Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 13 septembrie 2011

Revista Capital cu turbanul lui Mohamed in cap confunda matematica cu profetia

Nu ma mir! Intr-o tara in care nu de mult Capital canta renasterea Europei, cantec copiat de pe net de la alti oameni fara discernamant, o analiza facuta minutios de cineva pare o profetie. Traim de fapt in tara profetilor, o tara in care evolutia valutelor si evolutia economica se ghiceste in fiecare seara la televizor.

Invitatii profesionisti precum si jurnalistii care le pun intrebari, la fel de profesionisti si ei, nu inteleg o iota din modul de functionare a pietelor, dar, din pacate, astia sunt oamenii pe care Roamnia ii arata cu mandrie zi de zi. Oamenii care ar avea ceva de spus si care mai si inteleg putintel despre ce vorbesc sunt exilati pe net, acolo unde doar cativa pot sa-i auda.

Pe ceilalti ii vezi si ii auzi insa pretudindeni, in ziare, la radio, la televiziuni, asta pentru ca Romania este plina de profeti mincinosi. Soros nu este nicidecum profet dragi tovarasi de la Capital. Este un om care stie aduna 1 cu 1, obtinand rezultatul scontat de orice om cu scaun la cap, 2. Voi in schimb stimati mebri ai celui mai elevat ordin mohamedan,  voi obtineti orice alta cifra in afara de 2, atunci cand adunati tot 1 cu 1, pentru ca gandirea pe care o aveti isi are radacinile in pantalonii lui Isarescu.

Personal am prezis falimentul elenilor de mai bine de un an, pentru ca am facut si eu scoala primara. Am inteles de mult ca o tara cu un deficit de 130% din PIB, inecata in austeritati de catre "salvatori" si inconjurata de o lume in depresiune nu va putea creste economic. Daca nu cresti economic singurul fel de-a mai ajunge la bani este un alt imprumut, unul pe care il vei folosi ca sa-l platesti pe primul.

Este ca si cum ai trata un alcoolist cu tuica. La un moment dat ajungi sa ai atatea imprumuturi incat nu vei mai putea plati nici dobanda. Pentru ce credeti totusi ca se pregatesc Mohamezii profeti chiar in aceste momente? Pentru inca un imprumut, desigur, oferit de FMI si troica de hoti Greciei, pardon  bancilor cazinou din Franta si Germania, acelora care ar pierde o groaza de bani in urma unui faliment elen. Oameni vor mai fi pe acest pamant si dupa ce Trichet si banda lui de hoti vor da ortul popii.

De ce sa nu platesca ei, cei care se vor naste in anii urmatori, oalele sparte timp de mai multe generatii, atata timp cat actualii cetateni se uita cu gura cascata la profeti? Pe cei de la Capital ii poti ierta, pentru ca habar nu au ce fac si ce spun. La fel ai mai putea ierta si niste mascarici din politica romaneasca, pe cei care vorbesc ca sa nu taca. Pe Trichet arogantul, impreuna cu toata echipa sa de politicieni corupti, nu-i poti ierta insa. Acestia din urma sunt foarte constienti ca inmormanteaza generatii. Chiar daca Trichet n-a inteles nici el o iota din ceea ce avea sa-i ofere economia dupa ridicarea vigilenta a dobanzii de referinta.

Oricum, acesti oameni nu precupetesc nici un efort in ceea ce priveste salvarea hotilor din banci. Fie ca intr-o zi popoarele sa le crape capetele, pentru ca alte masuri mai putin drastice par sa nu mai existe. Deci inca o data dragi tovarasi si prieteni de la Capital! Lucrurile stau cam asa cum au fost descrise aici. Cu un Sorors care gandeste si ca o censecinta mai si intelege ceea ce face, raportat la jurnalistii vostri care fac orice altceva.

Niciun comentariu: