei si euro nu da semne de slabiciune, cind erau doar zvonuri ca greci au probleme euro se zbatea in chinuri pe la 1.19.

Reactiile puternic emotionale ale pieti se pot observa in timpul difuzarii stirilor atunci cind cotatiile oscileaza foare puternic intr-un interval scurt de timp.

Bafta.

Dorin spunea...

...si evolutia RON/euro?
Multumim.