Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 4 octombrie 2011

Dexia la poarta Raiului

Iti mai amintesti de Lloyd din Nazareth? Acel fiu al Domnului care si-a luat numele de Blankfein. Gresind astfel si adresa domiciliului pe care urma sa si-l ia. In loc de rai s-a mutat pe Wall Street in cladirea Goldman Sachs.
De colo, de la cel mai inalt etaj si prin intermediul celei mai avansate tehnologii, fratele geaman a lui Isus a inceput sa comunice zilnic cu tatal sau din ceruri. Inimos ”care este” sfantul Lloyd ne-a informat mai apoi si pe noi pamantenii de doleantele Domnului.

Acesta pare sa-l fi desemnat salvatorul lumii. Si de atunci ne scaldam vrand nevrand in salvari, cateodata chiar de doua ori pe saptamana. In caldurile pe care ni le-a oferit actuala toamna scaldatul poate deveni chiar o placere. In acest caz mai ales pentru cei care te scalda in rahatul pe care l-au turnat intr-un bazin amenajat special pentru tine.

Ca sa-i ajute pe oamenii de rand Domnul pare sa fi comandat si niste teste numite ”de stres” ale bancilor. Testul consta dintr-un exercitiu simplu; Se testeza numarul de catastrofe cardiace pe care le pot face clientii bancilor de fiecare data cand una din institutiile amintite este anuntata a fi in pragul falimentului. Dexia din Belgia a fost testata si ea asta vara, impreuna cu multe alte institutii la fel de solide. Toate au trecut desigur testul cu brio!

S-a constat ca banca este sanatoasa tun si ca va putea da destule infarcte cetatenilor atunci cand va anunta peste doar cateva luni ca este subcapitalizata si falimentara, ca de fapt si celelalte institutii care au trecut testul la fel de bine ca si Dexia. O banca care a trecut testul de stres este asadar una solida si indispensabila. Faptul ca nu mai are capital devine astfel o bagatela. 

Pai daca banca nu are fonduri pentru ca si-a  jucat banii la ruleta pe plajele grecesti, oamenii au. Asa spus si Domnul de fapt, prin gura lui Lloyd cel sfant. A spus ca aceste institutii, bancile, sunt de fapt bisericile sale, lacase pentru ale caror supravietuire oamenii trebuie sa se bata cu riscul vietii.

Iata de ce politicienii credinciosi din Belgia si Franta vor face tocmai acest lucru. Pana cand? Asta o stiu doar tot sfintii! Pentru ca in New York salvatii si imbaiatii in rahat par sa se fi saturat de strand si au iesit in strada. Da! In strada aia separata de lume de niste pereti uriasi; Wall Street. Hazliu cum le stie boteza Domnul! Azi au iesit doua mii, maine zece mii, poimaine o suta de mii. Oare va putea politia sa aresteze cca. 50% si din ultima cifra?

Sigur ca da! Numai sa porneasca creditarile.

Ps. Data de reactie chiar azi. Sa vedem daca ne va duce in rai?

In alta ordine de idei! Mihai ce zici de stirea asta venita de la capital?

"Preţul carburanţilor explodează. În 2012 litrul de benzină ajunge la 7 lei"

Vom avea oare benzina la 4 lei?

7 comentarii:

dragon spunea...

In Romania nu m-ar mira sa avem benzina de 7 lei in acelasi timp cu titei de 40 de dolari pe baril. Ca na, traim in tara tuturor posibilitatilor, si in tara in care preturile aparent n-au nici-o legatura cu cererea si oferta.

Horea spunea...

Ba eu cred ca pana urma vor avea!

originar spunea...

in conditiile in care pretul la barilul de petrol pe burse a scazut dramatic, scumpirea asta cu cel putin 10%, invocata prin cresterea accizei cu doar 0.68%, e cel putin dubioasa.

Horea spunea...

In Romania lucrurile dubioase sunt la moda. Mai ales atunci cand nu poti aduna oameni nici macar la un protest de trei zile impotriva hotiei la carburanti. Cum asterne asa darme ar spune tovaris Marko.

mihai spunea...

horea , in italia , franta si alte tari west europene , ca sa nu mai spun de tarile nordice benzina deja e la 1.6-1.7 eur/litru asa ca nu trebuie sa ne mire ca si in romania poate ajunge la fel si culmea , poate ajunge indiferent de cat se agita isarel sa tina raportul euro/leu in frau
in alta ordine de idei vin cu o stire proaspata pe care am anticipat-o un pic
http://finance.yahoo.com/news/Euro-recovers-against-dollar-apf-2887879477.html?x=0&.v=2
crezi intr-o revenire eur fata de usd pe termen scurt ?

Horea spunea...

mihai, o data de reactie da de obicei o revenire. In rest, vorbind de pretul benzinei este bine sa comparam si salariile din tarile amintite. La 75000 de euro, salariul mediu din Romania pretul benzinei este foarte ieftin.

Poate in 2012 salariile vor creste si mai mult asta ca sa se ieftineasca si benzina.

George spunea...

Eu cred ca o sa ajunga pe la 3.9.
Daca ma intrebati de unde stiu, o sa va spun ca am aflat de la presedintele consumatorilor din Romania. Nu ma acuzati de manipularea preturilor ca daca ne suparam poate il facem si mai mic. :)