Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 20 octombrie 2011

1 Aprilie?

Nicidecum! In continuare toata ziua de azi o putem nota relaxati si siguri ca fiind cea de 20 octombrie. O data la care ni s-a soptit in urechi faptul ca un idiocrat UE a mai slobozit niste gaze urat mirositoare. Din gura de aceasta data, pentru ca in zilele noastre rolul orificiilor umane poate fi dezbatut la modul cel mai serios. Convinge-te citind! Nu e vorba de nici o gluma de 1 aprilie.

"EU-Binnenmarktkommissar Michel Barnier will es Ratingagenturen notfalls verbieten, Urteile über kriselnde EU-Länder zu veröffentlichen."

Pe limba valaha: Domnul Barnier vrea sa interzica agentiilor de rating sa mai faca publice, ce? Tocmai ratingurile de care se ocupa, si asta mai ales atunci cand este vorba de tari in criza. In mintea acestui idiocrat imbecil problema pe care o avem pare a fi produsa de agentiile rating. 

Este ca si cum ai acuza un medic ca pune un diagnostic corect interzicandu-i in acelasi timp sa il comunice bolnavului. Mai mult decat atat! In opinia mea diagnosticul agentiilor este in momentul de fata exagerat de permisiv. Pe langa aceasta mai avem o mass-medie care vorbeste zi si noapte de salvarea Greciei, mai pe romaneste despre salvarea bancilor implicate in Grecia. 

Sa va sopteasca mosu un secret. Falimentul grecesc este deja descontat de piata. 

Sa nu va mirati asadar in cazul in care ii veti vedea pe imbecilii europeni, in frunte cu Sarky inima de taur, cu ochii cascati. Atunci cand piata va incepe sa se ocupe serios de o tara "care nu este Grecia", Portugalia. 

Dobanda bondurilor de 10 ani ale acestei tari precum si diferenta lor enorma fata de dobanzile germane raspandesc un miros de putregai in vazduh, foarte asemnator cu acel miros care iese din gura domnului Barnier (vezi graficele expuse). Cat de credtini pot fi asadar niste birocrati? Foarte cretini dupa cate se vede, pentru ca repetand aceleasi proceduri ei se asteapta sa obtina alte rezultate. 

Aceiasi idioti au interzis si vanzarile short la actiunile lovite de furtuna, fiind mai apoi pusi fata in fata cu un hohot de ras din partea pietelor. 

Cele din urma si-au urmat insa nestingherite ca intotdeauna drumul ales deja, in acest caz catre sud, ma refer la indicii bursieri, exact asa cum si-au urmat si dobanzile obligatiunilor drumul lor firesc catre nord, imediat dupa fiecare interventie imbecila venita din partea oricarui idiocrat UE.

In Romania mirosul putorii a ajuns la granita. Nu poate fi perceput de populatie pentru ca atunci cand esti tinut in putoare continua mirosul urat venit de la altii poate sa ti se para miros de apa de colonie. Cei de tipul lui Felix, un vicepresedinte al senatului celei mai "demorocratice" tari de pe glob cu cel mai de "drept stat de stang din lume, nu dorm insa tovarasi. Ei au fost deja la orelist si si-au destupat narile. 

Ca sa nu se dezminta, pentru ca au deja rutina conspiratiei din piata universitatii. Si din cauza fricii ca putoarea generala va fi simtita la un moment dat si de poporul roman numit pe drept cuvant de catre Paler doar o populatie. Agentii de tip motan si colegii lor jurnalisti au umplut ziarele de stiri in care i-au declarat pe protestatarii de pe Wall Street drogati, sexomaniaci si antisemiti. Acesti drogati au raspuns insa destul de sobru la intrebarea care li s-a pus: Ce doriti de fapt? Nu dorim nimic a fost raspunsul! 

N-au cerut nici macar mai multe droguri sau prezervative. Protestul nostru, a continuat un intervievat, este pur si simplu o razvratire contra intregului sistem. Nu mai dorim ca o roata gaurita sa fie inlocuita cu o alta tot gaurita (talmacirea subsemnatului). Am iesit in strada ca sa trazim lumea. Din pacate insa si in tot acest timp romanul doarme adormit de gaze. Intr-o tara in care politicienii si nu in ultimul rand judecatorii se cred rude de sange cu domnul Blankfein, fratele geaman a lui Hristos.

2 comentarii:

originar spunea...

bine spus.

gandesteliber spunea...

Horia am fost în parcul Unirii pe 15 octombrie.Așetptam de 10 ani un asemena moment!Știi ce am găsit acolo?vreo 25 de tineri complet depășiți de realitate și vreo 3 dudui care ne îndemnau la iubire interioară cu universul ,schimbarea sinelui, etc.Am apreciat inițiativa de a organiza acest ''simpozion''!Evident erau securiști de la cel puțin 3 servicii: SRI, DGIPI și SIE.Si încă 3 mașini mari pline de jandarmi.Trebuie spus că Jandarmii așteptau precum un copil tortul vreun semn care să le dea ocazia de a interveni în forță!Problema mea a fost că ABSOLUT TOȚI PARTICIPANȚII DE ACOLO NU AVEAU UN MINIMUM DE EDUCAȚIE FINANCIAR-ECONOMICĂ!
Ei vorbeau, precum bătrâneii pe la medicul de familie despre chestiuni generale gen corupția,democrația,etc.
M-am retras imediat fiindcă nu aveau nimic în comun cu protestatarii din Liberty Park,WallStreet.Aștept glasul târnăcopaelor prezis de tine!