Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 29 septembrie 2011

Si iata "stirili"

De la Maeket Watch si desigur si de la faimoasa revista ECONOMICA capital. Imbucurator este faptul ca cei care comenteaza articolul scris de capital par sa fi citit si altceva.  Observa puzderia de fundamentale invocate de un ecretinomist numit Hugh Johnson. Nu si-a racit "expertul" bine gurita si bursa a inceput sa cada ca un bolovan. Johson pare sa mai aiba si o memorie de tip Alzheimer. 75% din companiile inregistrate pe bursa din SUA au raportat exact in semestrul 2 peste asteptari:

"6 Aug 2011 – More than 75% of companies in the S&P 500 reported better than expected earnings in the second quarter." Era in perioada in care sustineam ca de la inceputul lui mai bursa ar trebui sa cada. In caz contrar, spuneam, scenariul pe care l-am expus in acea perioada trebuia sa-si piarda valabilitatea. 

Iata insa ca nu s-i l-a pierdut. Stim cu totii ca din 2 mai bursa a inceput un plonjon care pare insa sa nu-i fi speriat de loc, inca, pe marii analisti. Vezi ce spuneam despre revenirea actuala in filmul expus duminica. Fara GDP si fara nici o ingredienta din cele pe care le foloseste Johnson in analizele sale magistrale. Spuneam ca bursa ar trebui sa-si revina doua zile ca pe urma sa inceapa sa cada din nou. 

Fa un efort si numara cate zile a urcat bursa! Dupa aceea poti citi si despre momentul istoric despre care vorbeste capital. Este intr-adevar un moment istoric dar din cu totul alte considerente decat cele pe care le-a inteles jurnalistul. 

Daca era dupa mine, eu invitam in palamentul german si un popa ordodox specializat in funerarii. Asta ca sa poata canta prohodul votulului dat de parlament. 75% din poporul german este importiva lui Merkel, in timp ce domnia sa pare a fi 100% cu bancile. Intre timp Johson se bucura probabil singur de stirile care trebuiau, in opinia domniei sale, sa puna piata pe gafaite.

Ps. Si iata inca o stire, de data asta de luat in seama, care va ajuta economia lui Boboc sa creasca pana in livada. Vin investitorii si pleaca Nokia. Sunt convins ca acesta este doar un prim pas.

3 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Popa, BNR: Leul, printre cele mai slabe monede din lume

sursa

"Viceguvernatorul BNR, Cristian Popa, a declarat joi ca leul este printre cele mai stabile monede din regiune".

???

Cornel spunea...

Costel, destul de dubioasa slabiciunea leului inaintea lui 1 octombrie. Si asta se intampla cam in fiecare an. Dubioasa eufemistc vorbind, pentru ca de fapt e golaneala clara.

Horea spunea...

Cornel, ai descoperit si tu ciclurile golanesti? Pe acelea care nu exista conform prietenului nostru gogu.