Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 22 septembrie 2011

Un dans cu craca in mana

Prietenia este un lucru important in aceasta lume. De la prieteni poti  imprumuta cateodata chiar cate un lucru de care ai nevoie. De ce nu o creanga? In jurul careia sa dansezi mai apoi twist. Creanga a sosit in America din Romania avand asadar calitate garantata. Scrie pe ea " Isaila" dar asta nu l-a impiedecat pe Bernanke s-o fluture. 

Ce-i al tau e si al meu pare a fi motoul din mediul bancar, exceptie de la aceasta regula facand doar relatia bancii cu populatia. 

In cazul ultimei motoul se schimba putin: Ce este al populatiei este si al bancii si ce este al bancii este al bancii asa ca de la populatie luam intodeauna. Dar mai ales atunci cand nu mai avem bani, pentru ca i-am jucat la ruleta. Ii ametim  pe oameni cu un cazacioc, observa nu cel al piguinului, ci cu unul numit "Twist cu craca" si cu asta am rezolvat economia. 

Sa vedem cum a rectionat dolarul la acest dans al lui Bernanke, valuta la care seful FED trebuia sa-i dea in cap cu aceisi craca, conform marilor analisti. A cascat urmandu-si drumul ciclic exact asa cum presupuneam ca va face, scenariul l-am expus in filmul postat acum aproape doua saptamani. Graficul expus aici este identic cu cel din film. Vezi, daca nu cumva ai crengi in ochi, nivelul marcat pe care l-ai vazut si in film, cel care a oprit iuresul dolarului la un nivel destul de exact. 

De acolo dolarul a cazut asa cum ma asteptam sa faca revenind mai apoi in timpul dansului bernankian cu o perforare al aceluiasi nivel. Repet! Intregul scenariu il gasesti descris in film.  De aici dolarul ar trebui sa cada din nou, nu speriat de creanga lui Bernanke, ci din simplul motiv ca a dat de o maxima ciclica importanta. Miscarile din viitor pe care le va face valuta americana ar trebui asadar sa fie cuprinse intr-un interval de miscare laterala, cu o maxima apropiata de cea atinsa ieri si nivelul de 76. Un plonjon spre 75 nu este teoretic imposibil dar la aceste nivele dolarul ar trebui sa fie cumparat cu viteza luminii de catre cei care nu-l vad cu creanga lui Bernanke in cap. 

Piata este totusi foarte volatila din cauza nesigurantei celora care nu o inteleg. Putem de aceea simplifica acest scenariu pentru ca miscarile valutelor sunt imense in intervale de timp foarte scurte. 

Ceea ce este important intr-o perspectiva medie de timp nu sunt fluctuatiile momentane ci trendul. Fara doar sau poate trendul dolarului a devenit pozitiv in perspectiva amintita. Fapt care il va duce cu timpul spre noi culmi, cred eu. Miscarile si nivelele de oscilatii probabile amintite, au asadar mai mult un sens academic si ar trebui sa-i intereseze in primul rand pe cei care vor sa mai intre in piata. Pentru ceilalti cel mai important lucru este ca dolarul isi va continua aprecierea  pe care a inceput-o.  De la nivelele enuntate sau de la nivele apropiate. Asta in cazul in care analiza mea se va dovedi a fi corecta.

Caderea brusca a indicelui SP 500 m-a surprins insa putin si pe mine. O cadere era in carti dar eu mai vedeam un val de apreciere care nu a venit. Vom putea oare vedea acest val pornit de la nivele inferioare? Posibil desi certitudinile lipsesc ca intotdeauna atunci cand lucram cu probabilitati! Vom trai, sper, si vom vedea. Oricum, miscarile de durata scurta a indicelui american n-au influentat pana acum cu nimic scenariul de durata medie anuntat in film. Telul final al miscarii ramane asadar acelasi.

Sa va fie craca usoara!

Am uitat!!!!  Nivelul de distributie din jurul caruia urcarea indicelui dolarului ar trebui sa faca o pauza se afla intre 78,5-79. De aici mai avem insa o bucata buna pana la nivelul 91-92 tinta finala pe care o vedeam eu pentru aceasta miscare.

Niciun comentariu: